Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


16 jul, 2020

Chefsåklagare och polis behöll anställning

Ruben Agnarsson | 02 jun , 2020
Skyddar poliser och åklagare varandra när de begår brott för att på så sätt få straffrabatter och slippa åtal? Polis och åklagare som har nonchalerat våldtäkts- och förtalsanmälningar mot en polis, har själva begått sexualbrott och har – i motsats till Paulo Roberto – fått behålla jobbet, med lindriga rättsliga påföljder.
Chefsaaklagare_och_polis_beholl_anstallning
I mitten av maj greps tv-stjärnan och företagaren Paolo Roberto av polis, efter ett bordellbesök på Östermalm i Stockholm. Sammanlagt elva män greps vid tillslaget, som skedde i samband med polisoperationen ”Insats torsk”.
Paolo Roberto fick omedelbart sparken från TV4 efter händelsen. Hans varumärke Paolos, som säljer italienska matvaror, slutade omgående säljas på Coop. Roberto petades från företaget av de andra delägarna. Även radio Rix FM avslutade sitt samarbete med tv-stjärnan med omedelbar verkan.
Paolo Roberto har gett åklagaren en fullmakt som går ut på att han accepterar ett strafföreläggande på 50 dagsböter som straff för sexköpet. Det innebär totalt 25 000 kronor i böter, skriver Expressen. Om uppgiften stämmer så innebär det i så fall att rättsväsendet inte tar hänsyn till att Roberto redan har förlorat jobbet.
Stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz menade dessutom att Paolo Roberto gjort sig skyldig till oaktsam våldtäkt, enligt samma tidning. Det skulle innebära allt mellan åtta månaders till fyra års fängelse.

Åklagare bad polis begå brott

Det ska jämföras med chefsåklagaren på interna utredningar som åkte fast för sexköp i februari 2013. Han hade beredskap när han greps – och var den som polisen skulle rapportera till vid gripandet.
Åklagaren, som när han greps erkände att det var tredje gången han köpte sex, uppmanade poliserna som grep honom att bortse från hans brott och åsidosätta sina skyldigheter i tjänsten, trots att han hade förberett brottet i tjänsten, när han befann sig i tingsrätten i Linköping.
Chefsåklagaren besökte en prostituerad med anknytning till en sexklubbsverksamhet som avhoppade polismän i omgångar varit chefer för.
Klubbarna drevs från år 2008 av en polischef i Stockholm som parallellt med sitt arbete som sexklubbsdirektör ansvarade för länskriminalens underrättelseverksamhet. Grovt kriminella med koppling till dessa sexklubbar har deltagit i hoten mot ”Karin”.
Chefsåklagaren skyllde sexklubbsbesöket på sitt alkoholmissbruk och fick bara 2 000 kronor i böter. De låga böterna motiverades med att han förväntades förlora jobbet.

Friade våldtäktsanmäld polis

Därefter beslöt statens personalansvarsnämnd att chefsåklagaren skulle behålla jobbet och omplaceras från tjänsten vid riksenheten för polismål. Det skedde efter att flera kollegor skriftligen intygat hans förträfflighet som åklagare.
Han förflyttades senare till Gävle där han fortfarande är verksam.
Innan han åkte fast för sexköp i början av år 2013, var chefsåklagaren ansvarig för att utreda – och nonchalera – de återkommande hot som ”Karin” utsattes för, efter att den polis som hon bodde tillsammans med anmäldes för våldtäkt i augusti 2008. Inblick har i omgångar skrivit om anmälan, hoten och de efterföljande trakasserierna.
Den 10 september 2011, den 6 november 2011 och den 29 december 2011 lade den sexköpsdömde chefsåklagaren ned Karins anmälningar om bland annat förtal, dataintrång och övergrepp i rättssak.
Endast timmarna innan chefsåklagaren åkte fast för sexköp hade advokat Björn Hurtig lämnat in en begäran om överprövning av åklagarmyndighetens nedläggningsbeslut.

Tillfälligt försvunna

Den 12 mars 2013, två veckor efter att chefsåklagaren gripits för sexköp, gjorde Söderorts polismästardistrikt en utredningsanteckning om fallet ”Karin” där de hänvisade till den sexköpande chefsåklagarens tidigare nedläggningsbeslut som skäl för att inte ta upp nya anmälningar från ”Karin”.
Lena Lindroth på polismyndighetens rättsavdelning uppger nu att chefsåklagarens beslut i fallet ”Karin” är försvunna.
– Dessvärre har vi inte lyckats hitta ärendet. Två personer har letat och måste tyvärr konstatera att ärendet inte finns på sin plats. Vi fortsätter leta, och jag återkommer angående detta, konstaterar hon för två veckor sedan.
Fyra dagar senare, kl 18.30 på kvällen måndagen den 18 maj – timmarna efter att en polis gripits för grovt koppleri i Stockholm – meddelar Lena Lindroth helt plötsligt att hon har hittat chefsåklagarens beslut.

Sexmejlande polis

Även den polis på avdelningen för Särskilda Utredningar (SU) som under flera års tid lade ned ”Karins” anmälningar, fick byta jobb efter intim e-postkontakt med en rad kvinnor som förekommit i förundersökningar på SU. Ett av brottsoffren inledde polisen en relation till.
Inblick har tagit del av flera av de minst 800 privata e-postmeddelanden som inte är tjänsterelaterade som polisen skickat till dessa kvinnor.
En av de kvinnor som den förflyttade polisen hade sexmejlat med fick hjälp att starta en polisutredning mot ”Karin”. I gengäld fick han intima badbilder från kvinnan – bilder som han i sin tur uttryckte uppskattning för. Samma kvinna drev, i samråd med den polis som ”Karin” anmält för våldtäkt, en förtalsblogg som försvarade polisen och hängde ut ”Karin”.
Karin menar att hon via sin anmälan har kommit i kontakt med och utmanat ett sexnätverk med förgreningar inom poliskår och rättsväsende.
Att hennes fall inte tagits upp av rättsvårdande myndigheter beror enligt henne på att detta nätverk har hållhakar på varandra och att ingen därför vågar/tillåts agera till förmån för hennes anmälan.
R​UBEN AGNARSSON