Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


16 jul, 2020

Skulle följa med Palme till Moskva i april 1986

Ruben Agnarsson | 18 jun , 2020
I måndags släpptes volym fem av Bo Theutenbergs ”Dagbok från UD”. Boken beskriver hur UD:s ledning omgående kopplade ett grepp om Palmeutredningen. – De här trupperna hade aldrig stormat in om det hade varit en ensam gärningsman. Varför detta engagemang från Utrikesdepartementet där UD tog ledningen över polisutredningen? frågar författaren sig.
böckerna (1)

I sin bok beskriver Bo Theutenberg bland annat hur det var Sovjet- och Iran-trogna PKK-kurder som var involverade i mordet på Olof Palme, inte PKK som sådant.
Författaren, som skulle ha följt med Palme till Moskva i april 1986, beskriver även avlyssningar av bland annat kurder som bekräftar ett möte i Damaskus hösten 1985, där beslutet togs om att mörda Olof Palme.
En annan avlyssning avslöjar att en sovjetisk diplomat hade kännedom om mordet.
När åklagarna fick klart för sig att det här handlade om illegal avlyssning uppstod ett moment 22 där Palme-utredningen stannade av eftersom buggningarna inte kunde åberopas. Istället blev det en buggningsrättegång där en Säpochef, en rikspolischef och en justitieminister fick avgå, medan mordutredningen stannade av.
Själv har Bo Theutenberg aldrig fått berätta vad han vet för Palmeutredningen. Nu kommer en bok på 950 sidor som ger hans bild av händelseförloppet.

Avledningsmanövrar

Bo Theutenberg beskriver hur de socialdemokratiska partidoktorerna Sverker Åström, Hans Holmér och Ebbe Carlsson redan några timmar efter mordet hade tagit kommandot över mordutredningen.Boken skildrar hur Sverker Åström omgående tog kontroll över alla utrikespolitiska motivbilder och styrde bort dem från Sovjetunionen.
– Allt detta var en avledningsmanöver med anledning av Bofors-affärerna, säger Bo Theutenberg.
– Det som sysselsatte Palme och hans omgivning vid tiden för mordet är just Bofors vapenaffärer.
I förra veckan berättade Gro Harlem Brundtland i Svenska Dagbladet om hur Olof Palme åkte med henne till New Dehli i januari 1986. Palme berättade för henne under flygturen att han kände sig hotad.
I Bo Theutenbergs bok beskrivs hur Brundtland och Palme i själva verket var på väg till en nedrustningskonferens i New Dehli.
På samma flyg som de socialdemokratiska fredsförhandlarna satt Bofors-direktören Martin Ardbo. I anslutning till nedrustningskonferensen träffade nämligen Olof Palme Rajiv Gandhi för att slutförhandla om Bofors-affären.
– Väldigt mycket i boken handlar om detaljer i Bofors-affären, dels om vapenexporten till Indien och dels smugglingsaffärerna via DDR till Iran.

Tjänstefel

Bo Theutenberg menar att Palmes rådgivare skulle ha hindrat honom från att sälja vapen. Rollerna som fredsförhandlare och vapenexportör var oförenliga.
Han ifrågasätter även Bofors-direktörernas agerande.
– De snärjer Olof Palme genom sitt samarbete med Stasi, säger han.
Han menar även att tjänstemän på UD begick tjänstefel som tillät Palme att engagera sig i dessa vapenaffärer. Hans Dahlgren var med Olof Palme till New Dehli och träffade Rajiv Gandhi tillsammans med Palme.
– Dahlgren var Palmes rådgivare när det gäller Indien-affären, säger Bo Theutenberg.
På morddagen träffade Olof Palme Iraks ambassadör och samma dag begärde Bofors ett expressbeslut för ett export- och flygtillstånd för Robot 70 till Pakistan – för misstänkt vidaretransport till Iran.

Spaningsledningen ointresserad

Boken beskriver även hur några poliser försökte få spaningsledningen intresserad för vapenspåret.
– När de väl hade fått tid med spaningsledningen var de inte ens där. Någon dag senare skickades dessa papper tillbaka till de utredande poliserna med hänvisning till att spåret saknade intresse.
– Varför kom UD överhuvudtaget in i bilden om det inte fanns en misstanke om att mordet hade med internationella kopplingar att göra? Att UD störtar in och Sverker Åström tar över mordutredningen omgående beror på att att det är intrikata uppgifter som ligger till grund för mordet.
– De här trupperna hade aldrig stormat in om det hade varit en ensam gärningsman. Varför detta engagemang från Utrikesdepartementet där UD tar ledningen över polisutredningen?

