Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

Del i pågående mc-krig?

Göran Jacobson | 12 dec , 2019
Dödsskjutningen utanför nattklubben Hugo i Norrköping förra veckan, då två centralfigurer inom den organiserade brottsligheten dödades, kan vara en del i ett upptrappat mc-krig i Östergötland. Det är en av de misstankar som har framkommit i samband med utredningen. Östgötapolisen klassar de två morden som en särskild händelse, vilket bland annat innebär att polisen lättare kan frigöra resu
Del_i_pagaende_mc-krig
Det var klockan 01.20 natten mot torsdag i förra veckan som polisen larmades till en skottlossning utanför nattklubben Hugo på Slottsgatan i centrala Norrköping. På plats påträffades två skadade personer varav en person avled på plats och en fördes till sjukhus. Personen som fördes till sjukhus avled senare där.
Det var fullt med kroggäster både inne i lokalerna och utanför nattklubben när dödsskjutningen inträffade. Skotten kom från en bil som i hög fart körde förbi. Personen som sköt använde sig av ett automatvapen. Flera av kulorna från automatelden träffade Hugos fasad och krossade fönster i byggnaden. Personer som befann sig i närheten av entrén fick glassplitter över sig. Ingen ytterligare människa kom till skada.

Två spår

Polisens arbete följer två spår, dels har polisen inlett en förundersökning och arbetar med det, och dels arbetar ordningsmakten trygghetsskapande och med brottsförebyggande åtgärder ute på stan. Polisledningen har satt igång områdespoliser och kommer att prioritera att vara synliga på plats runt händelsen för att prata med folk och vara tillgängliga, skriver polisen på sin hemsida.
Sedan tidigare pågår Rimfrost, en nationell särskild händelse mot våld med skjutvapen och explosiva ämnen, där målet bland annat är att minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer och öka tryggheten hos allmänheten. Rimfrosts syfte är att bryta utvecklingen med skjutningar och sprängningar.

Kriminell gängledare

De avlidna är båda män, i 45- respektive 40-årsåldern och hemmahörande i Östergötlands län respektive Örebro län. De är båda dömda för brott sedan tidigare. Enligt uppgifter till både Aftonbladet och TV4 Nyheterna ska en av de dödade männen haft en ledande position i det kriminella nätverket No Surrender och muckade från ett fängelsestraff för bara en månad sedan. Polisen klassar de två morden som en särskild händelse, vilket bland annat innebär att polisen lättare kan frigöra resurser för att hantera brotten.
Att en av de mördade männen var högt uppsatt ledare hos No Surrender, ett kriminellt mc-gäng som bildades i Nederländern 2013 och som försöker konkurrera på allvar med Hells Angels och Bandidos, har lett till misstankar om att dubbelmordet skulle kunna vara en del i ett snabbt upptrappat mc-krig i regionen.

Sprängdådet i Linköping

No Surrender är en mc-klubb som figurerat i andra uppmärksammade brott i Östergötland och Närke tidigare i år. Ett exempel är sprängdådet i Linköping den 7 juni då 20 människor skadades och ett femvåningshus förstördes i attacken. Brottet är ännu inte löst, men en av polisens hypoteser är att bomben var riktad mot en medlem i No Surrender, som bodde i fastigheten. Utredarna har fått information om att det var Bandidos som låg bakom attentatet. Motivet ska ha varit att markera vilka det är som styr narkotikamarknaden i Linköping.
Några veckor efter bomben i Linköping, den 26 juni, sprängdes en strippklubb i luften i Örebro. Bomben var nästan lika kraftig som den som blåste ut femvåningshuset. Flera av männen bakom strippklubben har kopplingar till No Surrender.

Black Cobra

Som om inte detta vore nog finns det ytterligare en dimension i denna sorgliga historia som kan vara skäl nog att tro på misstankarna om ett pågående mc-krig i regionen. Klientelet hos No Surrender består nämligen uteslutande av personer som tidigare var medlemmar i Black Cobra, ett kriminellt nätverk som under många år opererade i Linköpings ljusskygga undre värld.
Norrköpingspolisen höll en presskonferens på eftermiddagen samma dag som de två männen mördades utanför Hugo. Något nytt om utredningen framkom dock inte. Polisen ville inte, av utredningstekniska skäl, berätta särskilt mycket om hur deras arbete framskrider. Klart är i vart fall, i skrivande stund, att det inte finns någon vare sig misstänkt eller anhållen för dubbelmordet.
En sak har mördarna lyckats med i vart fall. Norrköping är en stad i skräck idag.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se 


Darko Mamkovic:

”Mina vänner blev vittnen till skjutningen”

Många Norrköpingsbor känner stor oro och osäkerhet efter den senaste dödsskjutningen i stan, som skedde natten mot förra torsdagen utanför nattklubben Hugo. Darko Mamkovic var inte på plats när det hände men han berättar för Inblick att han annars brukar besöka den aktuella nattklubben ganska ofta.
– Jag har vänner som var där och som blev vittnen till skjutningen, säger Darko Mamkovic.


Darko Mamkovic, till vardags ordförande för Sverigedemokraterna i Norrköping, brukar ofta besöka nattklubben Hugo, belägen på Slottsgatan i centrala Norrköping, men var inte där när två personer blev ihjälskjutna på öppen gata utanför nöjespalatset. Men han hade vänner som befann sig i folkvimlet när det small.
– Två av mina vänner var där. En av dem såg allt som hände. De kontaktade mig vid tvåtiden på natten och berättade om händelsen. Mina vänner var väldigt skärrade och upprörda, säger Darko Mamkovic till Inblick.
Han är noga med att påpeka att det inte bara är i Norrköping som sådana här våldsdåd sker, utan i hela landet.

”En krigszon”

– Våldsvågen håller på att ta över stora delar av Sverige totalt. Det är nästan att likna vid en krigszon idag. Människor drabbas överallt och alltfler känner sig osäkra när de vistas utomhus. Det kan smälla var som helst, säger han.
Darko Mamkovic är inte rädd för att ta ordet terror i sin mun när han talar om den alltmer utbredda våldsvågen i Sverige.

”Terrorn skapar rädsla”

– Syftet med terror är att skapa rädsla hos befolkningen. Det har gått så pass långt nu att många avstår från att ägna sig åt fritidssysslor som lockade tidigare, av rädsla för att råka ut för någon form av våldsattack.
SD-ordföranden i Norrköping har ingen universallösning på problemet med de många skjutningar och sprängningar som tycks ha blivit vardagsmat i vårt land.
– Jag tror att det krävs ett paket av åtgärder som måste sättas in samtidigt för att på sikt kanske få ordning på det eskalerande våldet. Det handlar om strängare straff, tidigare insatser inom skolan, socialen måste kopplas in tidigare, hjälp till familjer som är i behov av det. Själva grundorsaken är de parallellsamhällen som växer fram i olika områden i vårt land.

”Saknar goda förebilder”

Han ser även att en bidragande orsak till att så många unga killar hamnar i kriminalitet tidigt i livet är avsaknaden av goda förebilder.
– Alla kan inte bli Zlatan. Det är bara en på miljonen som blir lika framgångsrik som fotbollsproffs som han är. När de enda äldre förebilderna i grannskapet är de tuffa grabbarna som skjuter med automatvapen, säljer knark och rånar folk så är det väldigt lätt för en ung kille att vilja bli likadan. Vi måste bryta den kulturen, säger Darko Mamkovic. 
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se