Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

Tormod och Marie Flatebö: – Vakta på attityden mot varandra

Eva Marklund | 12 nov , 2020
”Om man besinnar svagheterna i sitt eget liv är det lättare att inte bli irriterad på andra” är ett visdomsord som följt Tormod och Marie Flatebö under åren. – Har man detta visdomsord med sig är det lättare att förlåta dem som gjort fel, och även förlåta sig själv, säger Tormod. Deras liv är fyllt av både spänning och utmaning, där det levande bibelordet varit livsavgörande.
WeTwo (1)Tormod och Marie Flatebö startade sitt liv tillsammans 1976. Tormod är född i Norge i ett kristet hem där pappan var resande evangelist. I 16-årsåldern tog han ett eget beslut att följa Jesus.
– Vid ett tillfälle när jag bara var sju år läste jag en av påskpsalmerna. Då fick jag en syn av Jesus på korset och jag minns att jag blev starkt berörd. Detta tillfället har märkt mig och sedan dess har jag alltid varit svag för Jesus, berättar Tormod.
– Jag upplevde inte att jag bar på en kallelse men jag älskade att sjunga. När jag var nitton år reste jag i Norge tillsammans med min pappa. Han predikade och jag sjöng, men att predika var inget som lockade mig berättar han.
Under Tormods 19:e år flyttade han till Sverige för att under ett år arbeta som ungdomsarbetare inom Metodistsamfundet.
– Mamma hade sedan jag var liten trott att jag skulle bli predikant, nu kom detta tillbaka igen. Så småningom landade detta även i mitt hjärta och jag gick en teologisk utbildning. Sedan dess har jag levt i pastorsuppdraget, berättar han.

Musikutbildning

Marie är uppvuxen i Stockholm. Hennes föräldrar var aktiva i Metodistkyrkan där mamma Valborg undervisade som lokalpredikant.
– Jag har ingen speciell frälsningsupplevelse, jag har växt in i min tro. Det kristna livet har alltid varit naturligt för mig, säger Marie.
Både Tormod och Marie är musikaliska. Marie gick gymnasiet i Adolf Fredriks musikklasser.
– Under min gymnasietid var jag med i en gospelgrupp som reste runt i Sverige. Vi hade möten på kvällarna och på dagarna var vi i skolorna och sjöng och berättade om vår tro, säger Marie.

Träffades i Dalarna

Efter gymnasiet flyttade Marie till Falun för att gå lärarhögskolan.
– Efter att Tormod slutat sin teologiska utbildning kom han till Falun. Han reste då i Dalarna som evangelist och sångare, säger Marie.
– Vi kände inte varandra men jag hade sett henne i gospelgruppen. Efter ett möte i Borlänge träffades vi och började prata. Jag blev störtförälskad i henne direkt. När vi sedan skildes åt kunde jag inte tänka på någonting annat än nästa gång jag skulle få se henne, berättar Tormod.
– Det gick några dagar och jag hade riktiga kval över hur jag skulle våga kontakta Marie igen, men plötsligt en dag ringer det på dörren och där står hon. Hon frågar mig om jag vill gå ut i skogen och plocka höstlöv. Plötsligt blev höstlöv oerhört intressant och jag sa ja, säger Tormod.
Under september 1976 började en kärleksrelation växa fram mellan Tormod och Marie.
– Jag följde med Tormod när han reste runt i Dalarna och hade möten. Allt var så naturligt och denna tid var en förberedelse för framtiden. Vi var unga, älskade varandra och var övertygade om att vi skulle dela livet tillsammans, berättar Marie.

Gifta inom ett år

Sedan gick allting väldigt snabbt. I mars året efter förlovade sig Tormod och Marie och i juli blev det bröllop.
– Dagen vi gifte oss sken solen som ett mirakel efter att det regnat dagarna både före och efter. Vi gifte oss i Gagnef på mina föräldrars gård och spelmän gick före oss till vigselplatsen, ett härligt minne, berättar Tormod och Marie.
Som nygifta fick Tormod en kallelse till Metodistkyrkan i Sundsvall. Tjänsten skulle starta den 1 september 1977 men Marie var inte klar med sin utbildning till lärare förrän i december samma år.
– Vi fick helt enkelt leva åtskilda några månader, men Marie kom till mig på helgerna, berättar Tormod.
– När jag sedan flyttade till Sundsvall hade jag inte haft någon tid att växa in i rollen som gift med en pastor. Livet var ett spännande äventyr och jag lärde mig med tiden, berättar Marie.

Personligheterna kompletterar

Tormod är en lugn, lyssnande person med stort tålamod. Marie är organisatören som strukturerar och tänker efter.
– När det gäller projekt däremot är jag en impulsiv person som ibland vill gå lite för fort. Då saktar Marie ner farten och ställer frågor som ibland gjort mig irriterad. Numera uppskattar jag den egenskapen och innan jag startar upp något projekt frågar jag alltid henne vad hon tycker, säger Tormod.
– Tormod är praktisk och väldigt duktig med hantverk. Vi gillar att göra praktiska saker tillsammans. Vid ett tillfälle målade vi om ett stort gammalt metodistkapell, berättar Marie.

