Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Nu startar rättegången mot Knutbyledarna

Göran Jacobson | 10 jan , 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
Nu_startar_rattegangen_mot_Knutbyledarna
Det var i maj 2019 som åtal väcktes mot de tre tidigare Knutbyledarna Åsa Waldau, även känd som Kristi Brud, samt Peter Gembäck och Urban Fält. Åtalet gällde flera fall av bland annat misshandel och även sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Sex personer står som målsägande: En man och fem kvinnor.
Enligt åtalet har många av förhörspersonerna uppgett att våld förekommit i sådan omfattning att det är svårt att urskilja enstaka tillfällen. De har haft svårt att minnas specifika tillfällen eftersom de liknar varandra. Tillfällena som åtalet gäller är därför sådana som sticker ut. 

Grovt våld

Åsa Waldau står åtalad för att bland annat ha bitit en medlem i ansiktet och huggit en gaffel i en persons hand. Vid ett tillfälle ska hon ha hoppat och stampat på en av de sex målsäganden. Hon ska också flera gånger ha slagit andra i ansiktet och dunkat personers huvuden i väggen.
Peter Gembäck åtalas för att ha slagit en annan person, tryckt ner honom på marken samt dragit i håret och tvingat honom att krypa. 

Sexuellt utnyttjande

Åtalet mot Urban Fält handlar om att han utnyttjat en tonårig flicka sexuellt. Flickan ska ha stått i beroendeställning till honom. Den forne Knutbyledaren har, enligt åtalet, förmått henne att medverka i sexuella handlingar i Guds namn. I övrigt är utredningen belagd med sekretess.
Gembäck har i en intervju med Dagen vidgått att det förekommit våldshandlingar under den tid han var aktiv som ledare i Knutbyförsamlingen. Även Fält har uttalat sig i Dagen, där han i ett handskrivet brev ber om förlåtelse för sina handlingar som församlingsledare i Knutby Filadelfia.
Åsa Waldau bor numera i ett samhälle i Bergslagen och har bytt efternamn till Jacobsson. Enligt sin advokat låter hon hälsa att hon är beredd att ta sin del av ansvaret.
Rättegången mot Knutbytrion startar den 14 januari. Totalt har nio rättegångsdatum planerats in under en treveckorsperiod.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se


Knutbydramat i korthet

Filadelfiaförsamlingen i Knutby grundades 1921 och blev riksbekant 2004 genom de i medierna stort uppmärksammade händelserna som har kallats Knutbydramat.
2004 dömdes Helge Fossmo (som numera heter Iversen i efternamn), en av församlingens ledare, till livstids fängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök.
En av församlingens medlemmar, Sara Svensson, hade av Fossmo förmåtts att mörda hans andra hustru och att försöka mörda maken till Fossmos älskarinna.
Sara Svensson hade arbetat som barnskötare hos paret Fossmo. Hon dömdes till rättspsykiatrisk vård.
Helge Fossmo åtalades också för mord på sin första hustru, men friades.

Knutbyförsamlingens centrala ledarfigur Åsa Waldau (som numera bytt efternamn till Jacobsson) pekades ut som andlig ledare i församlingen. Hon var storasyster till Helge Fossmos mördade hustru och av församlingsmedlemmarna kallades hon för Kristi brud.
Flera församlingsmedlemmar har vittnat om att Åsa Waldaus ställning som Kristi brud gav henne stor makt inom församlingen. Den som trotsade henne kunde bli bestraffad med utfrysning eller misshandel.

Åsa Waldau och två av hennes kollegor i Knutbyförsamlingen, Peter Gembäck och Urban Fält,  polisanmäldes 2017 och har därefter utretts misstänkta för bland annat misshandel och sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.
2018 upplöstes Filadelfiaförsamlingen i Knutby, som då bara bestod av två medlemmar.
I maj 2019 väcktes åtal mot de tre före detta Knutbyledarna som den 14 januari 2020 ställs inför rätta i Uppsala tingsrätt.
Hösten 2019 får Helge Fossmo sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt sådant och kan därmed vara en fri man om två år.
GÖRAN JACOBSON