Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

Nedlagd förundersökning – ”Karin” rättslös och arvslös

Ruben Agnarsson | 06 jul , 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
Karin_webb

Inblick kan i detta nummer visa att det nätverk som ligger bakom de sms-hot och förtalsbloggar som ”Karin” under många år blivit trakasserad av, har haft insyn i ”Karins” familjeförhållanden och har haft kontakt med ”Karins” familj.
Förtalsbloggarna startades i samråd med den polis som anmäldes för våldtäkt mot ”Karin”. Bakom bloggarna finns en före detta kvinnlig nämndeman som legat bakom en rad andra förtalsbloggar.
Bloggen skrev den 5 oktober 2011:
”Familjen har tagit avstånd från Karin. Hon blev inte ens bjuden på sin systers bröllop, vilket gjorde henne urförbannad på familjen. Hennes föräldrar har det rätt bra ställt och ger hennes syskon en hel del pengar. Själv får Karin leva i misär. Trasiga kläder och dåliga med mat och behöva svartjobba”.
Och ett sms från den 13 december 2013 löd: ”Du är och förblir en ensam barnlös träskpadda... Dina syskon får alla pengar och presenter. Du får skit. Sitter ensam köket...”.

Hot från ”Karins” bror

I augusti förra året kontaktade pastor Owe Carlsson, Älmhult, ”Karins” anhöriga för att ifrågasätta deras försök att göra ”Karin” arvlös.
Owe Carlsson fick ta emot hotfulla telefonsamtal från ”Karins” bror efter att han skrivit brevet.
Strax före jul fick även ”Karin” hotfulla sms från sin bror. ”Karin” förhördes inledningsvis av Norrmalmspolisen, men när ytterligare sms-hot kom i mitten av januari, besökte polis ”Karins” bostad för att ta del av sms-hoten, samt titta på bilder på lyxbilar och lyxsemestrar som brodern skrutit med på sociala medier.
De fick även förteckningar över värdefulla tavlor, klockor och andra värdesaker som hennes syskon – enligt ”Karin” och enligt bandade samtal med två av ”Karins” mostrar – hade tömt föräldrarnas lägenhet på.Den 28 januari kontaktades ”Karin” av NOA:s bedrägerisektion, som ville ha mer information.Den nya hotbilden kan förklara de många personliga detaljer från ”Karins” liv och uppväxt som sedan flera år ligger ute på de förtalsbloggar som startades efter en våldtäktsanmälan mot en polis i augusti 2008.

citat collage

Den 5 oktober 2011 röjs "Karins" identitet samtidigt som personliga familjeförhållanden beskrivs på en blogg. I december 2013 kommer ett av alla de hotfulla sms som hänvisar till ”Karins” familjeförhållanden. Enligt ett förhör av den polis som blev anmäld för våldtäkt mot ”Karin” skapades bloggen av en kvinna som drivit en rad förtalsbloggar mot kända journalister. Kvinnan sexmejlade senare med den polischef som systematiskt lade ned "Karins" anmälningar om hot.

Förtalsbloggar

”Karins” skyddade identitet röjdes och hennes skyddade boende avslöjades på dessa bloggar. Flera av ”Karins” polisanmälningar hamnade omedelbart på dessa bloggar och flera ligger fortfarande kvar.
Den 3 oktober 2011 hånade förtalsbloggen ”Karin” för att hennes polisanmälningar inte tas på allvar.
Den 30 juni 2013 får ”Karin” ett sms om att fler förtalsbloggar kommer att startas om hennes anmälningar gör att några försvinner.
Den kvinnliga nämndemannen bakom bloggarna sexmejlade dessutom med den chef på polisens internutredningar som regelmässigt lade ned "Karins” anmälningar. Hon har även haft hemlig kontakt med kammaråklagare Håkan Roswall, enligt interna mejl som Inblick tagit del av. I mejlen beskriver hon kontakten med Roswall så här: ”Det är bättre att ha mig dold utan att gå ut med att han har kontakt med mig. Nu kan jag ju walraffa lite... Jag kan vara hans lilla trojanska häst.”
Den begäran om överprövning som advokat Björn Hurtig lämnade in i februari 2013 med anledning av de nedläggningsbeslut som ”Karins” polisanmälningar resulterat i, lades följaktligen omgående ut på dessa förtalsbloggar, med bild på och hänvisning till Roswalls notering på överprövningen.
Överprövningen lämnades för övrigt in samma dag som den chefsåklagare som själv utredde poliser, åkte fast för sexköp. Samme chefsåklagare hade lagt ned flera av ”Karins” anmälningar innan han helt plötsligt anmälde jäv och lämnade över ärendena till sina kollegor.