Sundsvall blir hemort

Tormod och Marie bor fortfarande kvar i Sundsvall. Dom har fått fyra barn, som numera är utflugna och två små barnbarn. Paret Flatebös livsresa innehåller både kamp och seger men Gud har alltid varit trofast.
– I början på åttiotalet kom jag i kontakt med trosundervisningen och blev totalt uppfylld. Tron på helande och Guds kraft passade mig så jag började predika på samma sätt i min församling. Vi var en metodistkyrka men folket tog emot undervisningen, berättar Tormod.
Efter ett antal år började samfundet sätta gränser och ville att det skulle vara en tydlig gräns mellan trosrörelsen och samfundet.
– Vi hade ingen splittring i församlingen utan alla ville ha budskapet om tro. Det mynnade ut i att hela församlingen lämnade metodistsamfundet och tillsammans startade vi Sundsvalls Bibelcenter 1989 som idag heter Brokyrkan.

Skola och mirakelår

När familjen vuxit med tre barn hade Marie under en lång tid upplevt att hon skulle starta en kristen skola. Församlingen stöttade och engagerade sig i projektet och Marie blev rektor och initiativtagare.
– Att starta en skola är en stor utmaning. Det var mycket arbete men det var också så roligt. Tormod och jag har alltid delat på arbetet i hemmet och ansvaret för barnen vilket var en förutsättning under den här tiden, säger hon.
– Plötsligt under tiden när kristna skolan Oasen var nystartad upplevde jag att jag skulle gå bibelskolan i Uppsala. Det var ju helt fel tid eftersom vi hade små barn och Marie var fullt upptagen med skolan. Det året var ett mirakel år. Vi levde på en halvtidslön och församlingen var fantastiskt hjälpsam. Vi tog en dag i taget och efteråt ser vi att Herren var med oss hela tiden, berättar Tormod.

Ordet ger styrka

Tormod och Marie har haft flera utmaningar i sitt liv. Den som tog djupast var när deras fjärde barn Mattias föddes. Den lilla pojken hade en missbildning som de nyblivna föräldrarna inte visste omfattningen av. Mattias uppväxt har krävt mycket engagemang av mamma och pappa, med läkarbesök och operationer. Idag är han en vuxen man och hans berättelse kommer Inblicks läsare att få del av under vintern.
– När Mattias föddes förstod vi att det var något som inte stämde. När jag efter förlossningen lämnade Marie kvar på sjukhuset, grät jag och bar på många frågor. När jag kom hem och stod i duschen fick jag ett ord som träffade mitt hjärta. Frukta inte - tro bara! Det satte mig fri och efter det tillfället var jag lugn genom hela Mattias process, berättar Tormod.
För Tormod och Marie har det varit viktigt att rota sig i bibelordet. De har fått sin största hjälp under svåra tider direkt från Guds ord, inte så mycket från profetiska hälsningar eller syner.
– Vid ett tillfälle när jag fick ta emot ett svårt sjukdomsbesked gav Herren mig hälsningen ”För ett ont budskap fruktar jag inte”. Under hela sjukdomstiden bar det ordet mig som en styrka, berättar Marie.

Ny tid

Paret Flatebö är nu båda över sextiofem och har levt ett intensivt liv med församling, skola och familj. Alla barnen lever nu sina egna liv och Tormod och Marie har lite mer tid.
– Vi tycker det är skönt att det bara är vi två i huset och uppskattar att kunna ta lite mer tid för barn och barnbarn. Vi älskar båda att vara i naturen och tar gärna ett par dygn med husbilen för att vara tillsammans och göra det bara vi tycker om, berättar de.
Under åren har det för Tormod och Marie varit viktigt att lita på varandra och överlåta sig till varandra.
– Under perioden Marie var rektor för skolan och jag arbetade som pastor mötte vi kolleger på var sitt håll. Då var det viktigt att kunna lita på varandra och känna sig trygg med att vi lovat varandra trohet, konstaterar de.
”Om man besinnar svagheterna i sitt eget liv är det lättare att inte bli irriterad på andra” är ett visdomsord som följt dem under åren.
– Har man detta visdomsord med sig är det lättare att förlåta dem som gjort fel mot mig och även förlåta sig själv för sina misstag, säger Tormod.

Inte fastna i småsaker

Paret Flatebö har några viktiga nycklar i sitt äktenskap som hjälpt dem att hålla relationen levande.
– En nyckel har varit att ge varandra tid för att de djupa samtalen skall kunna ske. Ett restaurangbesök eller en helg då det är bara vi två. Vi har också försökt att inte haka upp oss på småsaker, och att vakta på våra attityder mot varandra. Det är lätt att hamna i diskussion över saker som inte har någon betydelse och det ha vi försökt undvika, avslutar Tormod och Marie.

EVA MARKLUND