Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Britt hade cancer – blev frisk efter förbön

​Eva Ruderstam | 16 apr , 2015
När Britt Burström fick diagnosen cancer i bukspottskörteln ville hon inte ta några cellgifter, trots att det skulle innebära att hon inte skulle överleva. – Jag fick förbön via Kanal 10 och Södermalmskyrkan och dagen efter var både smärtan och knölen borta. Sedan dess har jag inte haft några problem. Jag är frisk, säger Britt.
2015_v16---LIVSBERÄTTELSE---STOR

Britt Burström växte upp i Skellefteå. Mamman dog när Britt bara var två och ett halvt år gammal, och det blev en tuff uppväxt på många sätt.
– Men pappa var en klippa när det gällde tron och så fort jag lärt mig läsa läste jag testamentet jag fått av pappa.
14 år gammal kom Britt till ett avgörande – genom en dröm.
– Jag drömde att jag satt i mörkret på skolans utedass och där hörde en röst: ”Nu kommer Jesus tillbaka”. Jag tänkte att jag får nog inte följa med, men så kom bibelversen för mig: ”Var och en som tror på honom ska inte gå under utan ha evigt liv”. Jag öppnade dörren ut i ljuset och sa att jag tror ju på Jesus. Sedan dess har det bara varit Jesus för mig.

Änka som 23-åring

Sedan dess har Britt flera gånger fått budskap från himlen genom drömmar och syner. Hon gifte sig som 20-åring, men trots att de var väldigt lyckliga upplevde Britt i en dröm att de inte skulle få så lång tid tillsammans.
När de varit gifta i tre år såg Britt en dag en bild för sitt inre, av sig själv i svarta sorgekläder. Strax därefter råkade Egon ut för en trafikolycka med sin motorcykel och några dagar senare dog han.
– När jag fick dödsbudet gick jag direkt och satte mig vid orgeln och spelade och sjöng om Himlen. Det var som om jag sjöng med änglarna.
Britt var bara 23 år när hon blev änka och ensam med två barn.
– Men Guds Ande hade förberett mig. Och han helade också. Visst var det sorg och saknad, men jag kände mig samtidigt så buren.
Två år senare träffade Britt en ny man, Gösta. De var gifta i 54 år, men för ett år sedan fick även Gösta flytta hem till Himlen. 
Gösta hade tre barn sedan tidigare och Britt hade två. De fick också ett gemensamt barn och Britt fick en stor uppgift i att fostra sex barn. Idag har familjen utökats med 17 barnbarn och 23 barnbarnsbarn.

Cancer i bukspottskörteln

Våren 2011 drabbades Skellefteå av vattenparasiten Cryptosporidium. Britt hade problem med magsmärtor och diarré i fem månader, men när parasiten försvunnit fortsatte hennes problem.
I april 2013 åkte jag till vårdcentralen som i sin tur skickade vidare mig till röntgen. Då visade det sig att jag hade cancer i bukspottskörteln, och det var det som orsakade mina problem.
– Läkarna skulle ta prover på bukspottskörteln. Innan undersökningen bad jag och sa, nu får du Jesus gå på min högra sida och den helige Ande på min vänstra. Så går vi tillsammans. När jag kom in till undersökningen kände jag en sådan frid. Doktorn berättade efteråt att han sett på mig att jag upplevt något speciellt och jag fick berätta att Gud var med mig.
Läkarna ville sätta in cellgifter mot cancern, men Britt sa nej, trots att det innebar en dödsdom.
– Jag ville inte bli sjuk och dålig av några cellgifter. Jag fick bara lite smärtstillande tabletter och jag mådde faktiskt riktigt bra.

Förbön på distans

2013 fick Britt flytta till ett trygghetsboende i Skellefteå. Hon ser ofta på Kanal 10, som hon stöttat i flera år, och ringde in till förbönsprogrammet Vi ber för dig och fick en böneduk. 
Vid pingsthelgen 2014 mådde Britt riktigt dåligt.
– Jag hade väldigt ont under bröstet, där det fanns en knöl. Sköterskan sa att det var cancern som orsakat den, men jag ville inte söka vård.
På måndagen, annandag pingst, lyssnade Britt till en gudstjänst från Södermalmskyrkan.
– Efter predikan sa mötesledaren att den som var ensam och behövde förbön kunde höra av sig. Jag ringde och berättade om min situation, och vi bad i telefonen. Sedan lovade han att de skulle lyfta min situation under bönen i församlingsgudstjänsten.

