Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Britt hade cancer – blev frisk efter förbön

​Eva Ruderstam | 16 apr , 2015
När Britt Burström fick diagnosen cancer i bukspottskörteln ville hon inte ta några cellgifter, trots att det skulle innebära att hon inte skulle överleva. – Jag fick förbön via Kanal 10 och Södermalmskyrkan och dagen efter var både smärtan och knölen borta. Sedan dess har jag inte haft några problem. Jag är frisk, säger Britt.
2015_v16---LIVSBERÄTTELSE---STOR

Britt Burström växte upp i Skellefteå. Mamman dog när Britt bara var två och ett halvt år gammal, och det blev en tuff uppväxt på många sätt.
– Men pappa var en klippa när det gällde tron och så fort jag lärt mig läsa läste jag testamentet jag fått av pappa.
14 år gammal kom Britt till ett avgörande – genom en dröm.
– Jag drömde att jag satt i mörkret på skolans utedass och där hörde en röst: ”Nu kommer Jesus tillbaka”. Jag tänkte att jag får nog inte följa med, men så kom bibelversen för mig: ”Var och en som tror på honom ska inte gå under utan ha evigt liv”. Jag öppnade dörren ut i ljuset och sa att jag tror ju på Jesus. Sedan dess har det bara varit Jesus för mig.

Änka som 23-åring

Sedan dess har Britt flera gånger fått budskap från himlen genom drömmar och syner. Hon gifte sig som 20-åring, men trots att de var väldigt lyckliga upplevde Britt i en dröm att de inte skulle få så lång tid tillsammans.
När de varit gifta i tre år såg Britt en dag en bild för sitt inre, av sig själv i svarta sorgekläder. Strax därefter råkade Egon ut för en trafikolycka med sin motorcykel och några dagar senare dog han.
– När jag fick dödsbudet gick jag direkt och satte mig vid orgeln och spelade och sjöng om Himlen. Det var som om jag sjöng med änglarna.
Britt var bara 23 år när hon blev änka och ensam med två barn.
– Men Guds Ande hade förberett mig. Och han helade också. Visst var det sorg och saknad, men jag kände mig samtidigt så buren.
Två år senare träffade Britt en ny man, Gösta. De var gifta i 54 år, men för ett år sedan fick även Gösta flytta hem till Himlen. 
Gösta hade tre barn sedan tidigare och Britt hade två. De fick också ett gemensamt barn och Britt fick en stor uppgift i att fostra sex barn. Idag har familjen utökats med 17 barnbarn och 23 barnbarnsbarn.

Cancer i bukspottskörteln

Våren 2011 drabbades Skellefteå av vattenparasiten Cryptosporidium. Britt hade problem med magsmärtor och diarré i fem månader, men när parasiten försvunnit fortsatte hennes problem.
I april 2013 åkte jag till vårdcentralen som i sin tur skickade vidare mig till röntgen. Då visade det sig att jag hade cancer i bukspottskörteln, och det var det som orsakade mina problem.
– Läkarna skulle ta prover på bukspottskörteln. Innan undersökningen bad jag och sa, nu får du Jesus gå på min högra sida och den helige Ande på min vänstra. Så går vi tillsammans. När jag kom in till undersökningen kände jag en sådan frid. Doktorn berättade efteråt att han sett på mig att jag upplevt något speciellt och jag fick berätta att Gud var med mig.
Läkarna ville sätta in cellgifter mot cancern, men Britt sa nej, trots att det innebar en dödsdom.
– Jag ville inte bli sjuk och dålig av några cellgifter. Jag fick bara lite smärtstillande tabletter och jag mådde faktiskt riktigt bra.

