Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


16 jul, 2020

Nordiska polischefer var haschsmugglare

Ruben Agnarsson | 25 jun , 2020
I Norge och Finland har två höga polischefer dömts för haschsmuggling. Walter Kegö, tidigare chef för Rikskriminalens narkotikarotel och sedan regeringens expert i mobilisering mot narkotika, menar att ryska underrättelsetjänster är mycket aktiva i narkotikahandeln. – I Estland jobbade chefen för den nationella narkotikaroteln åt den ryska maffian, som styrs FSB och GRU, konstaterar han.
jensenwebb
I fredags blev den norske polischefen Eirik Jensen dömd till 21 års fängelse för grov korruption och för införsel av nästan 14 ton hasch från år 2004 till november 2013.
Dessutom konfiskeras tillgångar på motsvarande 1,4 miljoner kronor, pengar som Jensen fick för att hjälpa till att smuggla in hasch i Norge.
Jakten på Jensen började när hans kumpan Gjermund Cappelen greps i december 2013. Det var då han berättade om sitt samarbete med Eirik Jensen, som därefter blev gripen i februari 2014.
Eirik Jensen blev polis i Oslo 1977 där han snart blev utredare på narkotikaavdelningen. På 1990-talet ledde han kampen mot de kriminella mc-gängen i Oslo och hade som ledare för Spesielle Operasjoner (SO) och X-ray en central position i kampen mot organiserad kriminalitet.
Gjermund Cappelen dömdes till 13 års fängelse i fredags. Han fick flera års strafflindring för att han vittnade mot Eirik Jensen.
Domen i lagmannsretten slog fast att Eirik Jensens kontakt med Gjermund Cappelen inte var motiverad utifrån Jensens roll som polis, skriver Aftenposten.

Jensens informatör

Cappelen var Eirik Jensens informatör och Eirik Jensen var Cappelens hanterare. I mer än 20 år, från 1993 till 2014, hade Jensen och Cappelen nära kontakt med varandra där Cappelen till och med tidvis bodde hemma hos Jensen. Cappelen fick senare även hjälp av Jensen med sitt narkotikamissbruk.
Eirik Jensen dömdes till 21 års fängelse av tingsrätten redan den 18 september 2017. Domen överklagades till lagmansrätten, där den civila juryn dömde honom för korruption, men inte för narkotikainförsel.
Domen underkändes av domarna i lagmansrätten, vilket innebar att rättegången måste göras om på nytt.
I fredags kom så lagmannsrettens slutgiltiga dom, som slår fast att det är bevisat att det var ett samarbete mellan Jensen och Cappelen som möjliggjorde införsel av 13,8 ton hasch. Rätten menar att det även är bevisat att Jensen tog emot 1 418 000 kronor för att hjälpa till med införseln.

Samarbetade med Vilhunen

I Finland dömdes förra året polischefen Jari Aarnio i hovrätten till tio års fängelse för bland annat grova narkotika- och tjänstebrott. Han hade då redan dömts till tre års fängelse i samma härva.
Enligt hovrätten såg den före detta knarkpolischefen till att cirka 800 kilo hasch smugglades in i Finland. Han samarbetade med Keijo Vilhunen, ledare för det kriminella nätverket United brotherhood.
Nu i juni inleddes ytterligare en rättegång mot Aarnio vid Helsingfors tingsrätt. Åtalet gäller det 17 år gamla mordet på Volkan Ünsal i en lägenhet i Nordsjö i Helsingfors. Aarnio misstänks ha känt till mordplanerna men inte gjort något för att förhindra dem, och står nu åtalad för mord.
Statsåklagare Mikko Männikkö anser att Jari Aarnio, tidigare chef för narkotikaroteln vid Helsingforspolisen, inte vidtog lämpliga åtgärder för att förhindra dådet.
Aarnio ska ha känt till vem offret var, vem som planerade mordet och var och när det skulle ske. Han ska även ha fått uppdaterad information när mordplanen ändrades, rapporterar Svenska Yle.
I samband med polisutredningen framkom att Jari Aarnio fick 4,2 miljoner kronor av en finsk affärsman som var involverad i prostitutionsverksamhet kopplad till Ryssland.
Aarnio startade år 2001 ett hemligt företag tillsammans med chefen för informatörsverksamheten på länskriminalen i Stockholm, vars underordnade jobbade som porrklubbsdirektör samtidigt som han
rekryterade kriminella att arbeta undercover åt polisen.

Destabilisera samhället

Även i Estland jobbade chefen för den nationella narkotikaroteln åt den ryska maffian. Den ryska maffian styrs i sin tur till stora delar av Rysslands underrättelseorgan FSB, GRU och före detta KGB, säger Walter Kegö, tidigare chef för Rikskriminalens narkotikarotel och därefter regeringens expert i mobilisering mot narkotika.
När han kartlade smugglingen av hasch under sin tid på Rikskriminalen bedömde han 30-40 ton hasch kom till Sverige varje år. 40 procent av den hasch som smugglades in i Sverige gick vidare till Norge.
– Droghandeln handlar om att skaffa pengar, infiltrera och destabilisera samhället. Det är så den ryska underrättelsetjänsten jobbar. När det gäller narkotikahandeln så är de ryska underrättelsetjänsterna mycket aktiva.
– Det finns hur mycket exempel som helst på det. Jag har många exempel på att det är höga ryska regeringsföreträdare, samt FSB och GRU, som styr världshandeln av narkotika, menar Walter Kegö, som beskriver narkotikahandeln som plogen i all grov internationell brottslighet. I Sverige har narkotikabekämpningen nedprioriterats de senaste åren. På 1980-talet fanns det 800 narkotika-poliser, idag finns det mellan 75 och 100 poliser, enligt Kegö.
– Man har lagt ned alla narkotikarotlar och gatulangningsgrupper. När polisen abdikerar från brottsbekämpningen mot narkotika får vi gängkriminalitet och skjutningar som ett brev på posten, säger Walter Kegö.

Tror du att det finns poliser även i
Sverige som har värvats av kriminella
organisationer?

– Jag har inga belägg för det, men det har ju historiskt funnits försök från KGB och FSB att värva svenska poliser. Då ska man nog högt upp i hierarkin och det ska man inte utesluta på något sätt. Det har de i många andra länder, men i Sverige är det nog enklare. Jag skulle inte bli förvånad över om det avslöjas så småningom att det finns en och annan som jobbar för rysk underrättelsetjänst inom svensk polis.
RUBEN AGNARSSON