Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


25 jun, 2020
04 jun, 2020
02 jun, 2020

Israel stänger sina gränser

Hans Marklund | 12 mar , 2020
De israeliska myndigheter beslöt i måndags kväll att alla som anländer till Israel tvingas till två veckors karantän före inresa.
Israel_stanger_sina_granser
Coronaviruset sprider sig över världen och har också drabbat Israel som nu stänger sina gränser för alla inresande, såväl inhemska som turister och andra. Under flera dagar har Israels hälsovårdsmyndighet diskuterat den så kallade ”svarta listan” och vilka länder som skulle läggas till de tolv länder som redan stod på den, vars medborgare betraktades som högriskbärare av coronaviruset. Under måndagskvällen kom beslutet och både Dagens Nyheter och Jerusalem Post lade ut nyheten på sina nätsidor. Lösningen blev att alla länders resenärer betraktas som högriskbärare av coronaviruset.
De flesta västeuropeiska länder, tillsammans med flera asiatiska stater, fanns redan på listan. Ända fram till i söndags gick Norwegians direktflyg mellan Arlanda och Tel Aviv, men nu är också detta stoppat. De allra flesta flygbolag som trafikerat Israel hade redan upphört med sina flygningar på grund av kraftigt minskad efterfrågan. Det är nu oklart hur länge detta stopp gäller och när flygningarna till Israel kan återupptas.

Fjorton dagar

Inresestoppet till Israel gäller i första steget fjorton dagar och betyder att alla som vill komma in i landet under denna period placeras i karantän under två veckor. 
De turister som redan finns i Israel har 72 timmar på sig att ordna med sin hemresa. De uppmanas också att följa fem riktlinjer; vid uppvisande av symtom kontakta hälsovården, var extra noga med din personliga hygien, håll dig borta från offentliga sammankomster, var medveten om att om du lämnar landet kan du inte återvända nu och rapportera var du befinner dig i Israel.
Antal bekräftade fall i Israel var i måndags kväll 50 personer och omkring 70 000 personer var belagda med karantän. Den palestinska myndigheten tillsammans med Israel har också förbjudit all in och utresetrafik till och från Betlehem efter att en turistgrupp som besökt Betlehem smittat personalen på ett hotell. Tusentals palestinier som bor i Betlehem och arbetar i Israel står just nu helt utan försörjning.

Utlovat nödlån

I Israel har finansminister Moshe Kahlon utlovat nödlån till drabbade företag, främst flygbolaget El Al, vars intäkter nästan upphört helt. Israel, som fram till 1980-talet var nästan helt självförsörjande ifråga om bland annat livsmedel, är numera extremt beroende av import och känsligt för svängningar på världsmarknaden. 
Israel är en nation som är van att hantera krissituationer och det starka agerandet gällande coronasmittan visar detta med stor tydlighet. De är noga med att skydda sin egen befolkning i alla olika typer av krissituationer. Nu agerar myndigheterna för att coronaviruset inte ska få starkt fäste eller en allmän spridning i landet. Detta är naturligtvis ett hårt slag mot turismen som är en stor näring i Israel och väldigt viktig för landets ekonomi. Samtidigt utgör turistströmmen till landet också en stor smittorisk. Landets myndigheter med premiärminister Benjamin Netanyahu i spetsen väljer nu att i första hand skydda sitt eget folk. 
Beslutet drabbar också ett antal turistresor som skulle gått från Skandinavien under resten av mars månad. Dessa ställs nu in och Duveskogs Reseservice som är en stark aktör gällande Israelresor uppger att de drabbade resenärerna erbjuds att antingen bokas om till senare resor eller att få sina kostnader återbetalda.
HANS MARKLUND