Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Clarence är fängelsepastor i Los Angeles

Louise Olofsson | 23 apr , 2015
Clarence Olsson predikar och delar ut tusentals biblar varje månad i olika fängelser i centrala Los Angeles. – Det är frukten av fångarna som blivit frälsta som gör allting värt. Att få se förvandlingar som bara Jesus kan göra!
2015_v17---LIVSBERÄTTELSE---STOR
 
Clarence Olsson åker varje vecka ut till fängelserna Men's Central Jail och Twin Towers Correctional Facility som båda ligger i centrala Los Angeles. Där bor det totalt 8 000 fångar.
Fängelser i USA är väldigt tuffa. De har inga fönster, så fångarna ser inget dagsljus.
– Om de sköter sig får de gå upp på taket en timme i månaden. Det blir tolv timmar dagsljus om året.
Varje vecka är det ett team som åker ut och har gudstjänster i fängelset med lovsång, bön och predikan. De besöker även isoleringscellerna, de står utanför varje cell och läser Bibeln för de intagna.
– Fångarna har ett väldigt litet utrymme, det är bara en säng och ett handfat och toa med begränsad fri yta, berättar Clarence.

Frälsta i fängelset

Kyrkan ordnar även bibelskola för de fångar som vill jobba inom kyrkan i framtiden. De får undervisning två timmar om dagen under fem dagar i veckan.
Väldigt många blir frälsta och tar emot Jesus under deras möten.
– Jag frågade en kille som blev frälst i fängelset och som kom till Dream Center efteråt, ifall de som tar emot Jesus i fängelset verkligen tar beslutet på allvar. Då svarade han att det är på ett väldigt allvar, för när de räcker upp handen så ser de andra fångarna det också. Det gör att de måste mena allvar med beslutet. Tar de emot Jesus så är det på riktigt.
– Det gjorde mig väldigt glad och man ser ju att arbetet inte är förgäves. Varje månad delar vi ut tusentals biblar och kristna böcker.
 

Hämtar upp fångar

Kyrkan Angelus Temple är sammankopplad med Dream Center, som gör väldigt många insatser för staden. På Dream Center erbjuder man även ett rehabiliteringsprogram för människor med brustna liv. Nittio procent av de som går programmet har en väldigt tuff bakgrund där droger och fängelsestraff är vanligt.
De senaste åren har man börjat berätta om programmet vid besök på fängelset.
– Varje gång vi har ett möte så berättar jag om programmet och jag får ofta dela ut ansökningsblanketter. Förra veckan fick vi in sju blanketter från folk som vill gå programmet.
I Kalifornien är det väldigt vanligt att man faller tillbaka i brott efter sitt fängelsestraff, många är tillbaka i kriminalitet bara tre-fyra dagar efter att de släppts.
– Vi erbjuder oss att hämta dem på fängelset och vi har till och med haft poliser som kört dem till Dream Center. De flesta vill ha en förändring, men de hamnar på gatan och tillbaka i samma gäng. Genom att de kommer direkt till programmet så undviker vi det, berättar Clarence.
Det senaste året har runt 50-60 stycken personer från fängelset ansökt till rehabiliteringsprogrammet.
 

Förvandlade liv

– Det är frukten som gör att jag fortsätter göra det jag gör. Det är så många som fått möta Jesus och fått sina liv förvandlade, konstaterar Clarence.
Det finns många exempel på vittnesbörd från fängelset och varje enskild person är ett mirakel i sig. En kille fick hela sitt liv förvandlat. Han växte upp med en ensamstående mamma. Hans mamma talade illa om hans pappa, men brydde sig ändå inte om sonen. Sonen började med droger när han var 13 år och han sålde även droger. Detta ledde till ett beroende som varade tills han var 35 år. 
Familjen ville inte ha något med honom att göra och han åkte in och ut från fängelset. I fängelset blev han frälst under en av gudstjänsterna och han sökte till rehabiliteringsprogrammet på Dream Center. I dag har hela hans liv vänt. Han har återfått kontakten med sin familj och älskar Jesus.
– Han är så lycklig i Jesus och nu vill han utbilda sig till pastor. Han går sitt andra år på programmet och är en helt annan människa. Det är denna frukt som gör allting värt! Att få se förvandlingar som bara Jesus kan göra.
Clarence beskriver att varje människa är ett mirakel och en seger för Guds rike.
– Jag tror verkligen att vi kommer få se en väckelse i fängelset! Från detta fängelse förflyttas fångarna ofta. De är där tills de får sin dom och sedan åker de till ett annat fängelse i USA, där de avtjänar sitt straff. Men det är fantastiskt när de får möta Jesus, för då tar de det med sig tron till nästa ställe.
 

”Prövningar stärker tron”

Clarence växte upp i Stockholm och gick till Filadelfiakyrkan. När han var 15 år tog han emot Jesus och fick en personlig relation.
– När jag var i tjugoårsåldern svalnade tron lite. Jag har alltid haft tron, men det var mycket som hamnade i vägen. Jag skaffade familj, hus och bil vilket ledde till att jag inte tjänade Gud på det sätt jag egentligen ville.
År 1981 flyttade Clarence med sin fru och två barn till USA, eftersom Clarence alltid haft landet i sina drömmar. Planen var att stanna i sex månader, men nu har de varit där i snart 35 år. När de flyttade till USA blev behovet av Gud större, vilket ledde till att hela familjen kom närmare Gud och tron växte.
– I USA blev vi beroende av Gud på ett helt annat sätt, vi behövde honom för att klara varje dag. Utan honom hade vi inte kunnat stanna kvar här, säger Clarence och fortsätter:
– Jag är väldigt tacksam för den prövotiden, för det är när vår tro blir prövad som den växer. Jag fick verkligen se att Gud tar hand om oss.
Clarence har gått till kyrkan Angelus Temple i runt 17 år, där hans dotter Caroline och hennes man Matthew Barnett är pastorer. Clarence och hans fru har varit anställda i 14 år.
– Det är otroligt vad tiden går fort. Varje dag är en gåva från Gud, säger han.

Louise Olofsson
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019