Knölen och smärtan borta

Nästa dag vaknade Britt utan smärta.
– Jag började trycka på magen och kände att jag inte hade ont längre, knölen var helt borta! När en kvinna i personalen frågade hur jag mådde berättade jag att jag mådde bra. Vi tryckte och klämde på magen, men det fanns ingen knöl. 
Även sjuksköterskan såg direkt att något hade hänt. 
– När han hörde att jag inte hade ont sa han: ”Du har nog blivit helad.”
Det har gått ett knappt år sedan dess, Britt mår bra och smärtan i magen har inte kommit tillbaka.
– Jag har pratat med läkaren här på trygghetsboendet, men jag har inte gjort någon ny röntgenundersökning. Det tar emot att gå igenom den undersökningen igen och jag tycker att när jag är så frisk som jag är nu så behöver jag inte gå igenom alla de där proverna.

Fick se Jesus och änglar

Helandet är inte den enda gången som Britt har upplevt övernaturliga händelser.
– För fyra år sedan var jag i en kyrka. Det var nattvardsfirande och pastorn sa att om det är något som ni vill bära fram till Jesus, så gör det innan ni går fram. Jag hade en sorg inom mig på grund av sjukdom i familjen, det var som en klump i mitt hjärta. Så jag sa till Jesus, nu får du ta rubbet. 
– När jag sedan kom fram till nattvardsbordet fick jag se två änglar som stod på andra sidan av altarringen i jämnhöjd med mig. Jag såg dem så tydligt att jag fortfarande kan se dem för mitt inre när jag vill. 
– Jag fick också se en mansperson som stod vid altaret och tittade ner på nattvardsgästerna. Jag fick en känsla av att det var Jesus. Vid samma tillfälle kunde jag också rent fysiskt känna en hand på min axel, trots att ingen människa rörde vid mig. Jag är övertygad om att det var Guds ande som rörde vid mig.

Pojken blev frisk

Britt berättar också om en händelse hösten 2011. Hon hade nära kontakt med en iransk flykting, som hade en syster i Teheran. Systern födde en pojke, men han var så svårt sjuk att läkarna sade att han inte skulle överleva. Förtvivlad ringde mamman till sin syster i Sverige, som i sin tur ringde till ”Mamma Britt”. 
– Familjen var inte kristen, men de ville att jag skulle be för bebisen. Jag ringde vidare till vänner som är bönemänniskor så att vi kunde hjälpas åt att be för barnet. När jag satte mig i min gungstol för att be fick jag till mig bibelberättelsen om officeren och hans svårt sjuka tjänare. Jesus sa bara ett ord, och så blev pojken frisk.
En och en halv vecka senare fick Britt ett nytt telefonsamtal.
– Då ringer min iranska vän och tackar för förbönen för sin systerson. Pojken är helt frisk och läkarna står helt förstummade, de säger att ett mirakel har hänt.
Några månader senare träffar Britt mamman och pojken i samband med den iranska vännens bröllop i Sverige. Fortfarande ber hon regelbundet för pojken och hela hans familj.
Britt har hunnit fylla 80 år, men hon är fortfarande aktiv i sin tjänst för Jesus.
– Så sent som för en månad sedan kom en afghansk man fram till mig och bad mig att berätta om Jesus. Jag berättade och uppmuntrade honom att be själv, och så slussade jag honom vidare till Pingstkyrkan, som hjälper honom vidare. 
– Man blir aldrig för gammal för att arbeta för Gud, säger Britt Burström.

