Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

Corona triggar övervakningssamhället

Ruben Agnarsson | 02 apr , 2020
Den digitala övervakningsbranschen har glansdagar. För dem kan Coronaviruset vara det bästa som har hänt. Många åtgärder som kränker den personliga integriteten kan bli normen runt om i världen, varnar organisation som bevakar människors digitala rättigheter.
Corona triggar overvakningssamhallet

”Den massövervakning vi accepterar under coronaepidemin lär fortsätta när krisen är över” skriver Svenska dagbladets (SVD) medarbetare Håkan Lindgren på tidningens kultursidor och menar att övervakning kommer att bli lika normalt som flygplatskontrollen.
”Om vi är beredda att offra ekonomin är det ingen stor sak att offra den personliga integriteten också” konstaterar han.
Håkan Lindgren hänvisar till affärssajten Business Insider som skriver om ett nytt index från organisationen Top10VPN, som bevakar mänskliga digitala rättigheter.
De har dokumenterat vilka länder som infört nya åtgärder för att spåra människors telefoner. Medan vissa länder samlar anonyma uppgifter för att studera människors rörelser mer generellt, tar andra länder in information som ger detaljerad information om individernas rörelser, skriver Business Insider.
Elva länder har redan börjat använda sig av mobiltelefoner för att spåra coronavirusets spridning. USA sägs förhandla med Facebook och Google om att använda anonymiserade data för att övervaka epidemin, enligt sajten.

Permanent övervakning

Samuel Woodhams, som sammanställt Top10VPN:s index, varnar för att världen kan glida in i permanent ökad övervakning.
– Utan adekvat spårning finns det en risk att dessa nya, ofta mycket inkräktande åtgärder blir normen runt om i världen, säger han till Business Insider.
– Även om vissa metoder kan verka helt legitima utgör många en risk för medborgarnas rätt till integritet och yttrandefrihet.
Håkan Lindgren hänvisar i SVD till att det skulle vara praktiskt att veta vem som har träffat vem de senaste veckorna, så att smittspridningen kan begränsas.
”Var inte orolig, det finns en app för det. Singapores regering har utvecklat appen Tracetogether. Den hjälper dig, står det på regeringens hemsida, att komma ihåg vem du har umgåtts med 21 dagar bakåt i tiden. Appen reagerar bara om människorna omkring dig också har installerat den... Den är frivillig. Än så länge”.
Håkan Lindgren menar att bara fantasin sätter gränsen för vad övervakningsteknologin kan utvecklas till när den kombineras med ansträngningen att bromsa en global epidemi:
”Förslagsvis: i din mobil har du en app som meddelar om du är ren eller om du bör isolera dig. Du måste scanna mobilen varje gång du vill bli insläppt – på bussen, i mataffären, på barnens skola, om du vill resa någonstans, och naturligtvis på jobbet. Påstår du att du har glömt mobilen hemma? Då är du genast ett riskfall.”
Han ger ett ännu mer kontroversiellt framstegsscenario: uppkopplade smarta armband som konstant övervakar feber och andra sjukdomstecken, plus en karta i stil med den i Sydkorea, så att varje medborgare kan granska sina grannars hälsotillstånd.
”Gissa hur folk kommer att reagera om de upptäcker att en smittad familj bryter mot karantänreglerna”, skriver han i SVD och menar att övervakning som införs på grund av en kris sannolikt inte kommer att avvecklas när krisen är över, utan tas i bruk för nya syften.

Sluttande plan

IT- och säkerhetsexpert Joakim von Braun menar att Corona-epidemin har lett till ett sluttande plan när det gäller den personliga integriteten.
– Ungern använder exempelvis Corona för att införa undantagslagar som innebär att regeringen kan styra Ungern tio år framöver, konstaterar han.
– Det är aldrig bra att man inför en massa saker utan någon vettig debatt: att man tar till i överkant, vidtar åtgärder med hänvisning till att ”nu är det bråttom”. Ungern är ett land där regeringen ger sig hur stora befogenheter som helst.
Han nämner även Kina och Ryssland, som redan har infört övervakningsåtgärder, vilket kan ske då det inte finns någon debatt i dessa länder.
– Kina och Ryssland samarbetar mer och mer på detta område. De digitala övervakningssystem innebär att man exempelvis har automatiserad övervakning av all internettrafik. Den skickas direkt till säkerhetstjänsten FSB i Ryssland, det handlar om mobiler, datorer och paddor.
– Kina har dessutom större spärrmöjligheter för att utöva politisk censur. Svenska politiker som kritiserar Kina kan spärras vid sökningar på internet. Förhoppningsvis når inte detta fram till demokratiska länder, men vi ser redan hur länder som Ungern och Polen överreagerar, säger Joakim von Braun.

RUBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se