Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


16 jul, 2020

Festivalgeneralen följde med till kyrkan

Petter Allgulin | 11 jun , 2020
Håkan Waxegård har arrangerat och varit på tusentals konserter. En dag hamnade han på en ovanlig typ av konsert – en lovsångsgudstjänst i en frikyrka. Och något hände. – Att gå från min rock n´roll-värld till kyrkan var ett ganska stort steg. Det var ovant att folk var så välkomnande, samtidigt som det kändes ganska präktigt, berättar Håkan.
Håkan Waxegård

Håkan Waxegård är en entreprenör av rang, främst inom musik- och nöjesindustrin. Han startade och arbetade med Hultsfredsfestivalen i många år och han har dragit igång och jobbat med många andra festivaler, arrangemang och projekt. När Inblick hälsar på hemma hos honom, i ett äldre rött trähus vid en liten sjö utanför Eksjö, så berättar han om ett sommarkafé som han nu håller på att starta upp vid en badplats där i närheten.
– Min pappa var företagare, så jag är uppvuxen med det. Och efter att vi hade en sådan framgång med Hultsfred så har jag velat bryta ny mark och skapa nya saker.
Innerst inne har Håkan varit en sökare och tänkt att det borde finnas någon högre makt som har skapat allting.
– Jag har alltid haft en naturlig och avslappnad relation till kristna och kyrkor. Som barn hade jag kompisar som var med i pingstkyrkan och under Hultsfredsfestivalen hade vi samarbete med frikyrkorna.
Håkan och hans dåvarande sambo gick för sex år sedan på ett arrangemang med Love and hope, en kristen organisation som hjälper offer för trafficking. Carola var där och sjöng och barn och ungdomar som hållits som sexslavar berättade att de blivit räddade från slaveriet. Håkans sambo kom till tro på Jesus i samband med detta.

Lovsångshelg i Huskvarna

Håkan har alltid haft fullt upp med sitt eget jobb och alla projekt. Därför brukade det vara skönt att bara hänga med när sambon föreslog att hitta på något kul. En dag ville hon åka på en lovsångshelg i Huskvarna.
– Jag skrattade lite först men följde med. Jag hade lite förutfattade meningar men ett öppet sinne.
Håkan tyckte att musiken var bra. Det var trevlig stämning och ganska lugnt. Han gick ut i foajén och bläddrade bland cd-skivorna som fanns till försäljning.
– Det var märkligt att jag inte hade hört talas om några av artisterna.
Sedan gick han tillbaka in i kyrksalen. Och mot slutet hände det något. Håkan, som varit på oerhört många konserter och har en enorm erfarenhet av olika upplevelser och känslor från livemusik, kände rätt som det var, något som han aldrig tidigare känt.
– Jag blev översköljd av värme och någonting var plötsligt annorlunda än det brukade. Jag kände mig älskad och kände en tillhörighet, som en öppen famn.
Tankarna gick till något från barndomen som han hade glömt – söndagsskolan. Han gick på det endast någon enstaka gång i femårsåldern. Denna känsla påminde om när han var där.
En ny tro kom till liv på insidan och en längtan efter mer. Håkan började efter detta känna en ökad medvetenhet, han började tänka igenom sitt eget liv och det som händer i samhället på ett djupare sätt. Ute på skogspromenader så slogs han av naturens skönhet och mirakel.

Mötet med kristna

Håkan och sambon började åka runt och besöka olika församlingar.
– Att gå från min rock n´roll-värld till kyrkan var ett ganska stort steg. Det var ovant att folk var så välkomnande, samtidigt som det kändes ganska präktigt.
De tyckte att det var trevligt överallt, men inte så att de kände sig riktigt hemma och ville vara med någonstans. De gick en alphakurs hemma hos en familj, det blev mycket betydelsefullt och Håkan döpte sig där i deras pool.
– Det är någonting jag saknar i kyrkan, oavsett vilken kyrka jag går till. Jag letar efter likasinnade. Jag behöver något mer och jag hoppas och tror att Gud leder vidare.
Sambon och Håkan gick sedan skilda vägar. Han har fortfarande inte hittat ett hem i någon församling.
– Jag får väl starta en egen kanske, huskyrka är förmodligen min grej.
Håkan hade höga tankar om kristna, något som han har fått omvärdera.
– Kristna i Sverige är som andra människor, det finns bra och det finns dåliga.
Men han har sett att det ofta finns en särskild trygghet och glädje hos ungdomar som är uppvuxna i kristna familjer. Håkan har gått igenom en del brottningskamp och tvivel men landat i en stark tro på Jesus. Han har blivit besviken på kristna men inte på Gud.
– Nu är jag nog ganska orubblig i min tro, det är skönt. Den stabiliteten gör att jag känner mig som pånyttfödd igen.
Tron på Jesus har givit styrka att hantera stress och konflikter i arbetet. Han var även med om trakasserier och hot under en period.
– Jag var utbränd men tvungen att jobba. Det har varit enormt viktigt att kunna hitta friden i Gud under denna tid.

Uppvaknande i Sverige

Håkan hoppas på ett uppvaknande i Sverige och att många ska komma till Jesus. Som ny utifrån så har han fått en inblick i hur kyrkorna fungerar och han har ett entreprenörsperspektiv. Han ser vikten av lagarbete och att alla ska få komma i funktion och hitta sina talanger och uppgifter, om det ska kunna bli väckelse.
– Varför hjälper inte alla till? Alla kan göra någonting. Alla är stjärnor som kan lysa, men många förstår inte det. Många är för bekväma, de går till kyrkan, dricker sitt kaffe och sitter sedan hemma i tv-soffan.
Han har även människor som mår dåligt på sitt hjärta och vill att kyrkorna ska bli bättre på att fånga upp och hjälpa de trasiga och skadade.
– Om inte kyrkan har en öppen dörr för de människorna, vem har det då? Vi behöver få in nya människor som kan hjälpa till med väckelsen.
– Vi ska inte vara rädda för att ta för oss. Vår största sjukdom är att vi är så rädda för allting. Vi kristna har världens starkaste ”varumärke” och en ”superstjärna” i Jesus, så varför inte ”marknadsföra” dessa stort och stolt.

Håkan vill vara sig själv som kristen mitt ibland människorna i sin vardag. Han vill få andra att må bättre och att hitta ett bättre liv. Inte trycka ner Gud i halsen på dem utan få dem att tänka mer självständigt. Finns Gud? Hur är det med vårt ursprung och olika etiska frågor?
– Om man tänker igenom sådana frågor ordentligt så kommer man hitta Gud och även sig själv. Allting finns inte till på grund av något big bang och slumpen.
– Jag har en förväntan på att Gud leder mig nu framöver till rätt sammanhang och uppgifter.

PETTER ALLGULIN