Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

Ami Hedenborg på Amnesty: – Människorättsfrågor riskerar skymmas av corona

Göran Jacobson | 31 mar , 2020
Nyhetsrapporteringen handlar så gott som uteslutande om coronapandemin. Detta gör att andra viktiga frågor hamnar i skymundan. Denna trend oroar många. – Människorättsfrågorna tenderar att försvinna i nyhetsflödet om coronaviruset, säger Ami Hedenborg, presstalesperson på Amnesty Sverige, till Inblick.
Ami Hedenborg på AmnestyNyhetsrapporteringen domineras av den pågående coronapandemin. Det verkar inte finnas några andra ämnen att rapportera om för nyhetsredaktionerna än det otäcka viruset som fått namnet Covid-19. Hur går det för flyktingarna som sluppit ut från Turkiet och sitter hjälplösa vid Greklands gräns? Inte ett ord. Människor som lider i Jemen, Syrien och andra olidliga platser på vår jord, då? Inte ett ord. Traffickingoffer som drabbats så oerhört grymt på grund av efterfrågan på deras tjänster? Inte ett ord. Gatubarn som dagligen riskerar sina liv? Inte ett ord. Drogmissbrukare och hemlösa som dagligen dör en för tidig död? Inte ett ord. Till och med skjutningar och gängbråk verkar ha kommit av sig, av den mediala tystnaden att döma. Denna medietystnad kring andra frågor än coronaviruset bekymrar många, inte minst de organisationer som är engagerade i människorättsfrågor. – Nu har ju viruset drabbat även västvärlden vilket gör att media rapporterar uteslutande om detta. Det finns två aspekter på detta. Det ena handlar om människorättsfrågor som riskerar att hamna i skymundan, som förslaget om att Vladimir Putin ska få förlänga sin period som Rysslands president. Det andra är människorättsperspektivet på coronaviruset. Vilka får tillgång till vård? Hur ser det ut för människorna som befinner sig vid Greklands gräns och de vidriga förhållandena i flyktinglägren där? Situationen i Iran med alla människor som sitter fängslade, säger Ami Hedenborg, presstalesperson på Amnesty Sverige, till Inblick. – Det finns hur många olika människorättsfrågor som helst runtom i världen som hamnar i skymundan och inte får sitt fokus. Det finns en befogad oro för det, fortsätter Ami Hedenborg.

Vilka människorättsärenden bedömer du vara mest akuta just nu?
– Vi på Amnesty vill ju inte gärna gradera på det viset. Det finns så många frågor att det nästan är omöjligt att svara på. Men kriget i Jemen som pågår för fullt är ett viktigt ärende. De ”hemliga domstolarna” i Saudiarabien, som Amnesty släppte en rapport om för några veckor sedan, är ett annat. Dessa ”domstolar” kom till för att användas mot terrorbrottslingar men används istället för att tysta regimkritiker. Utvecklingen i många länder är mycket oroande, inte minst vad gäller kvinnors rättigheter.

Tragikomiska följder
Coronavirusets härjningar över hela världen får ibland snudd på tragikomiska följder. I USA har till exempel Texas Department of Criminal Justice, motsvarigheten till Kriminalvården i Sverige, tvingats skjuta upp en planerad avrättning till följd av Covid-19 och det maximala antal personer som tillåts vistas tillsammans i samma rum för att hindra smittspridning. I onsdags för drygt en vecka sedan skulle den dömde trippelmördaren John William Hummel, 54 år, ha avrättats med giftinjektion i delstatsfängelset i Huntsville, Texas. Men den avrättningen tvingades delstatens rättsvårdande myndigheter flytta fram i 60 dagar på grund av risk för smittspridning. Detta eftersom det skulle innebära att advokater, familjemedlemmar, fängelseanställda, vittnen och brottsoffer samlas på en och samma plats. Frågan är hur detta beslut kommer att påverka övriga planerade avrättningar i USA.

Inställda rättegångar
– Vi får ständigt nya rapporter om rättegångar som skjuts upp där människorättsförsvarare står åtalade. Ola Bini, som hålls fängslad i Ecuador, är ett sådant exempel, säger Ami Hedenborg. Ola Bini är en svensk programutvecklare, författare och internetaktivist som bott och arbetat i Ecuador sedan 2013. Förra året greps han av ecuadoriansk polis misstänkt för samröre med Wikileaksgrundaren Julian Assange. I förra veckan skulle Bini ställas inför en förberedande rättegång, men den ställdes in på obestämd tid. I skrivande stund är det oklart varför den blev inställd.
– Nu ser vi hela tiden hur rättegångar mot människor som kämpat för människorättsliga frågor i land efter land ställs in. Världen är skakad och inte vet hur den ska kunna hantera allt som sker. I Kina utvisas västerländska journalister och deras presslegitimationer dras in. Det är så mycket just nu som går under radarn när alla är upptagna med rapporteringen kring coronaviruset.
– En stor fråga som Amnesty vill peka på är hur hemlösa människor i Sverige drabbas av Covid-19. Vi pratar alla om att stänga vår dörr och isolera sig. Men hur gör en person som inte har något hem? De hemlösa är en stor grupp som vi inte får glömma, avslutar Ami Hedenborg.
GÖRAN JACOBSON