Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


16 jul, 2020

”Hemester är förvånansvärt kul”

Monika Ekström | 04 jun , 2020
Annika Myhre är ursprungligen från Karlskrona. Hon driver bloggen Resfredag och får i sommar fokusera på semester hemma eller i närområdet, så kallad ”hemester”. – Det är bara att gilla läget, och göra det bästa av situationen. Jag tar inte saker för givet på samma sätt som tidigare, och njuter verkligen av att få komma ut i naturen och hitta nya pärlor på hemmaplan, berättar Annika för Inblick.
Hemester_ar_forvanansvart_kul
Annika förklarar att hemester kommer från engelskans ord "staycation", och är en sammansättning av orden hemma och semester. Uttrycket används för semester som tillbringas direkt i hemmet, eller i närheten av hemmet.
– Jag, som bor några mil utanför Stockholm, använder "hemester" för semesteraktiviteter i hemmet, men även när jag och familjen åker in till Stockholm.
– Åker vi längre än så passar väl egentligen begreppet "svemester" bättre, alltså semester i Sverige. 
Annika ser många fördelar med hemester, men också nackdelar.
– Det är prisvärt, mindre stressigt och förvånansvärt kul! Nackdelar är att semesterkänslan inte riktigt infinner sig när du samtidigt har möjlighet att slänga in en tvätt, måla staketet eller rensa garderober.

Varierat landskap

För tre år sedan lanserade Annika ”Svenska pärlor” som en bloggserie på Resfredag och konstaterar att ju mer hon reser i Sverige, desto mer vill hon se. 
– Vi har ett otroligt varierat landskap med allt från mäktiga fjäll till vidsträckta sandstränder, och allt där emellan. Det finns en enorm bredd, med mycket att se och lära sig om vår egen historia.
– Som bonus sparar du på miljön och det går också att komma ner i pris, men givetvis beroende på hur du bor, äter och vilka aktiviteter du väljer att göra.
Annika tycker det känns jättekonstigt att inte kunna resa. 
– Jag, som är så van vid att kunna röra mig fritt i världen, kan inte ens åka till Karlskrona och hälsa på min stora familj.
– Samtidigt är det bara att gilla läget, och göra det bästa av situationen. Jag tar inte saker för givet på samma sätt som tidigare, och njuter verkligen att få komma ut i naturen och hitta nya pärlor på hemmaplan. Det finns många fina dagsutflykter i närområdet som jag tidigare har prioriterat bort till förmån för resor längre bort.

Tips i Stockholm

Annika och familjen bor i Stockholms södra skärgård och har nära till naturen. 
– Några av våra återkommande utflyktsmål är Torö, Dalarö, Gålö, där det finns bra vandringsmöjligheter, och Landsort/Öja.
– Jag kan också rekommendera Tyresta Nationalpark, en helt fantastisk trollskog på smidigt avstånd från Stockholm city.
Inne i city rekommenderar hon en långpromenad runt Brunnsviken.
– Börja i Hagaparken och fortsätt hela varvet runt. Det är cirka 1,4 mil. En annan klassiker är Djurgården runt, det är så häftigt med "landet-känsla" mitt i Stockholm.
Annika är utbildad jurist, och har parallellt med studier och jobb alltid gillat att resa. 
– Jag arbetade som reseskribent på heltid under tre år, men har nyligen landat ett annat drömjobb mot bakgrund av min juristutbildning.
Hon startade resebloggen 2011 i samband med att familjen flyttade till Thailand. 
– Bloggen handlade då mest om vardagslivet, men kom senare att ha tema om resor varje fredag, därav namnet "Resfredag", som numera avser en renodlad reseblogg.

Du hittar Annikas tips om resor inom Sverige på: https://resfredag.se/svenska-parlor/

​MONIKA EKSTRÖM