Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Viktigt att hedra våra förfäder

Robin Olsson | 02 nov , 2020
Detta år kommer många ljus att tändas i våra kyrkor och bönehus för alla de som lämnat jordelivet detta år. Inte minst som en tragisk följd av coronapandemin.
ledare44
Detta år har det varit strikta restriktioner på hur många nära och kära som fått följa med de sina till den sista vilan och ta avsked vid begravningar. Folkhälsomyndighetens riktlinjer om maximalt 50 personer har varit allenarådande.

Även före coronapandemins tid såg vi en tragisk trend. Detta att många avlidna inte längre hedras med begravningsceremoni och en fysisk grav. I Dalarna och i storstäderna är det enligt färsk statistik hela tio procent av alla begravningar som sker utan ceremoni av något slag. Detta blir tragiskt nog vanligare och vanligare. Det kallas för “direkt begravning”, när liket går direkt till krematoriet och sedan sprids för vinden eller nedsänks utan ceremoni eller gravsten. Frågan är vart vårt samhälle är på väg om vi inte vill hedra våra avlidna med vare sig ett sista farväl eller en fysisk grav att sörja vid?

Kostnaderna för en jordbegravning avskräcker tyvärr en del, men förhoppningsvis kommer vi i ett land som Sverige även i framtiden hedra våra nära och kära med både jordbegravning och gravvård så att vi får en plats att hedra deras minne. Skulle den ekonomiska biten vara en avgörande fråga bör detta ses över av begravningsväsendet. Förslag bör tas fram om hur vi kan göra gravvårdar och begravningar billigare. I yttersta fall borde allmänna arvsfonden, dit alla arv samlas som inte har någon bröstarvinge eller testamente, kunna användas på ett förtjänstfullt sätt.

En av de sånger som starkast förknippas med Alla helgons dag i våra kyrkor är Britt G Hallqvist psalm från 1976 “De skall gå till den heliga staden, de skall samlas i himlen en gång”. I den fjärde versen skaldar hon: “De skall möta den levande Herren, de skall se honom sådan han är”. Detta budskap står i klar kontrast till dagens postmoderna ockulta dödsfest, Halloween, där vi ska skrämmas att handla så mycket som möjligt.

Tyvärr har Alla helgons dag kidnappats av handeln. Halloween är en modern företeelse som ges allt större utrymme i media och i marknadsföring från svenska handlare som gärna tjänar några extra slantar på pumpor, spöken och gastar.

Nordiska museet
skriver på sin hemsida att “I vårt land har vi vant oss vid att barn i olika åldrar maskerar sig som döda, eller till och med Döden själv”. Alla helgons dag ska inte vara en dödens eller handelns högtid, utan en eftertankens och hoppets dag. Hoppas att många tar tillfället i akt och går i kyrkan för att besinna att det är sant vad som står i Britt G Hallqvists vackra psalm: “De skall möta de trofasta vänner som de miste på jorden en gång”.

Detta är en fin tradition att gå till kyrkan, minnas våra nära och betänka evighetens hopp. Detta coronans år är detta viktigare än på många år. 

R​OBIN OLSSON