Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      

Theodor Herzls dröm om Israel

Eva Marklund | 20 feb , 2020
För att förstå vad som händer i och kring Israel idag är det viktigt att ha den historiska bakgrunden. I Inblicks nya serie om Israels pionjärer presenteras män och kvinnor som varit viktiga i förberedelsearbetet när den nya judiska staten skulle födas fram. Många av dem blev pelare i den nyfödda statens politiska och industriella arbete.
Theodor_Herzls_drom_om_landet
Theodor Herzl, en ungersk-österrikisk journalist med judiskt påbrå, är troligen den viktigaste personen för den israeliska statens bildande. Han föddes i Budapest 2 maj 1860 men bosatte sig sedan i Österrike. Herzl blev bara 44 år, men hans liv har satt djupa spår i den judiska historien. 
Theodor Herzl levde under en tid då tankarna på en judisk stat redan börjat födas runt om i Europa. Dessa tankar och drömmar dök upp redan under 1860-talet. Det judiska folkets situation var svår och många judar upplevde att deras liv var begränsat och utsattheten blev allt värre. Ghetton hade upprättats i Europa som avgränsade områden där judar hade tillåtelse att bo. Välbärgade judar upplevde att deras liv och affärer hotades av att allmänheten inte fick handla i deras butiker. Judar fick inte heller tillträde till vissa platser, där skyltar med orden ”Inga judar” sattes upp. 

Alfred Dreyfus 

1894 blev Theodor Herzl djupt berörd av rättegången mot en fransk-judisk militär vid namn Alfred Dreyfus. Denne Dreyfus anklagades falskt och fängslades. Teodor Herzl genomskådade att Dreyfus dömdes på grund av sin judiska börd, trots att han var oskyldig. Detta blev startskottet för Herzls djupa engagemang att skapa en judisk stat för det judiska folket. 
1896 utgav Herzl boken ”Der Juden Staat”, en bok som introducerar den politiska sionismen. Boken förklarar hur och varför det judiska folket behövde skapa en egen stat. De tankar om en egen stat som funnits i Europa under lång tid var inte konkreta. Boken ”Der Juden Staat” gav viktiga riktlinjer som blev verktyg för det senare formandet av staten Israel. Boken om drömmen spreds i de judiska kolonierna och gav energi till att sträcka sig vidare mot ett förverkligande. 
Vid Sionistkongressen 1903 föreslog Herzl att kongressen skulle anta Storbritanniens förslag om att bilda en judisk stat i Östafrika. Häpnadsväckande var att för Herzl var Palestina inte ett alternativ. Detta ogillades av Sionistkongressen som beslutade att föreslå Palestina som alternativ. Så småningom verkar det som Theodor Herzls tankar om en judisk stat ändå landade i Palestina. 

Drömmen om landet

1902 gav han ut ännu en bok; ”Det gamla nya landet”, en novell som beskriver ett Palestina som förändras genom att det judiska folket återvänder. Det gamla nya landet blir åter välmående och blomstrande. 
Den 3 juli 1904 dog Theodor Herzl av en hjärtattack endast 44 år gammal. Drömmen om landet blev hans livsverk. Chaim Weissman blev hans efterträdare och fortsatte kampen för den judiska statens förverkligande. Theodor Herzl fick aldrig se sin dröm gå i uppfyllelse, men minnet av honom finns kvar i Israel där han är en stor hjälte. Under proklamationen av staten Israel 1948 hängde hans porträtt ovanför Ben Gurion. Detta porträtt är nu flyttat till Knesset. På Herzl-berget i Jerusalem finns hans grav på en stor öppen plats som du bör besöka vid en resa till Israel. I parken finner du även en stor begravningsplats där många av de övriga stora pionjärerna vilar.
EVA MARKLUND

Staden Herzliya är uppkallad efter Theodor Herzl

13 kilometer norr om Tel Aviv ligger Herzliya som är en betydligt lugnare stad än grannen. Det som lockar turister till staden är stränderna. Staden är uppkallad efter Theodor Herzl. 

Herzliya har 84 200 invånare och enligt Israels statistiska centralbyrå hör invånarna till de mest välbärgade i Israel, skriver Wikipedia. Enligt resemagasinet Lonely planet är Herzliya ett populärt resmål på grund av stadens fina, rena stränder, småbåtshamnen och strandkaféer längs Medelhavskusten. 
Herzliya startade som ett litet jordbrukssamhälle 1924 och består nu av två huvudområden separerade av motorvägen, skriver Lonely planet. Väster om motorvägen ligger Herzliya Pituach med flest restauranger, butiker och stränder, medan centrala Herzliya, öster om motorvägen, huvudsakligen består av bostäder och kontorsbyggnader. I Herzliya Pituach bor några av Israels rikaste invånare och utländska ambassadörer, dessutom är stadsdelen ett av Israels ledande högteknologiska nav. Företag som Apple, Microsoft och Amazon är stationerade där. Pituach betyder utveckling. 
Källa: Lonely planet
MONIKA EKSTRÖM