Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Drömmen blev verklighet

Robin Olsson | 19 dec , 2019
Mathilda Röjdemo har alltid varit ett musikalisk underbarn som fått se dörrar öppnas. Familjen Röjdemo består av Håkan och Mathilda samt de tre små “grynen”, som tillsammans uppträder de både när och fjärran. – Som en röd tråd genom livet har barnatron funnits med, säger Mathilda till Inblick.
Drommen_blev_verklighet
Det börjar och skymma och det lider mot jul. Inne i Mathilda och Håkans Konst- och musikbod är det flera kunder som knackar på efter stängning för att köpa en adventsängel eller för att ge en kram. När lugnet infunnit sig sätter vi oss ner och samtalar över livet och hur Mathilda hamnat här, i hennes och mannens café.

Drömmen blev verklighet

– Orsaken till att vi öppnade butiken var en längtan att träffa människor och att dela med oss av det vi har, konst och musik. Lokalen var tom och den ägs av min “mentor” och tidigare spellärare, Runar Patriksson, berättar Mathilda.
– Min man sålde i samma veva sin skogsmaskin och jag jobbade med musik på heltid sedan många år som musiklärare och kantor. Helt plötsligt öppnades denna möjlighet och efter lite tvekan så bestämde vi oss för att satsa på detta frilansliv 2016.

Talang för musik

Runar Patriksson från Töcksfors har varit det mesta; riksdagsman, järnhandlar, fastighetsägare, rektor och musiklärare. Han har även det på sin meritlista att han har skolat fram Mathilda Röjdemo och Stig Lindell som många känner till från Kanal 10 och Fame Factory. 
– Runar har alltid pushat mig att våga tro och prova mina vingar, säger Mathilda.
– Jag är så glad idag att han tvingade mig att lära mig noter och studera vidare på gymnasiet i Arvika. Efter det blev musikstudier på Ingesund, vilket har gjort att jag idag kan leva på musiken.
Redan som 13-åring började Mathilda att ackompanjera Runars dotter Catarina, samt körer och solister i området. Sin första kör bildade hon tidigt och 2003 startade hon i samarbete med Svenska kyrkan Holy Inspiration som fick ett otroligt uppsving med cirka 50 sångare.
– Halva bygden engagerade sig och julkonserterna i Västra Fågelviks kyrka har varit så välbesökta varje år så vi varit tvungna att ge två konserter. Förra året kom cirka 600 besökare, berättar Mathilda som idag endast spelar åt kören.

Stark barnatro

Mathilda har alltid varit en kristen och det har hennes familj varit i generationer. 
– Jag har aldrig tvivlat på Gud, vittnar hon. 
– Som barn var vi med, jag och mina tre syskon, i söndagsskolan, på scouter och tonår. När vi blev lite äldre var vi med i gospelkören och det var där som vi träffades första gången jag och min man.
Håkan och Mathilda har varit gifta sen 2003 och har tre barn. 
– Det gick undan, vi hade känt varandra länge innan det sa klick, men sen small det rejält och det blev giftermål, tre barn på tre år och en hel del med musikjobb då båda är musiker. 
I familjen behärskar man piano, gitarr, trummor och bas. Barnen är med och sjunger och spelar på de många uppdrag som föräldrarna har över Sverige och Norge. 
– Jag drömde om att få uppträda på TV och tränade med en spotlight hemma i vardagsrummet och drömde att jag spelade på TV och detta var säkert tio år innan jag fick vara med på Kanal 10. 

Brinner för människor

Mathilda säger att det bästa med Konst- och musikboden är alla människor hon får träffa och att de får lära sig att spela instrument tillsammans och rätt vad det är så spelar de en läsarsång fast många aldrig går i kyrkan. 
Mathilda har skrivit många texter med kristet innehåll allt från opera till hårdrock och konsten har ofta bibliska motiv, som ett exempel bild ensom föreställer julevangeliet. 
– Pappa Åke fick i uppdrag att göra en altartavla till nya Östervallskogs kyrka, den gamla brann tragiskt ner till grunden på 1980-talet. Resultatet blev en tavla med den Gode herden. 
– Det är målet med livet att hitta Guds kallelse och att leva ut den steg för steg, det vill jag göra, avslutar Mathilda som nu rustar för jultidens alla spelningar och möten.  
ROBIN OLSSON