Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Karin bor åter på skyddat boende

Ruben Agnarsson | 31 jan , 2020
Karin, som under 12 års tid blivit hotad och trakasserad efter en våldtäktsanmälan mot en polis, bor sedan några veckor återigen på skyddat boende. Denna gång kommer hoten från en nära anhörig, som kan ha varit källan till de personliga detaljer om Karin som lades ute på förtalsbloggar strax efter våldtäktsanmälan.
Karin_bor_ater_pa_skyddat_boende
Strax före jul förhördes Karin av Norrmalmspolisen, efter hotfulla sms från en anhörig: ”Eftersom du inte svarar när jag ringer dig så kommer jag att ordna ett ”ombud” som kommer att kontakta dig på något sätt… Kommer att stoppa dig med de medel som behövs”.
Denna nya hotbild från Karins nära släkting kan förklara de många personliga detaljer från hennes liv och uppväxt som sedan flera år ligger ute på de förtalsbloggar som startade efter våldtäktsanmälan i augusti 2008.
Förtalsbloggarna startades i samråd med den polis som anklagades för våldtäkt. Karins skyddade identitet röjdes och hennes skyddade boende avslöjades på dessa bloggar och internetforum.
Motiven för den anhörige att alliera sig med den anmälde polisens kumpaner kan vara att ekonomiskt utnyttja den situation som uppstått då Karin blivit rättslös tack vare det svenska rättsväsendets passivitet.
De nya hoten eskalerade efter att pastor Owe Carlsson, Älmhult, i augusti förra året kontaktade Karins anhöriga för att ifrågasätta deras försök att göra Karin arvslös.
Efter detta blev Karin uppringd vid 89 tillfällen av den anhörige, samtal som hon inte besvarat.

Ringde larmcentralen

Det var i augusti 2008 som Karin ringde till larmcentralen och berättade att den polis hon levde tillsammans med hade utsatt henne för kraftigt sexuellt våld.
Polismannen greps på bar gärning i Karins bostad och utryckande polisbefäl anmälde polisen för våldtäkt och beslagtog det blodiga lakanet.
Polisutredningen utsattes omgående för starka påtryckningar. Polisens kollega Anders Gripenlöf på prostitutionsenheten företrädde honom i flera domstolsförhandlingar, bland annat angående besöksförbud.
Anders Gripenlöf och den poliskollega som han företrädde har fått kritik i medier för polisens passivitet med anledning av den pågående sexhandeln i Sverige.
En annan poliskollega, Dan Östman – som tillsattes som expert av justitieminister Tomas Bodström (S) i en statlig utredning om sjöfylleri  – vittnade också till polismannens försvar. Östman, som i många år jobbat på personskyddet, har därefter kategoriskt motarbetat Karins möjligheter att få personskydd.
Hot, falska mejl och bloggar började därefter hänga ut Karin och framställa henne som rättshaverist och som psykiskt instabil.
Bloggarna, där flera ligger uppe än i dag utan att några rättsliga åtgärder vidtagits, innehåller i flera fall personlig information om Karin som endast hon själv och hennes anhöriga känner till.

Kopplingar till porrindustrin

Flera i det nätverk som mobiliserades mot Karin har kopplingar till porr- och bordellverksamheten i Sverige.
En åklagare som tagit beslut om att inte ta upp Karins fall, greps i februari 2013 på bar gärning med en prostituerad på ett hotell i Stockholm.
Misstänkta anstiftare till hoten är bland annat tre kvinnor som, enligt de mejl som Inblick begärt ut, har haft kontakt med en numera omplacerad samordnare på polisens internutredningsenhet Särskilda utredningar (SU).
En av dessa kvinnor som kontaktade Karin har varit knuten till en sexklubb i Stockholm och är även dömd för mordbrand.
En annan kvinna som engagerat sig är dömd för grovt förtal och ofredande och har bland annat varit skribent på en herrtidning. Hon kontaktade vittnen som intygade Karins trovärdighet, bland annat pastor Owe Carlsson och docent Hans Petter Søndergaard, en av Sveriges främsta experter på posttraumatiskt stress.
Kvinnorna har – genom att framstå som antagonister – försökt få kontakt med Karin för att i nästa läge framföra sina hot. De har också anmält varandra till polisens internutredningar för att skapa förvirring.

Skickade sexmejl

Den polischef på SU som tog emot och samordnade de anmälningar om hot som Karins utsatts för, skickade på arbetstid sexmejl till den kvinna som drev förtalsbloggarna mot Karin.
Denna kvinna har tidigare drivit en rad förtals- och hatbloggar mot kända journalister, där hon först inlett en relation med dem och sedan hängt ut – eller hotat med att hänga ut – deras samliv offentligt.
Samordnaren på SU som hon sexmejlade med blev omplacerad efter att även ha sexmejlat med kvinnliga brottsoffer och andra kvinnor som varit involverade i SU:s utredningar.
En man som skickade grovt kränkande övergreppsbilder via sms till Karin ingick i ett sexnätverk med över 300 kontakter. Flera av de kvinnor som fanns med i detta nätverk har polisanmält de hot de utsatts för – utan åtgärd från polisens sida.
När polisen gjorde ett beslag hos mannen hittades en omfattande mängd grova övergreppsbilder.
Istället för att väcka åtal mot mannen, vände SU – via polisman Dan Östman – utredningen mot Karin och fick det till att hon skulle ha bett att få dessa hot för att på så sätt misskreditera den polis hon anmält.
Detta trots att sms-avsändaren ändrade sin berättelse gång på gång i förhör med bland annat Dan Östman samt trots att SU konstaterade att mannen endast kände till en av 5 000 poliser i Stockholm och att just denna polis var den anmälde polisens bästa kamrat, nämligen Anders Gripenlöf.
Prostitutionsenhetens förre chef Anders Gripenlöf har känt familjen till den friade sms-avsändaren ända sedan 1970-talet.
SU konstaterade även att Anders Gripenlöf haft en relation med sms-avsändarens syster. I polisförhör erkänner sedan Anders Gripenlöf att han hade telefonkontakt med sms-avsändarens syster så sent som i början av år 2010.
RUBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se

Fotnot: Karin är ett fingerat namn.