Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

Evangelium är vägen ut ur kriminalitet

Kjell Andersson | 02 apr , 2020
– Med en pistol riktad mot mig satt jag där bakom det låga soffbordet. Mannen vickade med pistolen, tog ut magasinet ur kolven och tömde det. Sedan plockade han in skotten igen, stängde magasinet och osäkrade vapnet, berättar Börje Erdtman för Inblick.
Evangelium är vagen ut ur kriminalitet

Börje Erdtman är ordförande i Ankarstiftelsen. I 27 års tid har han varit ansvarig och tillsammans med duktiga medarbetare jobbat med byggande av skolor, startat fotbollsklubbar, jobbat med rent vatten och verkat bland Colombias fångar. Under dessa år har 215 skolor byggts där cirka 40 000 barn har gått och under de sista tre åren har 50 000 fångar tagit emot Jesus. Många av dessa fångar har suttit fängslade på grund av svåra brott som mord och droghandel.
– I Sverige har vi ett mord per år per 100 000 invånare. Den siffran är 124 gånger större i Colombia, säger Börje Erdtman till Inblick.
Skolan är viktig för att barnen inte ska hamna i kriminella kretsar, poängterar Börje. Han fick ett råd av den numera avlidne ishockeylegendaren Sven Tumba som han umgicks mycket med de sista åren.
– Börje, bygg skolorna i närheten av en fotbollsplan, då leker man in regler och respekt.
Detta tog Börje fasta på och så har man arbetat. Efter ett år gick 95 procent i skolan och 90 procent avhöll sig från kriminalitet och droger. Fotbollen resulterade i fredsfördrag mellan olika kriminella gäng.
– Många fångar med svåra brott har anställts som fotbollsledare med väldigt lyckat resultat. När de släpps ut från fängelset är de både hemlösa och utan pengar. Då anställer vi dem.
– Flera av dem har också anställts för att åka ut i fängelserna och evangelisera hos fångarna.
– Genom detta arbete har stora omvändelser bland fångarna skett, berättar Börje.
Detta tillsammans bidrog också till att det blev en lågkonjunktur för maffian och deras ledare och arbetet blev därför hotat. Börje bestämde sig då för att besöka dessa gerillaledare för att berätta om sitt arbete.

Kriminell maffialedare

Börje tog taxi ut till slumområdet i Medellin för att träffa maffialedaren. Där är det inte säkert för någon. Taxichauffören vågade inte köra honom ända fram.
– Även jag kanske borde ha varit rädd, men konstigt nog var jag inte det, berättar Börje.
Så småningom fick han tag i ledaren, som hade fullt av vakter omkring sig.
– Under tio minuter berättade jag att vi höll på med fotboll men med en dold agenda. Vi vill förhindra att barnen säljs och utnyttjas till att mörda. Ledaren tog fram en pistol. Med pistolen riktad mot mig satt jag där bakom det låga soffbordet.
– Mannen vickade med pistolen och tog ut magasinet ur kolven och tömde det. Sedan plockade han in skotten igen, stängde magasinet osäkrade vapnet och lämnade över pistolen till mig.
– Ta det som ett bevis på att vi inte ska störa er verksamhet igen, sade han.
– Tack, sade jag.
– Den ligan ofredade oss inte mer.

Blir martyrer

– Det finns dock många andra ligor och tyvärr så blev två av våra ledare skjutna.
Börje berättar också om Oscar Osorio, som var en av hans närmaste medarbetare. En före detta kriminell som tidigare var en av de ledande inom gerillan. Dag efter dag missionerade han i fängelserna i fyra månader. Väckelsen spred sig. Då blev han hotad av FARC-gerillan och flydde till USA. Börje bjöd med honom till Sverige, där fick Oscar berätta om sin omvändelse och vad som händer i fängelserna. När han kom tillbaka till USA blev han mördad.
– Många har blivit martyrer på grund av evangeliet, berättar Börje som saknar sin medarbetare.
Genom stiftelsen har man också jobbat för att få rent vatten till de boende.
– Det är en 150 år gammal metod, att rena flodvatten genom sand för att använda det som dricksvatten. I flera byar har diarréerna hos barnen minskat med 92 procent efter att de fått igång vattenreningen. På andra ställen jobbas det med avsaltning av vattnet. Som tredje metod har reningsfilter köpts in, som man monterar direkt på kranen, vilket används mest i slumområdena.
Två gånger varje år reser Börje ut till Colombia. Resorna betalar han själv. Hemma i Sverige under resterande tid åker han runt för att samla in pengar genom stiftelsen till verksamheten därute.
Förutom kyrkor och andra platser där han är ute och talar, anordnas också konserter med landets mest kända artister, som ställt upp gratis för att bidra till verksamheten.

