Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

Jan Myrdal och Sven Wollter har gått ur tiden: Hyllade Stalin, Mao och Kambodja

Ruben Agnarsson | 19 nov , 2020
På kort tid har två uppburna svenska kommunister, Jan Myrdal och Sven Wollter, gått ur tiden. Hyllningsreportagen i svenska medier kastar ett ögonblicksljus över journalistkårens svaghet för socialism – även i de mest bisarra former. – Kulturpersonligheter som har hyllat Pinochet i Chile hade aldrig fått samma reportage, säger författaren Magnus Utvik.
Magnus Utvik1960-talets politiska vindar i Sverige var underblåsta av den sovjetiska ambassaden och skedde i protest mot USA:s krig i Vietnam. ”Vi var ett enda stort demonstrationståg som delade oss i två och där hälften av oss gick in på journalisthögskolan och resten på socialhögskolan” har Göran Skytte sagt om den 68-rörelse som han själv var en del av men i dag har tagit avstånd i från. Den kommunistiska rörelsen i Sverige var yvig och upplevde – likt dagens hbtq-rörelse – en rad sekteristiska avsöndringar av medlemmar som "sett ljuset". De nya, rättrogna utbrytningarna valde så långa namn att förkortningarna använde stora delar av alfabetet. Det gamla namnet kompletterades med ytterligare en bokstav som bekräftade att utbrytningen var precis som den gamla, fast lite bättre.

Mao och Stalin

Nu har två förgrundsfigurer i 68-rörelsen gått ur tiden. Jan Myrdal dog den 30 oktober i förmodad blodförgiftning, 93 år gammal. Sven Wollter avled den 10 november i sviterna av covid-19, vid 86 års ålder. De båda marxist-leninistiska kulturprofilerna hade det gemensamt att deras hyllningar till brutala kommunistiska diktaturer genom åren aldrig utgjorde ett hinder för dem att bli uppburna i Sveriges medier och göra karriär i svenskt kulturliv. Tvärtom. Jan Myrdal försvarade Stalin, bagatelliserade folkmordet i Kampuchea, hyllade Albaniens despot Enver Hoxha, försvarade en rad socialistiska diktaturer och totalitära samhällen runt om i världen och beskrev sig själv som kommunist. Det hindrade honom inte från att bli intervjuad både i SVT:s ”Min sanning”, i SR:s lördags- och söndagsintervjuer och prenumerera på omnämnanden och recensioner på dagstidningarnas kultur- och nyhetssidor.

Albanien som förebild
”Det som gör att Mao Tsetung är så betydelsefull att han kan betraktas som den tredje efter Marx och Lenin är att han ställde och löste problem med hur folket efter revolutionen kan säkra revolutionen”, uttryckte Jan Myrdal och menade att kommunistdiktaturen Albanien ”representerar en utmaning och en tankeställare om ett möjligt alternativ”. I SVT:s Min sanning med intervjuaren Cecilia Bodström säger Jan Myrdal år 2012 att han inte har en aning om hur många som dog i folkmordet i Kambodja eftersom han inte har någon kunskap om det. Levande historia beskriver hur Kambodja under Pol Pot mördade och begravde mellan 1,5 och 3 miljoner människor mellan åren 1975 och 1979. Offren torterades på olika sätt innan de slogs ihjäl och begravdes i massgravar. Sven Wollter har varit lika uppburen i det svenska medielandskapet trots – eller kanske tack vare – att han var politiskt engagerad, och ända fram till sin död medlem i, det Kommunistiska partiet, tidigare KPML(r). ”Vad hände med att stå fast vid sina värderingar”, frågade den då 84-årige Sven Wollter i partiets valfilm för två år sedan med anklagelsen riktad till partier och personer som säljer ut sina ideal för att vinna makt och göra karriär. Han försvarade att Sveriges kommunistiska parti har ett idolporträtt på Stalin hängande på väggen och uttryckte i en intervju med Anna Hedenmo i SVT:s Min sanning år 2014 om den sovjetiske diktatorn Josef Stalin: ”Jag har läst mycket av Stalins tidigare skrifter och tycker det är mycket i det som är bra”. Wollter var gäst i ”Här är ditt liv” i Sveriges Television i oktober 2009 och hade kring 2010 ett eget radioprogram i P4.

Stalin som gud

Författaren Magnus Utvik var 17 år när han i början av åttiotalet uteslöts ur VPK:s ungdomsförbund, Kommunistisk ungdom, efter att ha ”fraktionerat” med Staffan Wolters parti. KPS, Kommunistiska Partiet i Sverige – ett renlärigt marxist-leninistiskt parti, som upphöjde Stalin till Gud och beskrev Albanien som sitt himmelrike. År 2011 kom han ut med boken ”Med Stalin som Gud: tre tonår i en kommunistisk sekt.”
– Jan Myrdals och Sven Wollters inflytande över svenskt kulturliv har varit väldigt stort, säger Magnus Utvik.
– Jag hade själv Sven Wollter som idol. De har gett sitt stöd både åt Stalin, Mao, Nordkorea och Kuba. Sven Wollters parti bjuder fortfarande in nordkoreanska ambassadören till sina kongresser och Jan Myrdal har varit en professionell försvarare som har lyckats hylla de flesta vänsterdiktaturer som har funnits.
– Det hade varit helt omöjligt att skriva sådana hyllningstexter som förekommit de senaste veckorna till kulturpersonligheter som försvarat högerextrema partier eller stater – som Pinochet i Chile, konstaterar
Magnus Utvik.
Han menar att det finns en acceptans i det svenska samhället till vänsterdiktaturer.
– Journalister börjar ofta på vänsterkanten och det finns bland journalister en föreställning om att det finns en godhet i den marxistiska läran. Kunskapen om vad som hände i Sovjet, Kuba, Nordkorea är väldigt liten, säger Magnus Utvik och nämner att hans 17-åriga dotter inte fick läsa ett ord om Gulag i skolan.

Visar historien att den mest oreflekterade och fanatiska tillbedjan finns bland dem som avskaffat Gud?

– Så är det. Boken ”Guden som svek” beskriver före detta kommunister
hur de var religiöst troende och hade kommunismen som en sekulär religion. För att förstå kommunismens översvallande tilltro till den egna ideologin behöver man inse att den är strängt religiös. Religionen har ersatts av den kommunistiska ideologin.
– De som har varit fascister har säkert också haft den här ideologiska övertygelsen där man kan acceptera vad som helst och där de som kritiserar läran blir onda, särskilt de som lämnar. Jag trodde aldrig att jag skulle möta så mycket hat som när jag lämnade den kommunistiska rörelsen. De ser mig som en förrädare, avslutar Magnus Utvik.

RUBEN AGNARSSON