Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Livserfarenhet är något dyrbart

Eva Marklund | 08 okt , 2020
Torsdagen den 27 September började nya regler gälla för besök på äldreboenden. Äldreboenden kan nu öppna dörrarna för anhöriga att besöka sina släktingar. I radiosändningar under dagen har röster hörts från gamla människor som äntligen får möta sina nära och kära. Gripen berättar en 92-årig man för Radio Dalarna att han träffat sin son för första gången på flera månader.
ledarewebb

Under tiden coronasmittan var det stora hindret för äldreboenden när det gäller besök och fysisk kontakt har jag många gånger undrat över konsekvenserna för de gamla. Ensamhet och isolering har påverkat många negativt. Tristessen har varit påtaglig och depression har legat och lurat under ytan. Stimulansen att möta nära och kära har varit obefintlig.

Under hösten, innan pandemin bröt ut, spelades en dokumentär serie in med barn från förskolan Vildnissarna och åldringar på ett äldreboende i Norrtälje. Ett underbart experiment som syftar till att se vad som händer när barn och gamla möts för gemensam förskola.
Serien ”Fyraåringarna på äldreboendet” är i fyra delar och beskriver en tid på sex veckor.
Mötet mellan barnen och de gamla är stimulerande för båda. Barnen lär sig att relatera till gamla människor och de äldre vaknar upp och blir aktiva i sinne och rörelse.

Ingmar Skoog, professor och äldrepsykiatriker som sitter i regeringens äldreforskarråd, och Anne Ekdahl, docent och överläkare inom geriatrik, är knutna till produktionen.
– Vi ser stora förbättringar i så gott som alla funktioner vi testar, mer än vad vi experter trodde var möjligt, säger Ingmar Skoog i en artikel på TV¤:s hemsida.

Åldrande är för många något motbjudande. Vi vill helt enkelt inte bli gamla. Genom åren har vi i Sverige sakta men säkert skapat miljöer för gamla. Boenden där vi samlat människor i samma livssituation. Ålderdomshemmet var en form som var vanlig för 40 till 50 år sedan. Ett mindre boende ofta placerat nära det gamla hemmet där alla kände varann. Köket lagade maten och det luktade nybakat. Eftersom boendet låg ”mitt i byn” var det nära för de anhöriga att besöka sina äldre. Över tid har dessa små enheter blivit stora komplex som flyttat till de större orterna och blivit opersonliga avdelningar där gamla samlas ihop från hela kommunen. Avståndet till den tidigare hemmiljön har ökat och tidsandan med mycket arbete och aktivitet har delat upp generationerna. Gamla människor är inte längre en del av vardagslivet och familjer har fullt upp att reda ut sin vardag. Man hinner helt enkelt inte med mer än det som rör familjens vardag. Detta påverkar barns och ungdomars möjlighet att relatera till den äldre generationen.
I längden blir detta en brist. Barnen och ungdomarna får inte del av den äldre generationens berättelser, livserfarenhet och klokhet. Den nära historien går förlorad och vetskapen om vem man är och var man kommer ifrån tappas bort. Kanske detta är en del av sökandet efter identitet som många ungdomar kämpar med?

Serien om barnen på äldre boendet var väckande. Det tog tag i hjärtat att se hur både barn och gamla levde upp. Barnen fick under dessa få avsnitt lära sig om sjukdom, smärta och kroppsdelar som inte fungerade. De fick höra de gamlas berättelser och vara med om att en man dog under programmet. Kanske nästa serie kunde handla om ungdomarna på äldreboendet? Ungdomar födda i Sverige och nyanlända kunde få en glimt av historien. Kanske skulle det ge dem en ny vinkel av livet som kunde vidga deras förståelse för vårt samhälle? Ge åldrandet en bättre status och lägga en bit till identitetssökandet för de unga.

​EVA MARKLUND