Tror på frälsningen

Börje jobbar också med att påverka politiker och kriminologer till att förstå evangeliets betydelse för att minska brottsligheten. Därför kontaktade han Sveriges ledande professor i kriminologi, Jerzy Sarnecki, som ofta framträder i SVT. Han berättade för Sarnecki om massmördare och kokainhandlare som blivit fromma som lamm efter att de blivit frälsta.
Sarnecki blev genast intresserad och bad Börje komma upp på hans kontor. Han berättade för Sarnecki och flera professorer om vad som händer i Colombia. Sarnecki svarade att han inte tror på Gud men att han tror på frälsningen. De flesta idag tror på Gud eller något annat, men tror inte på frälsningen. De tror på doktorn och på den utskrivna medicinen, men tar de inte medicinen så händer inget.
– Jag frågade professorn vad han tror händer rent vetenskapligt när en människa blir frälst? Han svarade att det inte finns några studier på det och ville därför att Börje skulle skriva ner vad som händer med fångarna. Sarnecki skrev under och lämnade över detta till kriminologerna. Samtidigt lovade han att skicka med två studenter ut till Colombia tillsammans med mig för att göra två avhandlingar om vad som sker. Dessa skulle inte vara kristna. De som utvaldes jobbade som utredare hos Stockholmspolisen med grova brott. En av dem hörde av sig och ville ha en ledtråd. Börje gav honom denna:
"Han drog mig upp ur fördärvets grop, upp ur den djupa dyn. Han ställde mina fötter på klippan och gjorde mina steg fasta. Han lade en ny sång i min mun. En lovsång till vår Gud." från Psalm 40.
Slutligen blev det tre som fick följa med Börje ut till Colombia under tre veckor, där de fick träffa gerillaledare, mördare och kokainhandlare. De var skakade. Den ene kriminologen ringde upp Börje och sade:
– Jag sitter i en kyrka och nu förstår jag. De sjunger ut sitt hat och sjunger in Jesus istället.

Clara kyrka

Börje bjöd senare in flera ministrar i den svenska regeringen till en sammankomst i Clara kyrka i Stockholm, där han tillsammans med bland andra Elise Lindqvist och Carola Lundgren redogjorde för vad evangeliet kan leda till om man levt ett kriminellt eller utsatt liv. Samtliga ministrar tackade nej. Dock fanns många riksdagspolitiker, poliser, kriminologer, däribland professor Sarnecki, och andra kändisar på plats. Budskapet var entydigt:
– Ni måste skicka signaler till Sveriges riksdag. Ni måste använda alla till buds stående medel. är det Jesus som förvandla​r liv, måste ni våga prata om det. För att få ner vårt lands brottslighet, utbrister Börje.
Han talar om tre olika förhållningssätt:
1: Man är nöjd med det som är.
2: Apati, man är likgiltig för vad som händer.
3: Erkänner att metoden är funktionell men har svårt för Jesus.

På grund av detta jobbar man för att Börje, Elise och Sebastian Stakset ska få hålla ett föredrag i riksdagen med egna vittnesbörd om vad Gud har gjort.
Jerzy Sarnecki har också föreslagit kriminologerna att läsa boken: Vem kan laga en trasig själ, av Peter Ahlman. På en restaurang i Stockholm bjöd därför Börje med Sarnecki tillsammans med paret Ahlman på middag. De frågade om de fick be för professorn, vilket de fick. De var ett bönebrus mitt inne på restaurangen och Sarnecki utbrast:
– Jag är så avundsjuk!

Jag var hungrig, jag var hemlös, jag satt i fängelse och ni besökte mig. Har vi missat detta i våra kyrkor idag?
– Ja mycket, svarar Börje.
– Måste vi ha den nyaste och senaste bilen, båten och huset? Jesus säger: ”Som förvaltare betraktar jag er.” Hur har vi förvaltat vårt liv? Vi har tid, ork och medel. Hur använder vi dem? 1 500 personer tar varje år livet av sig. De dör på grund av näringsbrist, det vill säga brist på omsorg och kärlek.
I Colombia skrev en liten flicka vid jul, att hennes familj låg i fejd med en annan. Hon var ledsen och berättade att grannarna försökte skjuta mot dem och de sköt tillbaka. Kulor ven vilt omkring i hennes rum och hon var rädd. Hennes hjärta bankade och hon förstod inte varför de som var fattiga skulle göra varandra illa.
Börje kontaktade en medarbetare som såg till att en fredsuppgörelse skrevs, vilken håller än idag.
– Vi kan alltid göra något för andra och då man får vara med och hjälpa utsatta barn, så blir man alldeles varm inombords, avslutar Börje.

KJELL ANDERSSON