Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

Paret Böhm: "Vi har växt ihop istället för att växa isär"

Eva Marklund | 07 jul , 2020
Lars och Elisabeth Böhm är ett par mitt i livet. De har hållit ihop länge och har barn och barnbarn. – Vi samtalar ibland över miraklet att vi faktiskt hållit ihop i 34 år, speciellt i den tid vi lever, berättar de för Inblick.
böhm_webb
Lars och Elisabeth Böhm är båda från Borås och bor i en tvåfamiljsvilla i ett av stadens gamla villakvarter. Huset är ett generationsboende då Elisabeths föräldrar bor på övervåningen. Lars och Elisabeth älskar sin trädgård, sitt växthus och generösa gräsytor.
– I sommar blir det fönsterbyte och en pergola i trädgården, berättar Elisabeth som kallas Bettan.
– Bettan sköter växthuset och jag klipper gräset, säger Lars, som gillar att ha gräsmattan snygg och välklippt.
Deras tre barn Johanna 31 år, Ida 28 och Joel 24, är utflugna och lever med sina familjer. Familjen Böhm har utökats med två barnbarn, Edith två och ett halvt år och Britta sex månader. Dessutom är ett till på väg som ska födas i september.
– Det är en härlig tid just nu med vår lilla familj som växer. Vi trivs bra tillsammans och är glada och stolta över att vara mormor och morfar, berättar Lars och Bettan.
Första gången Lars såg Bettan var hon bara 14 år.
– Jag fick ha is i magen några år, berättar Lars. De gifte sig när Bettan var 19 och Lars 23 år.
– Det var kanske tidigt, men vi har växt ihop istället för att växa isär och det är vi tacksamma för, säger Lars.

Lärt sig kompromissa

Lars och Bettan har som de flesta par styrkor och svagheter. Lars behöver ha ordning och Bettan är lite mer flexibel.
– Vi har lärt oss att kompromiss är en viktig och utmanade del i ett förhållande. Livet tillsammans är en tid att slipas utan att utplåna varandras personligheter, konstaterar de.
– Att uppmuntra, ge varandra tid och frihet är en nyckel för oss. När huset blev tomt på barn för ett antal år sedan och livet förändrades på flera sätt. Det var en svår tid för Bettan då hon inte behövdes som mamma på samma sätt.
– När vår yngsta flyttade kände jag sorg, eftersom mammarollen försvann. Känslan att skynda sig hem och fylla barnens behov behövdes inte mer och jag tappade lite av min identitet, berättar Bettan.
– Det blev som att Lars och jag fick börja om och hitta ett nytt sätt att relatera utan barn, fortsätter hon. De hittade varandra på nytt och samtalen blev annorlunda och djupare, eftersom de hade mer tid och lugn hemma.
– Vi gör mer tillsammans och trivs så bra ihop. Jag brukar säga att det är härligt att vi älskar varandra, tycker om att laga mat ihop och umgås,
skrattar Lars.

Vänner tillför energi

Lars och Bettan konstaterar att gemenskapen med vänner är en viktig del i deras liv.
– Vi har vänner som följt med hela livet. Några har gått igenom sjukdomstider, några par har gått isär men kontakten finns kvar även med deras nya familjer.
– För oss är de en viktig ingrediens i livet som också stärker vår relation. Vi är tacksamma över att få dela livet med fler än bara oss själva. Vuxenrelationerna vi har ger oss mycket.
– När barnen var små umgicks vi på ett sätt, nu är det mer koncentrerade samtal som tillför och ger energi även för oss.
Lars har arbetat som begravningsentreprenör i 38 år. Han började direkt efter gymnasiet och har stannat i företaget. I början på året fick Bettan förfrågan att börja på samma företag på juristavdelningen.
– Först blev jag lite osäker på om jag skulle klara av att lära mig ett nytt arbete men jag tackade ja. Nu träffar jag mycket mer människor och har plötsligt arbetskamrater som jag inte hade tidigare, säger Bettan.
– Mitt nya arbete utvecklar mig och det är härligt att få den här utmaningen mitt i livet, fortsätter hon. Först var de fundersamma om det skulle fungera att arbeta tillsammans, men det var obefogad oro.
– Det blev jättebra och plötsligt kan vi mötas varje dag vid fikat. Vi är ju bästa vänner och tycker om att ses ofta.
– Arbetskamraterna gillar Bettan och ger kommentaren ”Hon är ju helt underbar och passar perfekt in i arbetet” berättar en stolt Lars.
De tror på äktenskapet och har fått uppleva bevis på Guds omsorg.

Kärlek till Gud

Lars och Bettan är engagerade i Korskyrkan i Borås som ledare och lovsångare. Kärleken till Gud och församlingen präglar deras liv.
– Vi har båda gått till kyrkan sedan vi var barn. En tro har växt fram i oss som är grunden i våra liv. En grund vi inte vill vara utan. De har också fått uppleva att Gud är med dem.
– Tiden i början av vårt äktenskap då vi inte hade den ekonomi som krävdes, fick vi vara med om många penningmirakler då Gud försåg oss med det vi behövde. Vi vet att han är trofast. De tror på äktenskapet och att det ger trygghet.
– Vi tror på Gud och äktenskapet. Löftet vi gav varandra ger oss trygghet, ett löfte vi vill hålla livet ut, avslutar Lars och Bettan.

EVA MARKLUND


Lars och Bettan:

Ålder: Lars 57 år och Bettan 53 år
Bor i: Borås
Familj: Barnen Johanna 31 år, Ida 28 och
Joel 24 samt två barnbarn och ett
på väg.
Nyckel i äktenskapet: Att uppmuntra,
ge varandra tid och frihet.