Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Jag är så glad var julekväll

Robin Olsson | 19 dec , 2019
Den norska hymnen från 1859 “Jag är så glad var julekväll” bringar julens klara budskap in i hus och hem över hela Norden. Tänk vilken ynnest och välsignelse det är att få leva i ett fritt land, ett land som trots sina många brister inte varit i krig på över 200 år och som för de allra flesta ger utkomst till ett meningsfullt och rikt liv.
Jag_ar_sa_glad_var_julekvall
I detta vackra land har vi fortfarande rätten att läsa julevangeliet och gå på julottan på juldagsmorgonen, likt generationer före oss, och samla oss kring julens glädjebudskap. 
“Nu brinner juleljuset för er alla och det återstår bara för mig att lämna ord och bild till min kollega Benjamin Syrsa, eller rättare sagt Bengt Feldreich”. Så brukade Arne Weise förkunna. Både Weise och Feldreich har detta år lämnat jordelivet, två av Sveriges mest folkkära tv-personligheter. Weise och Feldreich har medverkat i otaliga jular sedan televisionens födelse, både som värdar och som i Feldreichs fall som rösten till presentatören i “Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul”. I hela 27 år mellan 1972 och 2002 lotsade Arne Weise det svenska folket genom julaftonens program med Kalle Anka som höjdpunkt klockan 15.00, då han tände sitt stearinljus. Bengt Feldreichs tolkning av “Ser du stjärnan i det blå” har för alltid blivit en svensk klassiker.

Inget bär på sådan andakt och tradition som detta juleljus. Otaliga sånger förkunnar om ljusen som brinner där hemma, som symbol för stjärnan som ledde de vise männen på rätta vägar. Ordet jul är dock av fornnordisk begynnelse och firades till åminnelse av vintersolståndet som infaller kring jul.   
Julen är familjens högtid, en tid då vi tar oss tid för varandra och för att träffa familjemedlemmar från när och fjärran. Det är en tid att minnas hur det gångna året varit och se fram emot det nya. Ingen har likt Astrid Lindgren gett ord och bild till den svenska julens traditioner, som i filmatiseringarna av Madickens jul på Junibacken, Emils ”tabberas” i Katthult och även i Pippi Långstrump. Dessa filmatiseringar visar på julens goda budskap, att julklapparna är sekundära till gemenskapen och hur vi tar hand om varandra. Den föräldralösa Pippi fick uppleva julens gemenskap, likt familjen på Junibacken och fattighjonen som av Emil blir bjudna på tidernas julkalas med helstekt gris, revbensspjäll och ostkaka. 
  
Orsaken till att vi firar denna högtid med både julgran och gröt och ringdans är dock inget vintersolstånd eller kommersiella krafters verk, utan som norskan Marie Wexelsen skrev år 1859. Med dessa rader vill jag önska er alla läsare en God Jul och ett välsignat Gott Nytt år 2020. 
Jag är så glad var julekväll
för då blev Jesus född
Då lyste stjärnan som en sol
och änglar sjöng så sött
Det lilla barn i Betlehem
han var en konung stor,
som kom från himlens höga slott
ner till vår arma jord
ROBIN OLSSON