​Eva Ruderstam
 
eBlick
Under_cover-polis_farharde_Skandiamannen
mar 19, 2020
Efter att chefsåklagaren Krister Peterssons nyligen lovade att Palmemordet ska vara löst före halvårsskiftet, har blickarna riktats mot Stig Engström, känd som Skandiamannen. Ali Lindholm, senare kontroversiell chef för länskriminalens hårt kritiserade informatörsverksamhet, förhörde Stig Engström redan dagen efter mordet.
eBlick
mar 19, 2020
Sedan mordet på nyårsafton på en tjugoårig gängmedlem i Stockholmsförorten Rinkeby, har det varit relativt lugnt i området. Några förklaringar till detta är att ett flertal av medlemmarna i de två rivaliserande gangstergängen Shottaz och Dödspatrullen antingen sitter fängslade eller är döda. Men det är, enligt uppgift, ett bedrägligt lugn. – Det finns småkids som ser upp till de här snubbarna, som vill bli lika coola och sälja knark, bära pistol och skjuta för att döda, säger en informationskälla med nära anknytning till Rinkebygängen till Inblick.
eBlick
mar 19, 2020
– Jag är väldigt orolig eftersom inget just nu tyder på en förändrad Mellanösternpolitik. Sveriges ensidiga erkännande av en palestinsk stat komplicerar möjligheterna att normalisera och återuppbygga relationerna till Israel, säger Lars Adaktusson angående Sveriges förhållande till Israel.
eBlick
mar 12, 2020
– Ett invandrarparti har problem att hitta ett gemensamt tema och gemensamt språk, det är olika kulturer och olika nätverk. De ska få kurden från förorten att rösta på Yüksel; turken som är vän med Erdogan, den ekvationen är svår att få ihop, säger den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali till Inblick.
eBlick
mar 12, 2020
De israeliska myndigheter beslöt i måndags kväll att alla som anländer till Israel tvingas till två veckors karantän före inresa.
eBlick
mar 12, 2020
Trots att Göteborgs moské av TV4 Nyheterna avslöjats med att på sin hemsida länka till en annan hemsida, New Muslim Guide, där det förkunnas att en kvinna inte har rätt att neka till att ha sex med sin man, och halvhjärtat tagit avstånd från dess innehåll, så fortsätter moskén att länka till hemsidan med sin förkastliga kvinnosyn.
eBlick
mar 05, 2020
Den psykiska ohälsan har ökat markant de senaste åren. Det gäller även inom kristna kretsar och läkare Morgan Lundell efterlyser fler själavårdare i kyrkorna för att minska ohälsan. – Vi behöver fler "lekmanna-fältsjukvårdare", som kan ge första hjälpen i våra kyrkor. Det behövs innan någon är dödligt sjuk i sin psykiska ohälsa, säger Morgan Lundell till Inblick.
eBlick
mar 05, 2020
Maj-Gull Lidén bor tillsammans med sin make Kenneth i centralorten Vilhelmina. Hon reagerar mycket starkt på de nedskärningar i den kommunala välfärden som kommunledningen planerar att genomföra. – De har misskött ekonomin, säger hon till Inblick.
eBlick
feb 27, 2020
Förra söndagen bad hundratals troende vid Västra muren för de som drabbats av coronaviruset. – Som judar tror vi att Gud har makten att komma med helande. Vi är inte läkare, men vi kan be, säger Rabbi Avi Berman.
eBlick
feb 27, 2020
Ett nätverk av poliser som kan knytas till Socialdemokraterna ligger bakom de manipulerade polisutredningar som i över ett decennium undergrävt Karins trovärdighet, efter att hon anmälde den polis hon bodde tillsammans med för våldtäkt. Hennes syskon har nu allierat sig med detta nätverk för att – som Karin misstänker – göra henne arvslös.
eBlick
feb 27, 2020
Den omdebatterade utställningen ”Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu”, på Norrköpings stadsmuseum, har lockat stora skaror besökare. Förra lördagen slogs nytt besöksrekord. Utställningen, som belyser nazismens historia i Norrköping från 1930-talet och framåt, har utsatts för hot och påtryckningar från nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen och har även polisanmälts av Sverigedemokraterna.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 03 mar, 2020
Christian Mölk | 27 feb, 2020
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019