Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

Kristider är väckelsetider

Hans Marklund | 31 mar , 2020
Hela världen är i kris, gränser stängs, börserna faller, företag går på knäna, människor sitter isolerade, i många länder tillåts inga samlingar som samlar mer än 10 personer.
Kristider_ar_vackelsetider
Detta drabbar hela samhällen. Biografer och restauranger håller stängt, konserter och idrottsevenemang ställs in och kyrkor hindras att hålla sina gudstjänster.
I går höll Sveriges statsminister Stefan Löfven ett tal till svenska folket där han uppmanade alla att ta sitt ansvar. Statsministerns tal var allvarsamt, kanske det
allvarligaste jag personligen hört av en politiker då han sade; ”Liv, hälsa och jobb är hotade”. Samtidigt som statsminister Stefan Löfven håller tal finns det andra
världsledare som uppmanar hela folket att be till Gud.
Det är så sant, vi behöver alla be till Gud.

Vi har sett kristider förut under modern tid i vårt land, men inte så som nu.
Vi behöver inte gå så långt tillbaka i tiden för att påminna oss om Estoniakatastrofen
tsunamin i Thailand, eller terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm.
Alla skördade de många människors liv. Ingen av dem har varit som den vi upplever nu som drabbar hela det svenska folket, ja hela världen. Coronakrisen är en hälsokris, en ekonomisk kris, en samhällskris. Flera ekonomer varnar för att den
ekonomiska krisen liknar den som kom efter andra världskriget, då de nationella ekonomierna fick börja om från början för att återhämta sig.

Kristider är också tider då människor vänder sig till Gud och kyrkan. Vanligtvis öppnas våra kyrkor för människor som strömmar dit för att finna tröst, trygghet och medmänsklighet. I den här krisen är allt annorlunda. Nu tvingas kyrkorna stänga sina dörrar för större folksamlingar och människor uppmanas att hålla avstånd till varandra, att inte ta i hand eller kramas och den mänskliga tryggheten som vi känner i varandra naggas i kanten. Ensam är inte stark, nu behöver vi varandras stöd
och omtanke. Kristider är också väckelsetider. Ur stora internationella eller nationella kriser kommer ofta väckelse. Dåtidens predikanter sade ofta, ”ingen väckelse utan nöd” . Trots kortare kriser och nödsituationer som vårt land drabbats av, har ”kristiden” gått relativt fort förbi och allt har återgått till det vanliga.
Livet rullar på som förut och inget är direkt förändrat. Efter terrorattacken på Drottninggatan sade vi ”Sverige blir aldrig som förut” men allt verkar ha återgått till det vanliga.

Kommer den kris vi just nu befinner oss mitt i att få andra följder? Kanske. Vi vet inte än, men en sak är säker, ”kristider leder ofta till väckelsetider.”
Historien visar det. På profeten Elias tid då landet Israel legat i torka och hungersnöd i tre och ett halvt år vände profeten sig till Gud i bön, vilket resulterade i väckelse och folket omvände sig till Gud. När Jesus lämnat lärjungarna och gjort himmelsfärd brände osäkerheten angående framtiden i deras hjärtan. I sin nöd vände de sig till Gud i bön och han svarade med väckelse i Jerusalem. Likaså när den första kristna församlingen blev förbjuden att presentera sitt budskap, vände de sig till Gud i gemensam bön och Gud svarade med förstärkt väckelse över landet.
I slutet av 1800-talet, från den tid då den svenska folkväckelsen dateras, låg landet i nöd på grund av superi och alkoholmissbruk. Nöden var stor bland folket.
Ur nöden föddes ett rop till Gud om hjälp som ledde till den svenska folkväckelsen och som berörde hela landet.

Kanske nöden i Sverige är större nu än på mycket länge, panikkänslan ligger på ytan hos många. Grunden i många människors liv skakas, arbetstillfällen försvinner och människor bävar. Då är det läge att söka Gud. Då är det tid för folkets väckelse. Kristider är väckelsetider
HANS MARKLUND
Chefredaktör