Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

Max Federman: ”Många gamla har det mycket svårt”

Eva Marklund | 19 nov , 2020
Arbetslösheten är nu cirka 25 procent i Israel. Landsbygden har drabbats hårdast. – Vi har samlat in medel för att kunna dela ut matpaket till dem som mest behöver hjälp. Många gamla som överlevt förintelsen har det mycket svårt, berättar Max Federman för Inblick.
Matpaket 3Just nu är det cirka en miljon arbetslösa i Israel, vilket är cirka tolv procent av befolkningen. Keren Kajemet (KKL) har under pandemin gjort ett internationellt upprop om en satsning för de nödlidande i Israel.
– Många saknar mat. Stora familjer och många gamla som överlevt förintelsen har det mycket svårt, speciellt på landsbygden, säger Max Federman som är verksamhetschef för KKL i Sverige, berättar Max.
– Storstäderna upplever inte nöden på samma sätt som det ”perifera Israel”, fortsätter han.

Ungdomar delar ut

Det är ungdomar i Israel som packar och delar ut paketen till de behövande ledda av Keren Kajemet i Jerusalem.
– Vi startade för en månad sedan och kommer hålla på ett bra tag till, berättar Max.
KKL är den tidigaste Sionistorganisationen som arbetat för ett fritt Israel. De har kämpat för Israel länge och fyller 120 år nästa år. Därför har Keren Kajemet en stor kunskap om var behoven finns i landet idag och kan därför rikta hjälpen till rätt personer. Under den pågående pandemin måste folket i Israel fortfarande vara isolerat. Under höstens högtiderna kunde många inte träffa sina nära och kära, vilket påverkat särskilt de äldre. Mataffärer och apotek hålls öppna, men för övrigt är allting nedstängt. Serviceyrken och turistnäringen är hårt drabbade av situationen och landet kämpar med en stor arbetslöshet. Israels turistnäring var på topp innan pandemin bröt ut, 2018 besöktes landet av cirka fyra miljoner turister.

Bildades 1901

Keren Kajemet LeYisrael, grundades i Basel i Schweiz 1901. Lokalkontor för organisationen öppnade därefter i många länder.
– Syftet var att samla in pengar från judar runtom i världen för att finansiera förvärvandet av land i ”Erez Israel”, berättar Max.
Idag finns organisationen representerad i ett femtiotal länder globalt. I flera länder kallas organisationen för the Jewish National Fund, (JNF). Moderorganisationen, med säte i Jerusalem, går därför under namnet KKL-JNF. I Sverige har KKL haft verksamhet sedan 1910.

EVA MARKLUND