Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

"Se till att träffas i verkliga livet"

Monika Ekström | 16 jan , 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
Se_till_att_traffas_i_verkliga_livet
I mitten av december föreläste psykiatriker Anders Hansen på Börshuset i Malmö om hur människor påverkas i en digital värld. Han har sett hur människor lägger mindre och mindre tid på sådant som de behöver för att må bra. 
– Vi människor är biologiska varelser med vissa grundläggande behov. Det kommer vi inte runt. Det är så även i ett modernt samhälle, berättade Anders Hansen för Inblick. 
Igenomsnitt lägger vuxna tre till fyra timmar om dagen på sina mobiler och för att hinna med det får sömn, fysiskt aktivitet och att träffas på riktigt stå åt sidan. 
– Vi sover mindre, rör på oss mindre och ses inte på samma sätt. Det är saker som genom historien hjälpt oss att överleva. 
Men Anders tror att det går att förändra när vi förstår sambandet mellan grundläggande behov och välmående. 
– Jag tror att ett första steg till förändring är att förstå hur viktiga de här sakerna är för oss och medvetenhet om hur mycket tid var och en lägger på digitala verktyg. 
– Då kommer viljan till förändring att komma som ett brev på posten. 

Konsekvenser för hälsan

Att inte träffas på riktigt ökar känslan av ensamhet, och att sova mindre och inte röra på sig kan leda till psykisk ohälsa. 
– Fysisk aktivitet har visat sig vara väldigt viktig för hjärnan. Dels stärker motion tankemässiga förmågor; du kan koncentrera dig, du minns bättre. Dels skyddar motion mot stress och gör oss mindre ångestfyllda och deprimerade. 
– Och mot den bakgrunden är det synd att vi rör på oss mindre nu. 
Tonåringar har minskat sin fysiska aktivitet mellan 24 och 30 procent sedan millenieskiftet, berättade Anders för Inblick. 
– Främsta anledningen till det är att vi sitter framför våra skärmar. 
– Jag tror att man med fördel kan säga att skärmarna berövar oss skyddsfaktorer för psykisk ohälsa och därför riskerar de att vi indirekt mår sämre. 
Att vi ändå sitter med våra mobiler beror enligt Anders på att tekniken är utformad för att vi ska ha svårt för att lägga dem ifrån oss. 
– Våra digitala verktyg är utvecklade för att vara så beroendeframkallande som möjligt. Utvecklingen är väldigt sofistikerad och tekniken hackar in på otroligt djupliggande drifter i oss. 

Vill tjäna pengar

Anledningen är att teknikföretagen vill tjäna så mycket pengar som möjligt. De tar inte hänsyn till våra behov. 
– Skulle Facebook se till att konsumenterna använder tjänsten bara hälften så mycket skulle de spola ut 1700 miljarder kronor i slasken i börsvärde. Det kommer inte att hända.
– Det är därför den här diskussionen måste komma igång så att vi efterfrågar produkter som ligger mer i linje med hur vi funkar. 
Samtidigt berättade Anders Hansen att teknikutvecklarna är restriktiva med hur deras barn får använda digitala verktyg och att de förstår att det finns baksidor. 
– Jag tycker ibland att det är hyckleri att Silicon Valley-eliten lägger 
20 000 till 30 000 dollar per termin för att barnen ska gå i skolor som är försiktig med digital media. De har inte mobilen inne i klassrummet för då lär man sig ingenting.
– Bill Gates, som måste vara en av de mest begåvade människorna på planeten, gav inte sina barn en smartphone förrän de var tonåringar. Han vet att det finns en baksida. 
Anders hoppas att vi i framtiden kommer att efterfråga produkter som är mer anpassade till människans behov. 
– Teknik är inte som regnet som vi måste förhålla oss till och ta upp ett paraply. Vi ska inte förhålla oss till teknik, den ska förhålla sig till oss. 
– Om vi begär produkter som mer ligger i linje med hur vi funkar så får vi det. Det är därför det är så viktigt att den här diskussionen kommer igång, att det finns ganska många baksidor med teknik som vi använder oss av. 
– Låt oss diskutera det, låt oss plocka bort de baksidorna för att använda de sidor som är så bra som möjligt. 

Tror du att vi kan lyckas med det?
– Jag tror att det kommer att bli så i slutändan. Det kommer att ta tid och det kommer inte att ske av sig själv för det finns för stora kommersiella intressen i det här. 
– Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte, men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med det.  
Anders Hansen blev intresserad av hur den digitala världen påverkar oss människor när han såg hur den psykiska ohälsan ökat. 
– Jag blev intresserad av det ur ett psykiatriskt perspektiv, utifrån vårt känsloliv när jag såg att över en miljon svenskar äter antidepressiva läkemedel. 
Trots att Sveriges BNP har ökat med 100 procent sedan 90-talet mår vi inte bättre. 
– Vi har fått det dubbelt så bra. Ändå mår vi inte bättre, då gör vi något fel, avslutade Anders Hansen intervjun. 
​MONIKA EKSTRÖM