Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Gud drog Martin till sig

Petter Allgulin | 22 okt , 2020
Martin Lundh Pihlström levde flera år i djupaste mörker utan att se något ljus i tunneln. Depression, ångest, isolering och droger var hans vardag. Plötsligt blev han starkt berörd och omskakad av ett inlägg på Facebook som talade rakt in hans liv. En stund senare upplevde han ett starkt gudsmöte som förändrade hans liv i grunden. Omedelbart fick han frid och kunde sluta med drogerna.
martin_webb2

Sent en dag på jobbet som fastighetstekniker stannade Martin Lundh Pihlström sin lilla arbetsbil utanför en lägenhet. Han hade fått en felanmälan och skulle undersöka vad som behövdes göras. Då plötsligt stod det en man precis intill honom, utanför fordonet som hade nerdragen ruta.
– Vad vill du? frågade han Martin med uppspärrade ögon.
Martin hade aldrig sett honom förut. Han märkte att mannen var drogpåverkad men han blev inte rädd för honom. Mannen ställde samma fråga igen och Martin svarade att han inte förstod vad han menade.
Mannen boxade då till mot Martins överarm och när mannen drog tillbaka sin arm såg Martin en kniv och insåg att han hade blivit knivskuren!
Det gjorde faktiskt inte så ont och blödde inte heller så mycket. Men Martin kände direkt att han inte kunde röra armen och handen som han brukade. Mannen sprang iväg.
– Jag kände mig försvarslös, tänk om han skulle komma tillbaka och hugga mer, berättar Martin.
Han ringde en kollega och ropade på hjälp. En kvinna hade sett det hela från sin balkong och ringde till polisen. Inom kort befann sig Martin på sjukhuset och sövdes ner för operation.

”Livet var förstört”

– Morgonen efter vaknade jag med många frågor.
Läkaren kom in och Martin fick mycket dåliga besked. Den centrala nerven var avskuren och det kommer ta lång tid att läka - tre år kanske, och det kommer nog aldrig bli riktigt bra.
– Tankarna började snurra. Jag kommer ju inte kunna jobba, troligtvis aldrig komma tillbaka till samma jobb igen. Hur ska jag försörja mig?!
Martin hade aldrig varit sjukskriven tidigare och blev nu tvungen att sitta hemma.
– När jag sedan satt i taxin på väg hem från sjukhuset kände jag att mitt liv var förstört. Allt kändes meningslöst och jag hade blivit handikappad.
Martin var 31 år. På helgerna festade han rejält och partyknarkade. Det hade han gjort ända sedan tonåren.
– Jag hade länge levt ett dubbelliv, med mycket alkohol och droger på helgerna.
Det som hänt med armen ledde till en fruktansvärd depression och ångest. Denna plötsliga attack fick katastrofala konsekvenser.
– Jag hade inget att göra på dagarna och jag var uppfylld av negativa tankar och känslor.
Martin gick till en psykolog men det enda han kände som kunde hjälpa honom var alkohol och droger. Han hamnade i ett svårt missbruk.
– Då var det inte för att ha roligt längre. Jag tog droger för att orka gå upp ur sängen på morgonen.
Martin drogs ner i ett djupt träsk och det enda han levde på var amfetamin, öl och sprit. För att få dagarna att gå och släppa negativa tankar satt han framför datorn och spelade. Han åt knappt något och han gick ut med sina hundar ibland.  Armen blev gradvis lite bättre men det gick mycket långsamt.
– Jag isolerade mig från allt och alla. Det fanns inget ljus i tunneln. Livet hade blivit meningslöst.

Allt blev värre

Detta pågick år efter år och det blev bara värre.
– Jag struntade fullständigt i allt. Betalade inte räkningar och gick inte ut med hundarna. De gjorde sina behov inomhus så trägolvet förstördes.
Martin försökte avsluta sitt liv med tabletter men det lyckades inte. Efter några år började han också höra röster och kände sig förföljd.
– Jag fick för mig att folk var ute efter mig. Jag hade en del ovänner inom mina drogkretsar. Jag kunde känna starkt att jag var iakttagen hemma och till och med att någon rörde vid mig ibland.

