Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


25 jun, 2020
04 jun, 2020
02 jun, 2020

– Ett nytt polishus har noll betydelse

Göran Jacobson | 19 mar , 2020
Sedan mordet på nyårsafton på en tjugoårig gängmedlem i Stockholmsförorten Rinkeby, har det varit relativt lugnt i området. Några förklaringar till detta är att ett flertal av medlemmarna i de två rivaliserande gangstergängen Shottaz och Dödspatrullen antingen sitter fängslade eller är döda. Men det är, enligt uppgift, ett bedrägligt lugn. – Det finns småkids som ser upp till de här snubbarna, som vill bli lika coola och sälja knark, bära pistol och skjuta för att döda, säger en informationskälla med nära anknytning till Rinkebygängen till Inblick.
Ett_nytt_polishus_har_noll_betydelse
Polisen har inte rapporterat om några fler gängmord i Stockholmsförorten Rinkeby sedan en tjugoåring, tillhörande det kriminella gänget Shottaz, sköts ihjäl av sitt eget gäng natten mot nyårsafton. Detta kan ses som en stor delseger för polisen som arbetat mycket hårt med att få stopp på de upprepade dödsskjutningarna som kan kopplas till kriget mellan de två kriminella nätverken Dödspatrullen och Shottaz.
Men polisen i lokalpolisområde Rinkeby fortsätter att förstärka sin närvaro i problemförorten. I sommar ska det nya polishuset i Rinkeby stå klart och till hösten sker den pampiga invigningen.
– Vi närmar oss ett färdigt polishus i Rinkeby och nu rekryterar vi våra nya medarbetare som ska jobba i receptionen och med passansökningar. Vi ser fram emot att flytta in och det är av stor betydelse att vi finns i det område där vi arbetar dag och natt, säger Jörgen Ohlsson, kommissarie och polisens projektledare för etableringen i Rinkeby, i ett uttalande på polisens hemsida.

Lokal förankring

Hittills har Rinkebypolisen arbetat med utgångspunkt från Solna men tanken är att arbetet ska koncentreras helt till Rinkeby när det nya polishuset är färdigbyggt och invigt. Polisen har haft som ambition att rekrytera personer som är bosatta i Rinkeby för att på så sätt få en starkare lokal förankring.
– Vad spelar det för roll? Ett nytt polishus i orten har noll betydelse. Gängen kommer fortsätta ändå. Om Shottaz eller Dödspatrullen bestämmer sig för att spränga polisstationen så kommer de att göra det. Aina kan bygga hundra hus i orten men det kommer inte ändra något alls, säger en informationskälla med nära anknytning till Rinkebygängen till Inblick. Aina är slang och betyder polisen.
Enligt Inblicks informationskälla är det ett bedrägligt lugn som råder just nu i området. Visserligen sitter ett flertal av gängmedlemmarna i Shottaz och Dödspatrullen bakom galler och många av dem har stupat i det gängkrig som har rasat sedan den 22 juli 2015 då en 19-årig man blev det första dödsoffret när han drogs in i ett skogsområde i Bromsten och sköts ihjäl med ett flertal skott i ryggen.
Inblicks informationskälla berättar om hur Rinkebypolisen vid upprepade tillfällen försökt gripa gängmedlemmar men hindrats när andra medlemmar i samma gäng har omringat polisen och helt sonika fritagit personen eller personerna som skulle gripas.
– Polisen har ingen makt och kan inte göra något i Rinkeby. Det är Shottaz och Dödspatrullen som äger där.

”Lugnt på ytan”

– Det kanske är lugnt på ytan just nu. Men knarkhandeln fortsätter i tunnelbanan och på andra ställen. Sedan finns det en hel svans med småkids som vill ta över. De ser upp till de här snubbarna, vill bli lika coola som dem och sälja knark, bära pistol och skjuta för att döda.
Enligt vår källa handlar det om unga småpojkar i 10-12-årsåldern som under lång tid haft de äldre gängmedlemmarna som idoler, som känner lojalitet med antingen Shottaz eller Dödspatrullen och som inget hellre vill än att bli gangsters. Det är dessa unga killar som sköter knarkförsäljningen på uppdrag av gängledarna, då smågrabbarna inte kan straffas om de skulle åka fast.

Bara en tidsfråga

Inblicks källa säger att det bara är en tidsfråga innan det smäller igen och gängkriget blossar upp på nytt.
– Det behövs inte mycket för att det ska hända. Och förr eller senare kommer de som sitter i fängelse ut och tar över Rinkeby igen. Det handlar om stora cash, riktigt stora cash, säger Inblicks källa och syftar på knarkhandeln i området.
– Du kan ta en snubbe ut ur Rinkeby, men du kan inte ta Rinkeby ut ur en snubbe, avslutar Inblicks informationskälla.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se