Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

"Jag fick höra att Gud älskar mig"

Petter Allgulin | 16 jul , 2020
Jannet Gul fick fly från kriget i Afghanistan och han kom till Sverige. Han hamnade i en kris när hans pappa dog och han ropade då till Allah, men fick inget gensvar. Här i Sverige kände han inte samma krav att vara muslim och han fick en ny kristen kompis som bjöd med honom till kyrkan.

jannet_webb

Jannet Gul är uppvuxen i en starkt religiös muslimsk släkt i Afghanistan. Hans farbror är imam och han hade själv planer på att bli det, då hans familj ville det.
– Det var höga krav att man måste följa islam, det var den enda vägen. Man skulle vara en lydig muslim för att kunna glädja sin familj, berättar Jannet.

Flydde från krig

För fyra år sedan bröt det ut krig i provinsen Kunduz i Afghanistan där Jannet bodde. Talibaner tog över och kontrollerade hela provinsen. Det blev flykt mot Europa och Jannet hamnade i Sverige, närmare bestämt i södra Småland, medan de andra i familjen och släkten kom till Norge och Tyskland. Båda hans föräldrar blev kvar i Afghanistan.
– Det var mycket svårt med kriget och allting som hände. Familjen splittrades och jag kom ensam till Sverige som 15-åring.
Jannet kunde endast lite engelska och han kom till ett nytt land som var helt annorlunda än sitt hemland.
– Det var snö när vi kom och jag uppskattade den fina naturen.

Pappa dog

En svår situation blev genast ännu värre när Jannets pappa dog hemma i Afghanistan.
– Jag tänkte att jag kanske inte var värdefull för Allah. Varför hade annars allt detta hänt?
Det blev kris och ångest och Jannet hade många frågor om Allah och livet som han inte fick tillfredsställande svar på. Han höll fast vid islam men han upplevde en distans till Allah och saknade frid. Till slut blev han desperat och trött på livet.
– Jag bad och bad, men fick inga svar.
Kraven från omgivningen att vara muslim fanns nu inte alls kvar på samma sätt här i Sverige. Han hittade saker i Koranen som han inte tyckte stämde och han kom till slut fram till att han inte kunde kalla sig en troende muslim längre. Men han kunde inte förneka att det fanns någon slags Gud och han gör en jämförelse med att söka efter olika wifi-nätverk.
– Någon skapare måste finnas, något andligt, men jag hade inte hittat rätt ”nätverk”.

Ny kristen kompis

Jannet flyttade till ett nytt boende och lärde känna en kristen afghansk kille på skolan där han gick.
– Vi hade roligt ihop och han var så glad och harmonisk. Och det var första gången som jag fick höra något positivt om den kristna guden.
Den nya kompisen berättade om ungdomsmötena i kyrkan och bjöd med Jannet dit. Han var intresserad, men lite tveksam. Kompisen pratade med en av lärarna på skolan som var kristen. Läraren, som kände Jannet från skolan, ringde till honom och hämtade sedan upp honom så att de kunde åka till kyrkan tillsammans. Det var en söndagsgudstjänst i Söderportkyrkan i Tingsryd och det var mycket folk där.
– Det var en familjär stämning och jag upplevde lovsången positivt.
Jannet var lite nervös men hade ett öppet sinne. Han förstod inte allt av predikan eftersom han inte hade lärt sig tillräckligt med svenska än.

Tog emot Jesus

Efter gudstjänsten berättade Jannets lärare om Gud och Jesus på ett sätt så att han blev nyfiken och tog till sig.
– Läraren hade tidigare varit muslim, så det passade bra för mig.
Läraren frågade sedan om han fick be för Jannet.
– Jag var tveksam men tänkte ändå att det var något positivt, så jag gick med på det.
Flera ungdomar samlades kring Jannet för att be.
- Det kom en värme och en frid. Hela min kropp skakade.
Jannet upplevde Jesus i denna stund och kände att han hade hittat Gud. Han överlämnade sitt liv till Jesus och tog emot den helige Ande. Detta var för två år sedan.
– Mitt hjärta blev mjukt efter denna dag. Jag fick höra att Gud älskar mig, något jag sällan fått höra inom islam.

Inre förändring och en ny inriktning

Jannet började läsa Bibeln och titta på kristna videor på nätet. Han kom med i en kristen gemenskap och lät döpa sig.
– Jag var törstig efter det som Gud ville ge mig.
I början var det en del motstånd och negativa reaktioner från muslimer i hans närhet och från familjemedlemmar.
– Men några av de muslimer som attackerade mig i början har nu själva blivit kristna.
Han har upplevt en stor skillnad, då han nu har betydligt mer kärlek och respekt till andra människor, och en ny frid inuti. Att vara kristen är en passion och en närhet till Gud som han inte upplevde som muslim.
Jannet är ute mycket och evangeliserar på gator och torg och han känner sig särskilt kallad att nå ut med evangeliet till sitt eget pashto-talande folk, där det inte är många som känner Jesus.
– Om det blir lite lugnare i Afghanistan så kan jag åka tillbaka. Jag tror att jag ska bli ledare och predikant. Jag vill göra skillnad och uppfylla Guds vilja.
– Nu är det mycket svårt att vara kristen i Afghanistan. Både regimen och folket hatar kristna.
Afghanistan ligger på andra plats efter Nordkorea på Open Doors lista över länder där det är allra värst för kristna och där det råder extrem förföljelse. Trots detta är Jannet övertygad om en positiv förändring i landet.
– Det är väckelse i Iran och jag tror att den kommer spridas. Gud kommer att göra något i Afghanistan, jag är helt säker.
– Det finns olika sätt att nå fram till muslimer med evangeliet och det viktigaste är att de ska få höra att Gud älskar dem, avslutar Jannet.

PETTER ALLGULIN