Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

Birgittas hjärta tog vägen om Jerusalem

Per Danielsson | 12 nov , 2020
– Jag tror Jerusalem och Israel fångade mitt hjärta redan 1967i samband med sexdagarskriget. Det kom som en kallelse och jag bara kände att där måste jag vara, berättar den svensk-israeliska konstnären Birgitta Yavari-Ilan för Inblick.
IMG_8684Sedan nära 50 år har Birgitta Yavari-Ilan, blivit Israel troget. Trots landets och Jerusalems utsatthet genom åren känner hon en orubbad trygghet. I kulturkvarteren i Yemin Moshe ligger hennes historiska 1800-talsradhus. Det ligger precis utanför stadsmuren på gångavstånd från Jaffaporten och gamla Jerusalem. Birgitta var en sökande själ i sin ungdom. Sökandet efter livsmening tog omvägar i transcendental meditation och österländsk mystik innan hennes hjärta landade i ett Jesusmöte i Rosengård i Malmö. Där började hon tro på Jesus en fredagskväll. Två dagar efter döptes hon på sin tro. Jesusmötet i Rosengård och mötet med en grupp från Jesusfolket i Jönköping tog hennes hjärta med storm. Inte så långt därefter packade hon sin lilla Volkswagen och flyttade för att leva med föräldralösa barn i Israel.
– Min tro har varit prövad genom åren. Min son dog och mannen jag älskade lämnade mig. Jag blev en trasig själ och jag kunde varken skriva eller måla förrän efter många år senare.
Nu är hon aktuell med sin kalender ”Det finns en kärlek”, med sina unika bilder präglade av kärlek, judisk kultur och tänkespråk.

Ett teamäktenskap

Birgitta är gift med psykologiprofessorn och predikanten Elliot som hon träffade i Sydafrika. Men trots att Birgitta och Elliot under mer än ett decennium fått vara ett team i tjänst tillsammans är dagarna nu mer prövosamma, när Elliot kontinuerligt behöver syretillskott för lungfibros.
– Kärleken till Israel är som ett äktenskap där man lovar att älska varandra i nöd och lust. Min mans hälsa är en utmaning. Men det är en stor förmån att jag får finnas här också i det svåra och göra det så vackert som möjligt.
En av Birgittas böcker heter ”Ett team av två i samma trädgård”.
–Jag har alltid varit så glad i äktenskapet mellan man och kvinna att med olikheterna komplettera och bära frukt tillsammans. Men har man visat Gud dörren så vet man inte vad man förlorat, när man bytt bort den enkla tron mot humanismen. Då har man placerat människan överst. Det är ett tragiskt val.

”Göra livets kväll vacker”

Birgitta berättar om den smärta hon känt när det gäller de skilsmässor som drabbat henne.
– Jag har aldrig tagit någons pojkvän eller någons man. Inte lämnat en man eller varit otrogen. Jag har levt med mitt hjärta och vet hur man kan gå sönder. Att bli utbytt och ersatt i kärlek kan vara värre än döden. Men som Golda Meir sa: “Om jag trodde det var det bästa att göra, var jag för det oberoende av utgången.”
Birgitta ser äktenskapet som ett blodförbund. Såsom ingen kommer in i den här världen fullkomlig är äktenskapet till för helighet.
– Så fantastiskt är det. När min man nu är så svag, har han frågat vad det skulle kosta med ett ålderdomshem. Då har jag svarat: ”Elliot, du kommer aldrig att vara på ett ålderdomshem. Jag ska aldrig lämna bort dig.”
– Nu är det livets kväll och livets kväll kan man också göra vacker. Ett judiskt talesätt säger: ”Kasta inte bort mig när jag är gammal”.
Det var när Birgitta mötte Jesus som hon utvecklade sin konst. Hon började med att göra illustrationer till noveller i Femina, Damernas Värld och modetidningen Elle. Sedan utvecklades det till konst med ett nytt budskap. Hennes 15 böcker inleddes med ”Det finns en kärlek.” De gavs först ut på Bonniers förlag. I böckerna och i kalendrarna blandas tänkespråk och bibelord med starka, hoppfulla bilder.
– Från början förstod jag att jag kan vara en budbärare med ett budskap. För Sions skull har jag inte velat tiga. En bild kan säga mer än 1000 ord. När jag lägger ord till känns det som att ha fått en högtalare.
– Jag har ett budskap men med mitt hjärta har jag först velat nå judarna och de som söker – En budbärare unnar sig ingen ro förrän budskapet är överlämnat: Försaka inte ditt hjärta; det är skapat till att älska och till att känna himlens vind.
Birgittas och Elliots konstnärshem har blivit känt över hela Israel och runt om i världen.
– Min tanke är att Jerusalemgården ska överleva mig, säger Birgitta.

PER DANIELSSON