Plötsligt dödsfall

Den 13 februari i år dog Karins pappa. Karin upptäckte faderns dödsfall på nätet eftersom varken syskon, sjukvården, polisen eller Fonus lokalkontor – där ”Karins” bror är anställd – informerade henne om pappans död.
Den 19 februari – endast fyra dagar efter pappans död – kom det senaste aggressiva sms-hotet från ”Karins” bror (hoten finns på bild i denna artikel).
Efter att ha sett sms-hoten bedömde de att ”Karin” behövde skyddsplaceras på ett högriskboende.
Polisen har sedan dess hållit flera ingående förhör, både om hoten och om misstänkt ekonomisk brottslighet. Även en obduktion genomfördes för att undanröja misstanken om att brott begåtts i samband med pappans dödsfall.
En begravningsannons för fadern publicerades av syskonen, utan ”Karins” namn.
Den 7 mars begravdes Karins pappa. Inför begravningen hade Karin hjälp av såväl polisens personskydd som av metoo-rörelsen.
I samband med begravningen träffade hon även sin mamma på det äldreboende där mamman bor.
Under besöket var Karin hela tiden övervakad av sin syster, som är kristdemokratisk lokalpolitiker i Mellansverige. Systern instruerade Karin att inte prata om deras pappa och heller inte nämna något om deras mammas systrar – det vill säga ”Karins” mostrar.
Två av mostrarna har muntligen bekräftat att ”Karins” syskon i omgångar har tömt föräldrarnas lägenhet på värdeföremål, vittnesmål som såväl polis och Inblick tagit del av.
De har även blivit förbjudna att umgås med sin syster, ”Karins” mamma.
Den 14 mars begärde ”Karin” att Fonus – där brodern jobbar – skulle interngranska hanteringen av pappans död. Det senaste polisförhöret med ”Karin” skedde den 9 april. Sedan dess har hon inte hört någonting.

Ärendet nedlagt

Polisinspektör Linda Christensson i Stockholm meddelar att ärendet är stängt. Hon hänvisar till att beslutet har tagits av Carina Berg, på bedrägerisektionen i Stockholm. Det visar sig att Carina Berg redan i juli 2009 hanterade Karins polisanmälan om hot, vilket fick TV4 att filma henne när hon var på Täby polisstation.
– Hon intervjuades utanför polisstationen, minns Karin och tar fram polisanmälan som signerats av Carina Berg och som bekräftar hennes berättelse.
Carina Berg är förtegen och ber att få återkomma inom en kvart, när Inblick får tag på henne.
Hon säger att hon inte har något minne av att TV4 har varit på Täby polisstation år 2009 och ställt frågor angående hoten mot Karin.
I det skriftliga svaret som kommer två veckor senare hänvisar Carina Berg till förundersökningssekretess.
Polisens passivitet har redan gjort ”Karin” rättslös. Den här gången kan passiviteten bidra till att Karin blir arvlös.
Inblick har begärt ut förundersökningen och även frågat polisens rättsavdelning och medieavdelning varför ”Karin” inte har kontaktats med anledning av nedläggningsbeslutet.
Inblick väntar fortfarande på utlovat svar.


nya smsStrax före jul förhördes Karin av Norrmalmspolisen, efter ovanstående hotfulla sms från sin bror. Ytterligare ett sms-hot kom i mitten av januari och därefter den 19 februari - endast fyra dagar efter pappans död.

RUBEN AGNARSSON