Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      

"Antisemitismen är inte ett judiskt problem"

Hans Marklund | 31 jan , 2020
Sveriges statsminister Stefan Löfven höll tal vid konferensen World Holoccaust Forum 2020 i Yad Vashem i Jerusalem inför minnesdagen för Förintelsen.
Antisemitismen_ar_inte_ett_judiskt_problem
– Antisemitismen är inte ett judiskt problem. Det är ett problem för oss alla, sade statsministern i talet. 
Den 27 januari var det exakt 75 år sedan Auschwitz-Birkenau förintelseläger befriades. Med anledning av detta hölls den femte World Holocaust Forum i Yad Vashem.

Antisemitismen växer

–Snart kommer inte de överlevande att finnas mitt ibland oss, samtidigt växer antisemitismen runt om i världen. Antisemitismen existerar i många länder. Även i mitt hemland, i högerextrema grupper, i delar av vänstern och i islamistiska miljöer. De verkar i form av konspirationer på sociala medier och i förnekandet och förvrängningen av Förintelsen, fortsatte Löfven.
– Vi ser antisemitismen bland vuxna och barn som flydde till Sverige från länder där hat mot judar matas av skolor och statlig propaganda. Jag är djupt arg och bekymrad över detta. Regeringen jag leder har vidtagit ett antal åtgärder för Förintelsens hågkomst och för judarnas säkerhet i Sverige. 
Han fortsatte att berätta att regeringen har utsett en flerpartikommitté för att överväga införandet av särskilda straffrättsliga ansvar för deltagande i en rasistisk organisation och ett förbud mot rasistiska organisationer. 
– Vi har bidragit med finansiering för att göra det möjligt för fler unga människor att resa till minnesplatser för Förintelsen i Europa, och fler lärare och andra anställda inom den offentliga sektorn att få utbildning om Förintelsen. Vi kommer att öppna ett förintelsemuseum i Sverige

Ökat resurserna

– Vi har ökat resurserna till judiska samhällen och andra organisationer för att garantera deras säkerhet. Forum för levande historia – en svensk myndighet med uppgift att utbilda människor om antisemitism och rasism med hjälp av Förintelsen som utgångspunkt – och Segerstedts institut vid Göteborgs universitet har inlett ett pedagogiskt samarbetsprojekt med Yad Vashem.
– Jag har bjudit in stats- och regeringschefer, forskare, experter och företrädare för det civila samhället från cirka 50 länder till Malmö stad, den 26 - 27 oktober för att gemensamt ta konkreta steg framåt i kampen för Förintelsens hågkomst och mot antisemitismen. 
Eventet kallas Malmö International Forum om Förintelsens hågkomst och bekämpning av antisemitism. Valet av Malmö som mötesplats är viktigt: judar som flydde över Öresund och räddades från koncentrationslägren i slutskedet av kriget, kom till Malmö.
– Men situationen när det gäller antisemitismen i Malmö i dag är allvarlig. Vi blundar inte för detta faktum. Det är något som vi tar itu med beslutsamt. 
Två utgångspunkter
Två av utgångspunkterna för Malmö forum 2020 är Stockholmsdeklarationen om utbildning, hågkomst och forskning om Förintelsen från och med januari 2000, och den fungerande definitionen av antisemitism som antogs av internationella förintelse-alliansen (IHRA). 
– Sverige stöder arbetsdefinitionen och listan över exempel på antisemitismen. Antisemitismen är inte ett judiskt problem. Det är ett problem för oss alla. Vi arbetar för att göra Malmö forum 2020 till en internationell mobilisering för att minnas Förintelsen och bekämpa antisemitismen, sade Stefan Löfven.
H​ANS MARKLUND