Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

Helge Fossmo kan vara fri om två år

Göran Jacobson | 12 dec , 2019
I förra veckan kom beskedet att Örebro tingsrätt har beslutat att bevilja den före detta Knutbypastorn Helge Fossmos, som bytt namn och numera heter Iversen, ansökan om att få sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt straff. Strafflängden blev bestämd till 26 år. Fossmo kan därmed vara ute om två år. – Jag tycker han har suttit alldeles för kort tid med tanke på hans brottsoffer, säger Peter Gembäck, Fossmos före detta pastorskollega i Filadelfia Knutby, till Inblick.
Helge_Fossmo_kan_vara_fri_om_tva_ar
Helge Fossmo, numera Iversen, är dömd till livstids fängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök efter det uppmärksammade Knutbydramat 2004. Nästa år har den före detta Knutbypastorn suttit frihetsberövad i 16 år. Han har ansökt ett par gånger under fängelsetiden om att få sin livstidsdom tidsbestämd, men fått avslag. 
I våras gjorde Helge Iversen ett tredje försök och för några veckor sedan hölls en förhandling i Örebro tingsrätt, där han fick tillfälle att lägga fram sin sak.
Den här gången gick det bättre. I onsdags förra veckan beslutade Örebro tingsrätt att bevilja Helge Iversens ansökan och tidsbestämma hans straff till 26 år. I Sverige avtjänar en livstidsdömd person vanligtvis två tredjedelar av sitt straff innan han eller hon blir villkorligt frigiven. 
I Knutbypastorns fall betyder detta att han kommer sitta av 17 år och fyra månader innan han kan vandra ut ur fängelset som en fri man, vilket alltså kommer att ske någon gång under 2021.

”Suttit för kort tid”

– Jag tycker att han suttit alldeles för kort tid med tanke på hans brottsoffer. I första hand Alexandras och Helenes anhöriga, men även Sara Svensson som fick sitt liv totalförstört av Helge, säger Peter Gembäck till Inblick.
Peter Gembäck var pastorskollega med Fossmo i Filadelfia Knutby och var under många år församlingens föreståndare fram till dess att den lades ner den 20 maj förra året. Alexandra, som han nämner, var Helges andra fru. Hon mördades av Sara Svensson i samband med Knutbydramat. Helene var Iversens första hustru och omkom under mystiska omständigheter i ett badkar 1999.

Mycket kritisk

Gembäck är mycket kritisk till att Helge kan vara fri om två år, även om han säger att han inte har någon som helst relation till sin forne kollega längre.
– Helge är ganska avlägsen för mig idag så känslomässigt påverkar det inte mig särskilt mycket, säger Peter Gembäck.
– Men jag är inte särskilt sugen på att springa på honom på öppen gata. Det skulle kännas obehagligt, tillägger han.

Har misskött sig

I tingsrättens beslut nämns att Iversen misskött sig under verkställighetstiden. Bland annat har han avvikit från en permission. Dock anses detta inte vara så pass allvarligt att det skulle inverka på rättens bedömning att omvandla hans livstidsdom till ett tidsbestämt straff. Tingsrätten anser tvärtom att Helge Iversen istället har medverkat till att främja sin anpassning till samhället. 
Iversen har under sin långa fängelsetid suttit på ett antal olika anstalter runtom i Sverige. Idag sitter han sedan flera år tillbaka på en anstalt i Norrland. Han har haft hundratals permissioner som han skött klanderfritt. En stor del av dessa lufthål utanför fängelsemurarna har han ägnat åt att umgås med sin familj. Under tiden på anstalt har han även studerat och deltagit i arbete.

Södra Sverige

När det gäller den egna framtiden, efter den villkorliga frigivningen om två år, har Iversen tidigare sagt att han önskar utslussning med fotboja och att han har planer på att bo och jobba i ett mindre samhälle i södra Sverige.
I tingsrättens beslut står det klart och tydligt att det inte går att utesluta att Iversen kan återfalla i brottslighet. Det står att Iversen är manipulativ och saknar empatisk förmåga. Han anses kunna komma att manipulera sin omgivning även framöver. Men detta är inget som, enligt tingsrätten, är något som skulle ligga till hinders för ett tidsbestämt straff för den forne Knutbypastorn. Åklagaren i fallet har tidigare godkänt att livstidsstraffet kan tidsbestämmas.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se 

Knutbydramat i korthet

Filadelfiaförsamlingen i Knutby grundades 1921 och blev riksbekant 2004 genom de i medierna stort uppmärksammade händelserna som har kallats Knutbydramat.
2004 dömdes Helge Fossmo (som han hette då), en av församlingens pastorer, till livstids fängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök.
En av församlingens medlemmar, Sara Svensson, hade av Fossmo förmåtts att mörda hans andra hustru och att försöka mörda maken till Fossmos älskarinna.
Sara Svensson hade arbetat som barnskötare hos paret Fossmo. Hon dömdes till rättspsykiatrisk vård.
Helge Fossmo åtalades också för mord på sin första hustru, men friades.
Knutbyförsamlingens pastor Åsa Waldau pekades ut som andlig ledare i församlingen. Hon är syster till Helge Fossmos mördade hustru och av församlingen kallades hon för Kristi brud.
Flera församlingsmedlemmar har vittnat om att Åsa Waldaus ställning som Kristi brud gav henne stor makt inom församlingen. Den som trotsade henne kunde bli bestraffad med utfrysning eller misshandel.
Tre tidigare pastorer i församlingen polisanmäldes 2017 och har utretts misstänkta för misshandel och sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.
2018 upplöstes församlingen som då bara bestod av två medlemmar.
Källa: Wikipedia och SVT