Förbön på distans

2013 fick Britt flytta till ett trygghetsboende i Skellefteå. Hon ser ofta på Kanal 10, som hon stöttat i flera år, och ringde in till förbönsprogrammet Vi ber för dig och fick en böneduk. 
Vid pingsthelgen 2014 mådde Britt riktigt dåligt.
– Jag hade väldigt ont under bröstet, där det fanns en knöl. Sköterskan sa att det var cancern som orsakat den, men jag ville inte söka vård.
På måndagen, annandag pingst, lyssnade Britt till en gudstjänst från Södermalmskyrkan.
– Efter predikan sa mötesledaren att den som var ensam och behövde förbön kunde höra av sig. Jag ringde och berättade om min situation, och vi bad i telefonen. Sedan lovade han att de skulle lyfta min situation under bönen i församlingsgudstjänsten.

Knölen och smärtan borta

Nästa dag vaknade Britt utan smärta.
– Jag började trycka på magen och kände att jag inte hade ont längre, knölen var helt borta! När en kvinna i personalen frågade hur jag mådde berättade jag att jag mådde bra. Vi tryckte och klämde på magen, men det fanns ingen knöl. 
Även sjuksköterskan såg direkt att något hade hänt. 
– När han hörde att jag inte hade ont sa han: ”Du har nog blivit helad.”
Det har gått ett knappt år sedan dess, Britt mår bra och smärtan i magen har inte kommit tillbaka.
– Jag har pratat med läkaren här på trygghetsboendet, men jag har inte gjort någon ny röntgenundersökning. Det tar emot att gå igenom den undersökningen igen och jag tycker att när jag är så frisk som jag är nu så behöver jag inte gå igenom alla de där proverna.

Fick se Jesus och änglar

Helandet är inte den enda gången som Britt har upplevt övernaturliga händelser.
– För fyra år sedan var jag i en kyrka. Det var nattvardsfirande och pastorn sa att om det är något som ni vill bära fram till Jesus, så gör det innan ni går fram. Jag hade en sorg inom mig på grund av sjukdom i familjen, det var som en klump i mitt hjärta. Så jag sa till Jesus, nu får du ta rubbet. 
– När jag sedan kom fram till nattvardsbordet fick jag se två änglar som stod på andra sidan av altarringen i jämnhöjd med mig. Jag såg dem så tydligt att jag fortfarande kan se dem för mitt inre när jag vill. 
– Jag fick också se en mansperson som stod vid altaret och tittade ner på nattvardsgästerna. Jag fick en känsla av att det var Jesus. Vid samma tillfälle kunde jag också rent fysiskt känna en hand på min axel, trots att ingen människa rörde vid mig. Jag är övertygad om att det var Guds ande som rörde vid mig.

Pojken blev frisk

Britt berättar också om en händelse hösten 2011. Hon hade nära kontakt med en iransk flykting, som hade en syster i Teheran. Systern födde en pojke, men han var så svårt sjuk att läkarna sade att han inte skulle överleva. Förtvivlad ringde mamman till sin syster i Sverige, som i sin tur ringde till ”Mamma Britt”. 
– Familjen var inte kristen, men de ville att jag skulle be för bebisen. Jag ringde vidare till vänner som är bönemänniskor så att vi kunde hjälpas åt att be för barnet. När jag satte mig i min gungstol för att be fick jag till mig bibelberättelsen om officeren och hans svårt sjuka tjänare. Jesus sa bara ett ord, och så blev pojken frisk.
En och en halv vecka senare fick Britt ett nytt telefonsamtal.
– Då ringer min iranska vän och tackar för förbönen för sin systerson. Pojken är helt frisk och läkarna står helt förstummade, de säger att ett mirakel har hänt.
Några månader senare träffar Britt mamman och pojken i samband med den iranska vännens bröllop i Sverige. Fortfarande ber hon regelbundet för pojken och hela hans familj.
Britt har hunnit fylla 80 år, men hon är fortfarande aktiv i sin tjänst för Jesus.
– Så sent som för en månad sedan kom en afghansk man fram till mig och bad mig att berätta om Jesus. Jag berättade och uppmuntrade honom att be själv, och så slussade jag honom vidare till Pingstkyrkan, som hjälper honom vidare. 
– Man blir aldrig för gammal för att arbeta för Gud, säger Britt Burström.

​Eva Ruderstam
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.