RUBEN AGNARSSON

Sverker Åström styrde bort Sovjet-spåret

sverker-astrom
Walter Kegö och Jan-Henrik Barrling skötte Säpos utredning efter Palmemordet.
– Vad ska de göra om det visar sig att det var Sovjet som låg bakom? Då är det mycket enklare att hålla på med mytomaner, kriminella och narkomaner, säger Walter Kegö till Inblick.

När Hans Holmér försvann skulle 
Walter Kegö och Jan-Henrik Barrling flytta över sin utredning till den nya Palmegruppen under Hans Ölvebro på Rikskriminalen.
– Då hade vi Otto Andersson, chef för Rikskriminalens mordrotel, till vår hjälp. Vi tre satte igång och plockade fram information som styrkte saker och ting. Då kom åklagarna och begärde ut buggningsmaterialet eftersom det skulle ingå i buggningsrättegången mot polischeferna, förklarar Walger Kegö.
– Då blev Otto Andersson upprörd och betonade att det här var viktig information i Palme-utredningen. Vi tilläts fortsätta ett tag till, men sedan kom åklagarna och ville åter ha buggningsmaterialet. Då blev Otto Andersson så arg att han slutade. Så vi kunde aldrig lämna över något material till Palme-utredningen.

Så dessa buggningsuppgifter användes istället mot polischeferna?

– Ja, det var tydligen viktigare än att lösa Palme-mordet. Finns det inte en form av nödvärn vid ett statsministermord?
– Det är klart att det gör. Det kunde man ha åberopat. Man kan dessutom mycket väl använda illegal avlyssning som bevismaterial. 

Sovjetisk kurd

Kurdspåret fanns med från första börjani mordutredningen. Från en hyresvärdinna fick polisen tidigt ett tips om en sovjetisk kurd som var född i
Syrien. Hyresvärdinnan menade att hennes hyresgäst liknande fantomenbilden och beskriver även en kartskiss i mannens rum över mordplatsen. Den kurdiske mannens namn nämns i Bo Theutenbergs nyutgivna bok, som även beskriver hur det var Åke Torstensson vid Stockholmspolisens våldsrotel som tog emot tipset.
– Den här kvinnan anmälde detta dagen efter, men då var han ju borta. Man fick inte tag på honom. Polisen hörde henne flera gånger, säger Walter Kegö. Redan tre dagar efter mordet fick Sverker Åström ett uppdrag att författa en promemoria om vilka utländska grupperingar som kunde vara av intresse för mordutredningen. Dagen efter inlämnas en första PM där Sverker Åström utesluter Sovjet. Han inleder med att skriva att ”det är svårt att tänka sig någon stat eller grupp i Östeuropa...”.

Åström i Damaskus

Sverker Åström var enligt Granskningskommissionen i Damaskus redan den 11 mars 1986 tillsammans med ”en utredningsman från Stockholmspolisens våldsrotel”. Knappt två veckor efter mordet var alltså Åström i Damaskus för att uppdatera sig om möjliga internationella kopplingar till mordet.– Det är väldigt märkligt att Sverker Åström, som är en välkänd medarbetare till KGB, åker dit ned så nära i tid efter mordet, säger Walter Kegö.

UD:s folkrättsexpert Bo Theutenberg skulle åka med Olof Palme till Moskva i april 1986. Hur kommenterar du att Bo Theutenberg
inte är hörd i Palmeutredningen?

– Det beror på att de har lagt locket på. De vill inte lösa det här, så enkelt är det. Locket är fastskruvat och de kommer inte att öppna det i första taget. Vad ska de göra om det visar sig att det var Sovjet som låg bakom? frågar sig Walter Kegö.
– Då är det mycket enklare att hålla på med mytomaner, kriminella och narkomaner. De plockar nu bort allt som talar emot att Stig Engström var mördaren. Så gjorde de med Christer Pettersson också. De misstänkta har själva inget vapen, utan det är endast kompisar som har vapen. Det finns så många uppgifter som inte är utredda och som talar för att mordet var ett planerat attentat, avslutar Säpos Palmeutredare.
RUBEN AGNARSSON