Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

En ovanlig kris kräver ovanliga åtgärder

Hans Marklund | 02 apr , 2020
Vi är mitt inne i en hälsokris, men inte enbart det, vi upplever också en oroskris som drabbar människor på många sätt, samtidigt har vi också hamnat i en ekonomisk kris.
En ovanlig kris kräver ovanliga åtgärder

Massmedia pumpar ut ”skräcknyheter” om sjukdom och död varje dag, vilket naturligtvis är sant och allt detta skapar en oroskris hos den vanliga människan. Allt skakar och bakom hörnet lurar fruktan och oro. Detta leder oss dessutom in i en ekonomisk kris, den värsta sedan andra världskriget, enligt ekonomerna. Om vi följer med i nyhetsflödet, inte enbart gällande antal konstaterade smittade eller tragiskt nog döda utan också när det gäller den ekonomiska utvecklingen, presenteras nya förslag på krisåtgärder och lösningar från olika håll. Det är helt nödvändigt, för att inte säga bråttom att konkreta förslag tas fram och verkställs. Många företag står idag med stora kostnader för bland annat hyra och personal men i stort sett utan intäkter. Ekonomin behöver få konstgjord andning under några månader för att undvika att livskraftiga och sunda företag slås ut. Sverige sägs stå på god grund ekonomiskt och vår regering säger ofta att vi har goda och stabila statsfinanser. Då har vi också råd att göra akuta ekonomiska insatser. Det är väl nu vi ska använda oss av den buffert som har byggts upp under de goda åren?

Om vi tar en titt på de olika förslagen som kommit fram, dels från regeringen men också från annat håll, finns en del övrigt att önska. Förslaget från regeringen att ge företag anstånd med skatteinbetalningen är mycket bra, men varför skall det krävas att företagen skall betala 6 procent ränta på det innestående beloppet? Varför inte ta bort räntan helt, eller kanske till och med avskriva en del av skatten? Eller riksbankens erbjudande till bankerna att låna ut 500 miljarder till nollränta, för att säkra kreditförsörjningen? Bankerna skall i sin tur låna ut till företagen för att hjälpa dem igenom krisen. Men varför skall företagen betala ränta på pengarna som bankerna i sin tur lånar utan ränta? Det har dessutom visat sig vara svårt för många företag att få låna pengar eftersom bankerna inte vågar ta riskerna. Moderaterna gick under förra veckan ut med egna förslag på krispaket, ganska offensiva förslag faktiskt. De föreslog att arbetsgivaravgifterna skall slopas helt under april och maj månad, till en kostnad av omkring 70 miljoner. De föreslår också att staten går in och tar halva hyreskostnaden för företagen. Vi kan självklart diskutera om hur stödet skall fördelas, om direktstödet skall begränsas till vissa utsatta branscher eller om det skall ges så brett som möjligt. Det finns alltid en risk att pengar då hamnar där det inte är lika nödvändigt, men den risken får vi ta i ett akut läge som nu. Allt kanske inte blir helt rätt, men hellre hjälpa än att stjälpa.

Den här krisen är ingen vanlig kris, den kom som en chock, när börsen stod på högläge, företag blomstrade och människor gjorde sina investeringar och shoppade som vanligt samt planerade sina semestrar. Då slog chocken till, helt utan förvarning. Det är ingen vanlig kris utan väldigt ovanlig för oss västerlänningar. Därför måste också krispaketen vara ovanliga. Åtgärder av icke vanligt slag måste sättas in omgående.
Coronakrisen ställer land efter land inför ett i princip omöjligt dilemma, att riskera många människors liv eller ekonomisk katastrof. Uppfattningarna om hur Sverige bör agera går isär, en del anser att Sverige skall stängas ner, andra anser att Sverige skall öppnas upp för att återgå till vardagen. Inget av förslagen verkar genomförbara just nu. Medan Sverige håller andan balanserar de ansvariga politikerna och övriga makthavarna, med beslutet i sina händer, på slag lina över ett stup, med avgörandet som skall hindra att varken liv eller ekonomi går under. En ovanlig kris kräver ovanliga åtgärder. Våga ta de ovanliga besluten.