Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Mellanösterns karta ritas om - Del 1

Hans Marklund | 16 okt , 2020
Fler och fler arabländer överger den heliga kon Palestina. Inom loppet av en månad slöt två arabiska gulfstater, Förenade Arabemiraten och Bahrain, normaliseringsavtal med Israel. För Israel är det livsviktigt att accepteras av sina grannar. Men det palestinska ledarskapet fördömer avtalet och känner sig övergivna.
nyhet2

Avtalet innebär att diplomatiska förbindelser skall upprättas mellan nationerna. Premiärminister Benjamin Netanyahu kallade avtalet mellan Israel och de två gulfstaterna för ett historiskt avtal. I Israel säger många affärsmän att detta drastiskt kommer att gynna deras affärer. Företagare som i hemlighet levererat varor till Förenade Arabemiraten (UAE), kan nu öppet säga att produkten kommer från Israel.
– Vi kan agera öppet nu, säger Avir Bar Sesat, säng- och madrasstillverkare i Israel.
Han säger vidare att folket i gulfstaterna älskar högteknologiska produkter.

Första EL AL-flygningen

Den första Israeliska EL AL-flygningen till Abu Dhabi har också genomförts, redan i slutet av augusti och kabinpersonalen var helt överväldigade över mottagandet. Ejal Roman säger:
– Glädjen i Israel över avtalen med Gulfstaterna överglänser all rapportering om korruptionsaffärer och om coronapandemin som på nytt sprider sig i Israel.
En ledande israelisk delegation ledd av National Security Advisor och chefen för National Security Council Meir Ben-Shabbat reste med direktflyg från Israel till Abu Dhabi, tillsammans med en amerikansk delegation ledd av den amerikanska säkerhetsrådgivaren Robert O’Brien och den amerikanska presidentens rådgivare Jared Kushner.
Delegationen besökte Abu Dhabi i UAE under två dagar. Besöket omfattade arbetsmöten inom en rad olika frågor, både civila och ekonomiska.

Mellanösterns plåsterlapp

Israel beskrivs ofta som en plåsterlapp som försöker bli en del av Mellanöstern, men som alltid hittills har stötts bort. Kanske är det vi ser nu en öppning för Israel att bli accepterad i Mellanöstern, nu när fler och fler arabstater väljer att normalisera sina relationer med landet. Detta trots att det ännu inte finns någon palestinsk stat, som har varit Arabförbundets krav. För Israel är det livsviktigt att bli accepterat av sina grannar.
År 2002 lanserades den så kallade arabiska fredsplanen där Israel erbjöds fred med 22 arabstater, men med villkoret att alla gränser skulle gå tillbaka till de som gällde före sexdagarskriget 1967. Man krävde att Västbanken, Golanhöjderna och Gaza skulle överges. Israel gick inte med på det. Åsikterna i landet är delade när det gäller frågan om att bli en del av Mellanöstern. De finns som menar att Israel skulle tagit chansen redan 2002 och gått med på villkoren, medan andra menar precis tvärtom och kallar sig själva för ”Villan i djungeln”. Många israeler menar att de ser sig själva som en del av Europa och USA. Detta beror på, menar många, att de har en så negativ syn på araber på grund av palestinierna. Nu när nya avtal skrivs med arabländer och folk från dessa länder börjar komma som turister till Israel och speciellt Tel Aviv, kanske bilden kommer att ändras.

Vilken fred

Vad kan det bli för slags fred av det som nu händer? Fredsavtalen med Egypten och Jordanien har varit kyliga. I dessa länder finns fortfarande en stark motvilja emot normalisering. Kommer de aktuella avtalen att bli lika kyliga eller kan de bli mer öppna och varma? Kan de nya affärskontakterna göra freden varmare och mer hållbar.
När det så kallade Osloavtalet undertecknades 1993 utanför Vita huset med Bill Clinton, Yitzhak Rabin och Yassir Arafat betraktades det som ett historiskt stort avtal. Stora delar av avtalet har inte fullföljts. Frågan är om avtalen som nu skrivits kommer att ses som ett lika stort historiskt avtal och om resultatet av avtalet kommer att få historiska följder som ritar om Mellanösterns karta.
Avtalet var inte helt överraskande då en företrädare för UAE i somras gick ut med en debattartikel på hebreiska i en av Israels största dagstidningar, där han skrev ”om ni avstår från annekteringsplanerna av Västbanken kan ni få normalisering”.
En annan orsak till att avtalet kan få bestående resultat är att UAE och flera av gulfstaterna har gemensamma fiender med Israel, som Muslimska brödraskapet och dess allierade i regionen med bland annat Turkiet och Iran. Bakom kulisserna kan man också ana att det finns intresse från UAE att samarbeta militärt med Israel.
UAE säger sig också ha fått ett löfte om att det inte blir någon annektering av Västbanken.  Men det förnekar Benjamin Netanyahu, som menar att det är planer som bara skjutits på framtiden.

Fler efterföljare

Kommer fler arabstater att följa efter och normalisera sina relationer med Israel? Det är svårt att med säkerhet se vilka arabstater som kan vara aktuella. Det talas bland annat om Saudiarabien, men det sägs att kungen är emot ett sådant avtal.  Men situationen är en annan nu och fler arabstater kommer troligtvis att följa efter, därför att de tänker på sina egna långsiktiga och strategiska intressen och de pressas hårt ekonomiskt av USA till att sluta avtal med Israel.
Ett arabland som är intressant att titta lite extra på är Jordanien. De har inte på något sätt uttryckt sig med entusiasm över de avtal som skrivits. Jordaniens utrikesminister sade i kritiska ordalag:
– Om avtalen kan leda till ett slut på ockupationen och en palestinsk självständig stat, då är det bra för den fredliga utvecklingen i regionen, men om inte kommer konflikten att djupna och hota hela regionen.
För Jordanien är det avgörande hur Israel tänker agera med befolkningen på Västbanken. De ser en tvåstatslösning som den enda hållbara framtiden i relationen med Israel.
Situationen har förändrats för Israel och de är inte lika utsatta för bortstötning utan snarare tvärtom. Man måste dock konstatera att de länder som ligger närmast Israel geografiskt, har folkmässigt svårare att normalisera sina relationer till Israel.

​HANS MARKLUND