Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

Palmemordet centralt i Theutenbergs sista dagbok från UD: Skulle ett avslöjande skaka Sverige?

Ruben Agnarsson | 02 apr , 2020
Snart kommer den femte och sista volymen av Bo Theutenbergs ”Dagbok från UD”, som handlar om hans sista år på den svenska utrikesförvaltningen, från år 1986 till år 1988. I denna volym kommer han bland annat att beskriva stämningarna i regeringskansliet och på Utrikesdepartementet vid tiden för mordet på statsminister Olof Palme.

Skulle ett avslojande skaka Sverige

I den avslutande volymen, med planerad utgivning nu i maj, skriver Bo Theutenberg bland annat om den nuvarande tystnaden inom arbetarrörelsen kring mordet, när han så här i efterskott reflekterar över de dagboksanteckningar han gjorde veckorna före och efter de dramatiska händelserna på Sveavägen.
”Från det Socialdemokratiska partiet är det `fullständigt knäpptyst´, en 34-årig hermetisk tillslutenhet, frånsett det `krampaktiga kvarhållandet´ vid Christer Petersson” skriver författaren i det utdrag av boken som Inblick har tagit del av.
”Denna tystnad är i sig misstänksam då det annars `läcker som ett såll´ från detta parti. För att kunna lösa mordet – om man nu vill lösa mordet – förutsätts att man granskar de kausala sammanhangen både före, under och efter mordet. Här kommer mina dagboksanteckningar till nytta, då jag faktiskt var både aktör och vittne i de vid den aktuella tidpunkten rådande kausalsammanhangen”, fortsätter Theutenberg i sin kommande bok.

Stöd av Palme

Bo Theutenberg, som var professor i folkrätt vid Stockholms universitet, ÖB:s folkrättsexpert och UD:s folkrättsexpert (med ambassadörs status), hade Olof Palmes starka stöd i gränsförhandlingarna med Sovjet angående gränslinjen i Östersjön mellan Sverige och Sovjet.
Han menar att han blev borttvingad från UD i mitten av 1980-talet på grund av sovjetisk infiltration på departementet. När Palme mördades hade han inte längre något stöd i ryggen, utan tvingades att säga upp sig och fortsatte därefter endast som ÖB:s folkrättsexpert.
Han kallades tillbaka till UD av Ingvar Carlsson för att slutföra gränsförhandlingarna med Sovjet, innan han anlitades av den lettiska regeringen för att förhandla med Moskva i samband med befrielsen från Sovjets ockupation.
I sin femte dagboks-volym frågar sig Theutenberg om man inte vill lösa Palme-mordet. Eller är det redan löst, men att lösningen förtigs?

Hemskt för riket?

Är det som hände ”så hemskt för riket” att befolkningen mår bättre av att undanhållas det verkliga händelseförloppet, frågar han sig och redovisar fler tänkbara anledningar till tystnaden:
Avslöjar händelseförloppet synnerligen känsliga relationer till främmande makt. Eller överträdelser, misstag eller missgrepp från regeringens eller Olof Palmes sida. Eller handlar det om inkompetens, stridigheter, motsättningar och bråk inom Palmeutredningen och skulle ett offentliggörande djupt skulle skaka Sverige, dess befolkning samt rikets relationer till främmande makter – alternativt svårt skada regeringen, partiet eller tilltron till rättsapparaten?
– Jag utesluter inte att något av dessa alternativ eller en kombination av dessa, säger Bo Theutenberg till Inblick.
– När jag arbetat med publiceringen av mina dagböcker har de misstankar och föraningar som jag hade vid min avgång från UD bekräftats på ett väldigt påtagligt sätt. En stark öststatspåverkan tvingade bort mig från UD genom att ge mig försämrade arbetsmöjligheter. Via administrativa åtgärder undergrävdes mitt arbete.
Bo Theutenberg lämnade in en avskedsansökan till expeditionschefen på UD 10 dagar före Olof Palme mördades.
– Mordet skedde mitt under dessa känsliga förhandlingar med Sovjetunionen och inför Palmes besök i Moskva, där jag skulle följa med. Det är uppenbart att man ville förhindra mina möjligheter att med Palmes stöd driva en maximalistisk linje gentemot Sovjet. Min bok ger en detaljerad beskrivning av alla motsättningar på UD vid tiden för mordet, avslutar Bo Theutenberg.

RUBEN AGNARSSON