Politiska diskussioner

Förutom att spela dataspel intresserade sig Martin för vad som hände i Sverige och världen. Han började läsa och skriva i olika politiska grupper på Facebook. Invandring och islam var frågor som engagerade.
– Det hände ganska mycket med Sverige. Detta var runt 2014.
I en av de politiska Facebookgrupperna var det en kille som började skriva om Jesus.
– Vi hade seriösa politiska diskussioner och han skrev saker i stil med ”Jesus älskar er”, ”Ni är värdefulla”. Jag trodde att han bara skämtade, det var så överdrivet. Men han gjorde även en del seriösa inlägg. Han såg ut som en muslim på profilbilden.
Killen, som hette Poya, frågade Martin om han ville se ett mirakel. Martin var minst sagt skeptisk. Han var inte intresserad av Gud och religion och hade aldrig varit det. Han hade aldrig ens känt någon som var kristen. Martin såg alla inlägg på Poyas Facebooksida och insåg att han var en genuint troende kristen. Han skrev ett personligt meddelande till Poya. Det gick ett par dagar men Poya svarade inte. Senare när Poya inte heller svarade på en annan fråga som Martin ställde blev han irriterad och ville ta bort honom som vän på Facebook. Martin gick in på hans sida och fick då se ett inlägg som slog ner som en bomb i hans själ. Det talade rakt in i hans liv och handlade om mörka hemligheter hos Martin.
– Jag upplevde väldigt starkt att orden var till mig personligen. Jag blev riktigt rädd. Vem är den här människan?
Martin började frysa och skaka och det svartnade för ögonen. Han kunde omöjligen se detta som en tillfällighet. Det stämde så exakt på honom.

Mötet med Jesus

Martin gick för att ta en varm dusch. Det som hänt kändes overkligt och han kände som om någon var ute efter honom. ”Snälla, låt mig vara, vem du än är”, talade han ut där i duschen.
– Plötsligt kom det en obeskrivlig frid över mig. Min rädsla och frusenhet försvann och jag kände som om någon höll om mig. Jag hörde en kärleksfull stark röst inom mig: ”Du tillhör mig, Martin. Du behöver inte vara orolig för någonting. Jag vet allt om dig och allt vad du har gått igenom och gjort. Jag är Jesus, som älskar dig och beskyddar dig."
Det var ett starkt gudsmöte och Martin blev totalt överbevisad om Guds existens.
– Jag föll ihop och började gråta. Det var underbart men jag skämdes över att jag varit så ointresserad av Gud hela mitt liv. Jag kände att Gud ändå inte var arg.
Martin var inte öppen och hade inte sökt Gud. Ändå valde Gud att möta honom och dra honom till sig.
– Jag började direkt att tala med Gud där i duschen och be om förlåtelse.
Martin var förundrad över att han plötsligt mådde bra. Det kändes som om något dragits ut ur honom.
– Det var som om jag svävade ut ur badrummet på rosa moln. Allt det tunga var borta och jag kände mig rentvättad. Jag kände mig inte ensam längre och jag hade fått ett nytt liv. Jag hade fått kontakt med universums skapare.
Martin satte sig vid datorn och skrev till Poya: "Jag tror på Gud nu!" Poya blev förvånad. De ringde sedan och pratade med varandra på telefon. Det visade sig att Poya också var ganska nyfrälst.

Förvandlad av Guds ord

Efter några dagar gick Martin ner till en kristen bokhandel och köpte sin första bibel.
– Wow, det var en magisk bok.
Martin började läsa och kunde inte sluta. Han var ju ledig på dagarna och hade all tid i världen. Han plöjde igenom Nya testamentet sju gånger i rad. Sedan gick han över och läste hela Gamla testamentet.
– Jag frossade i Bibeln, från pärm till pärm. Jag tog emot allt jag läste.
Han läste, lärde känna Herren och växte sig stark i tron.
– Suget efter droger och depressionen var helt borta direkt. Jag var fri.
Det hade gått fyra år sedan han blev knivskuren och han hade druckit och knarkat hela tiden sedan dess. Idag syns det inte ett spår av detta när man träffar Martin. Han utstrålar frid, fräschhet och glädje. Armen är nu läkt och återställd. All depression och ångest har varit borta sedan mötet med Gud, totalt borta.
Martin kände en iver att berätta för andra om Jesus och vad han själv hade varit med om. Han lärde känna kristna ledare som var aktiva med gatuevangelisation och döpte sig. Martin började gå ut på stan i Göteborg där han bodde för att träffa människor och samtala och be för dem. Varje dag.
– Det hände massor och kryckorna bara flög.
Martin är mycket tacksam till Gud och han har nu ett arbete som han trivs med.
– Det är en sådan nåd, en gåva från Gud att han visade sig för mig. Jag tror att Gud hade medlidande med mig. Jag kände mig ovärdig men Gud valde att möta mig trots att jag inte ens sökte honom.

PETTER ALLGULIN