Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

USA är ett tudelat land

Robin Olsson | 12 nov , 2020
Joe Biden ser ut att bli USA:s 46:e president, åtminstone enligt mediebolagen CNN och Fox News. Den tidigare senatorn och vicepresidenten får i så fall återvända till Vita Huset.
Joe_Biden_February_2020_crop (1) (1)Segern kan dock visa sig bli en dyrköpt pyrrhusseger för Demokraterna. USA är i skrivande stund delat i två läger på ett sätt vi inte sett sedan 1860- talet.

Donald Trump såg länge ut att besegra oddsen och opinionsundersökningarna ännu en gång. På valnatten vann han Florida enkelt. Vid den tidpunkten ledde han även rösträkningen i mellanvästerns “battleground”, vågmästarstater som Pennsylvania, Michigan och Wisconsin. Överallt såg Trump ut att vinna, fram tills morgontimmarna kom och rösträkningen gick in mot sitt slutskede. Då började Biden äta upp ett till synes ointagligt försprång i stat efter stat och nu när förtidsrösterna är räknade är Biden utropad som segrare av de stora mediebolagen. Även om Donald Trump i skrivande stund ingalunda erkänt sig besegrad.

Striden står nu om huruvida det förekommit valfusk eller inte. Presidentens advokater med den förre New York-borgmästaren Rudy Giuliani i spetsen anser sig ha klara bevis för att så är fallet. Republikanerna anser att omfattande valfusk förekommit, framförallt vad gäller poströster, i demokratiskt styrda städer som Philadelphia, Detroit, Milwaukee och Atlanta. Oavsett utgång i presidentstriden så är de stora förlorarna återigen opinionsinstituten som förutspådde en jordskredsseger för Demokraterna. Denna uteblev och blir hårfin om den ens håller en omräkning och rättslig prövning. Enligt instituten skulle Biden ha 96 procent chans att vinna och segermarginalen skulle landa på långt över tio procent.

I valet till Kongressen ökade Republikanerna. Nancy Pelosi, som fram tills nu varit Demokraternas ledare och talman, lär få det tufft att övertyga de sina att hon ska sitta kvar på posten efter detta nederlag. I valet till Senaten blev det jämnare men även här ser Republikanerna ut att slå oddsen och behålla sin majoritet. Valrysaren är troligtvis långt från över. Skulle resultaten i de omtvistade delstaterna dras i domstol längre än till den 8 december blir det upp till delstaternas kongresser att utse elektorer som ska åka till Washington DC den 14/12 och avlägga sina röster. Då Republikanerna styr i Pennsylvania, Wisconsin, Georgia och Arizona kan detta eventuellt hjälpa Donald Trump. Visar det sig att det finns fog för Republikanernas anklagelser om valfusk kommer detta att tas i domstolarna, kanske ända upp i Högsta Domstolen (HD).

Demokraterna är hur som haver besvikna på resultatet. CNN:s kommentator Van Jones sa på valnatten: “Jag tror många Demokrater är besvikna och sårade. Det är mycket smärta ikväll. Det finns en moralisk seger och en politisk seger. Det är inte samma sak. Den politiska segern (för Biden) kan fortfarande komma då vi har många röster kvar i Pennsylvania, Michigan, Wisconsin och Nevada. Men de som velat se ett nationellt uppror och ett avståndstagande från Donald Trump som person och hans politik fick inte det då det är så här jämnt mellan kandidaterna. Det var folk som trodde på opinionsmätningarna (som förutspådde en jordskredsseger för Biden) och de är besvikna ikväll (valnatten)”.

Valfusk har tyvärr avgjort presidentval i USA tidigare. Det starkaste exemplet var 1960 då John F Kennedy med minsta marginal lyckades slå Republikanen Richard Nixon. Även då dröjde det till långt fram på småtimmarna innan Borgmästare Daley i Chicago och hans lakejer fått klart för sig hur många “röster” de var tvungna att leverera. Något de senare gjorde och Kennedy kunde stå som segrare. Hur detta val slutar vet ingen. En sak är säker och det är att vänsterdemokrater hatar Trump med sådan magnitud att risken är stor att de vet att ta Joseph Stalin på orden; “Det är inte den som röstar som räknas, utan den som räknar rösterna”.

ROBIN OLSSON