Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

– Vi har drabbats väldigt hårt

Göran Jacobsson | 19 nov , 2020
Michelle Bäck öppnade sin veganska restaurang ”Skrymslet under trappan” i Norrköping i våras, strax efter virusutbrottet.
DSCN0618Restaurangbranschen i Sverige är en av de branscher som har drabbats hårdast av coronapandemins härjningar. Östergötland är en av de regioner som har infört hårdare restriktioner för att minska smittspridningen, vilket gjort att restauranger, barer och serveringar har fått ännu tuffare villkor. ”Skrymslet under trappan” var en dröm som Michelle Bäck burit på under flera år. En egen restaurang med en meny som skulle bestå av enbart icke-animaliska alternativ. I våras slog hon upp portarna till sin restaurang, mitt i centrala Norrköping. Tyvärr hade hon oturen att premiären sammanföll med coronautbrottet, vilket gjorde att hon tvingades starta i uppförsbacke, bildligt talat.

Hur har de nya hårdare restriktionerna som införts i Östergötland

påverkat din verksamhet?

– Extremt mycket, skulle jag säga. Vi förlitar oss väldigt mycket på luncherna och vi har haft väldigt många lunchgäster tidigare. Men nu när folk jobbar hemifrån så äter de ju ofta hemma. Från att ha varit fullsatta luncher så gapar det väldigt tomt nu, säger Michelle Bäck till Inblick.
– Det är ett väldigt, väldigt hårt slag för oss, tillägger hon.

Hur ser du på den närmaste framtiden?

– Vi har märkt att det fluktuerar väldigt mycket. Igår hade vi ändå ganska många lunchgäster men idag ytterst få gäster på lunchen. Jag tror att det kommer bli väldigt många toppar och dalar framöver.

Kommer du att rida ut stormen och fortsätta att driva restaurangen?

– Jag ska göra mitt allra bästa för att försöka klara det. Men vi får se hur det går, helt enkelt, säger Michelle Bäck, restaurangägare i Norrköping.


Simon och Lizette

Simon tvingas undervisa sin dotter hemma.

När skolan stänger på grund av att lärare har smittats av covid-19 finns det bara en sak att göra för att eleverna ska få sin undervisning. Barnens föräldrar tvingas stanna hemma från jobbet och undervisa sina egna barn i hemmet. Det har Simon Sandander fått göra.​

För två veckor sedan visade det sig att flera lärare på skolorna i Svärtinge, strax utanför Norrköping, var smittade av covid-19. Detta gjorde att skolledningen valde att med omedelbar verkan stänga skolorna Svärtingehus och Svärtinge Skogsbacke, i första hand under en veckas tid, för att hejda smittspridningen. Elevernas föräldrar uppmanades i ett mejl att stanna hemma från jobbet för att undervisa sina barn i det egna hemmet.
– Skolan meddelade att läget var så pass ansträngt att de inte kunde upprätthålla verksamheten längre. Jag har full förståelse för situationen och anser att skolan gjorde helt rätt, säger Simon Sandander till Inblick.
Simon tvingades därför ta ledigt från jobbet för att istället undervisa sin dotter Lizette hemma i det nybyggda huset. Ersättningen han får är 90 procent av den ordinarie vab-pengen, vilket motsvarar cirka 65 procent av lönen.

Det är alltså en vecka som gäller i första hand. Kan det handla om flera veckor? Har du råd att stanna hemma hur länge som helst?

– Ja, det kan bli längre än så. En vecka kanske man klarar rent ekonomiskt, men absolut inte längre än så.

Hur ser en skoldag hemma ut?

– Vi ska ju följa läroplanen och varje dag ska se ut ungefär som den gör i skolan. Det börjar på morgonen och sedan ska vi följa den information som vi får från skolan via detaljerade mejl varje dag. Jag tycker att det fungerar bra, säger Simon Sandander.

GÖRAN JACOBSSON