Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


16 jul, 2020

Vi lever i märkliga tider

Hans Marklund | 18 jun , 2020
Det är virusets, klimatångestens och protesternas tid. Sverige är på många sätt en märklig plats. På andra ställen i världen får radikala idéer kraft. Radikala åtgärder vidtas, samhällen har stängts ner, gamla ekonomiska system utmanas, statens roll omprövas, radikala krafter kliver fram.
Palme_talar

I vårt land som styrs av sociala ingenjörer, politiker och experter verkar tron på radikala åtgärder och förändring ligga långt borta. Vi är inte med i matchen på allvar och vi verkar tro att inget kan göras eller förändras. Det bedöms antingen för komplicerat, för dyrt eller för radikalt. Till och med politikerna har gömt sig bakom experterna under coronakrisen och den politiska debatten och dragkampen om väljarna och de viktiga frågorna har varit lagda under en ”tyst fred”.

Ända tills nu. Den politiska tysta freden är över och nu skall syndabockar, eller om du så vill de ansvariga för Sveriges misslyckande under coronapandemin tas fram. Nu skall huvuden rulla och politiska poäng vinnas.

Tystnadens tid är bruten. Nu kommer folk ut på gatorna i stora protestdemonstrationer igen, för att demonstrera emot orättvisor, våld och rasism. Men vänta lite. Skulle vi inte demonstrera emot våld? Och ändå vänds demonstranternas frustration och ilska helt plötsligt emot oskyldiga butiksinnehavare och poliser vars uppdrag enbart är att skapa lugn och se till att lagar och förordningar hålls. Polisbilar välts, poliser attackeras och butiker vandaliseras. Det är märkliga tider.

Och så skulle Palmemordet klaras upp. Stor uppmärksamhet skapades inför presskonferensen och förväntan var stor. Nu äntligen skulle mordvapnet visas upp, intrigerna avslöjas och mördaren pekas ut. Nu efter 34 år skulle vi äntligen få veta om det var en vettvilling och privatperson som var den skyldige eller om det fanns en politisk sammansvärjning och konspiration bakom mordet.

Idag lyfts Olof Palme fram som en ikon och han är på gränsen till helgonförklarad av det socialdemokratiska partiet. Han var symbolen för den sanna demokratin, för solidaritet och rättvisa. Eller som före detta statsminister Ingvar Carlsson, mannen som fick ärva statsministerposten dagen efter att Palme mördats, sade efter förra veckans presskonferens till Expressen, ”Demokratins styrka visades mordnatten”. Olof Palme var inget helgon. Måhända är han en ikon för inbitna och trogna socialdemokrater. Det skall sägas till hans fördel att han var en otroligt duktig debattör och talare och passionerad människa. Han brann för sina ideal och var beredd att gå långt för att genomföra sina idéer. Han hade också en fight med de mest vänsterradikala inom partiet om vägen framåt. Men han var ingen snäll politiker utan ofta tuff och hänsynslös med vass tunga i debatten. Han var en hårt kämpande människa och anledningen till hans intensiva kamp för sina hjärtefrågor kanske var hans orubbliga tro på politikens samhällsomstörtande kraft. Han var inte så som mycket är idag i den politiska världen, då allt verkar gå ut på att samla politiska poäng och väljare. Då behöver man inte kämpa med samma radikala medel, då räcker det med att uttala sig, förenkla och fördöma.

Hur blev det då med avslutet av de 34 årens mordutredning? Är det möjligt att göra bokslut efter presskonferensen som hölls av Palmegruppens huvudman, Krister Petersson? Troligtvis inte. Frågorna kvarstår efter det antiklimax som blev resultatet av presskonferensen som skulle avslöja mördaren. Det känns rent pinsamt att resultatet av 34 års mordutredning slutar med en utpekad mördare som varit död i 20 år. Med en bevisning som inte skulle hålla i en domstol skulle vara avslutningen på en av världens största mordutredningar. Den övriga världen småler åt oss. Vilket fiasko. Varför sade man inte i stället att det är omöjligt att komma vidare på grund av de misstag som begåtts tidigt under utredningen? Och med tanke på alla år som gått sedan mordet begicks läggs utredningen ner.

Vilket antiklimax. Det blev inget bokslut och ingen avslutning. Mordutredningen är nedlagd men frågorna kvarstår. Ingen sunt tänkande människa tror på att en vettvilling ensam har genomfört mordet på Olof Palme. Sanningen ligger dold någonstans. Kan det finnas något som ligger dolt under ytan som makthavare och politiker inte vill plocka fram i ljuset? Risken är stor att andra krafter tar vid och för ”utredningen” vidare i jakten på sanningen. Vi lever i märkliga tider.

HANS MARKLUND