Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Roul ger biblar till MC-folket

OLA KARLMAN | 18 jun , 2015
Mötet med Jesus i ungdomsåren innebar en bestående frid och glädje för Roul Åkesson personligen. Men inte bara för honom själv. Han började omgående berätta om Jesus för andra människor och den passionen är lika stark nu som då.
2015_v25---LIVSBERÄTTELSE---STOR

Roul Åkesson växte upp i en vanlig kristen familj i skånska Sjöbo. Där fanns det inte många som var aktiva kristna, speciellt inte på skolan. Därför hade han svårt att bekänna sin kristna tro. Fast att han egentligen ville det och kämpade med sin frimodighet.
När Roul var 15 år gammal hände något som i grunden skulle komma att förändra hela hans liv. Han var på ett tältmöte i en annan skånsk ort, Tomelilla, och upplevde plötsligt något mycket påtagligt.
– Jag satt i min bänkrad och upplevde Jesus starkt, att han var där. Han frågade efter mig och undrade om jag ville följa honom. Det var så starkt och brottningskampen var så svår att jag kände att jag ville gå ut därifrån. Men jag satt kvar.

En uppräckt hand

Så småningom kom mötet fram till det så kallade eftermötet och pastorn som predikat undrade om någon i tältet ville ta emot Jesus. Roul räckte upp sin hand.
– Jag kände direkt en sådan frid i mitt hjärta och upplevde att min synd var förlåten.
Efter den här stunden kom en helt ny frimodighet in i hans liv. Han hade fått tag på det bästa som finns att få – en personlig relation med Jesus. Och den goda nyheten, att möjligheten till gemenskap med Jesus finns för varje människa, var inget som han ville behålla för sig själv. Han gick ganska omgående från tanke till handling.
– Jag var 15 år och gick ensam ut till Folkparken i Sjöbo där jag delade ut kristen litteratur och vittnade för människor som jag mötte.

Kallad till Tyskland

Något år senare var Roul med på en Europakampanj och evangeliserade i Tyskland. Han upplevde i samband med den resan en tydlig kallelse att verka i just Tyskland. Men den tanken försökte han skjuta ifrån sig. Han ville arbeta i sin pappas företag som sålde cyklar, mopeder, motorsågar och gräsklippare. Dessutom kände han sig osäker då han inte hade några kunskaper i tyska språket.
Men han kom inte ifrån kallelsen och bad Gud om ett tecken. Om hans pappa fick den del av sitt företag som omfattade cyklar och mopeder sålt skulle det betyda klartecken att åka till Tyskland. Pappan hade försökt sälja flera gånger – utan att lyckas.
– Det dröjde inte en månad innan pappa skojade med en kund och frågade om han ville köpa en del av företaget. Det ville han.
Roul åkte först ut i kortare perioder, men bosatte sig sedan i Tyskland och blev kvar där i 16 år. Han lärde sig tyska och var ute på gågator och torg och samtalade med människor. Så småningom kom han in i det som han än i dag brinner för – bibelspridning.
– Under slutet av 1980-talet delades det ut 50 000 Nya Testamentet i olika städer i Tyskland.

Biblar till Hells Angels

År 2000 hade det blivit dags för Roul och hans hustru Birgit att åter flytta hem till Sverige. De gjorde det med resväskan full av upplevelser om vad Jesus kan göra i människors liv och fortsatt inspirerade till att hitta nya vägar att nå ut med det glada budskapet. När han blev omkörd av motorcykelklubben Hells Angels medlemmar på motorvägen väcktes tanken på att kunna nå dem med Guds ord. Ett Guds tilltal kom som innebar att en bibelutgåva skulle göras just för dem.
2001 hade det blivit dags att trycka upp de första 10 000 exemplaren av Biker Bibeln som innehåller Nya Testamentet samt 128 sidor där mc-folk vittnar om sin tro på Jesus.
En stor mc-träff ägde rum på nöjesparken High Chaparral i Småland och Roul med medarbetare dukade upp ett bord med kaffe och Biker Biblar.
– Jag undrade om det skulle funka. Skulle bikerfolket ta emot biblarna?
Men det stod snabbt klart att Gud hade en plan med Roul och vännernas  närvaro på High Chaparral.
– Vi fick dela ut 2 500 biblar under den träffen. Några av de första som kom fram och tog en Biker Bibel var två killar från Hells Angels.

Öppet för samtal

Roul Åkesson vet att vanliga människor i Sverige inte är speciellt sekulariserade. Tvärtom så söker man efter något som ger livet en djupare mening. Att få höra om Jesus berör hjärtan och kan förändra den mörkaste situation en människa hamnat i.
– Det är öppet för Guds ord i alla sammanhang.
I dag finns Biker Biblen på 17 språk och har tryckts i ungefär 
750 000 exemplar. Roul Åkesson är ordförande i organisationen Street Church som evangeliserar på stora festivaler men även i mindre grupper på gator och torg.
– Det är öppet att samtala om Jesus. Det finns mycket undran och frågor och vi får be för många människor.
Gatuevangelisation behövs mer än någonsin i vårt samhälle. Ett möte med en Jesustroende människa där man byter några ord och får ett Nya Testamente i handen kan göra en avgörande skillnad i en människas liv.
– Det är ett enkelt koncept. Man kan beställa biblar och gå ut på stan. Ta med lite kaffe och bjud på och dela ut Guds ord till människor som du möter.

OLA KARLMAN
 
eBlick
Under_cover-polis_farharde_Skandiamannen
mar 19, 2020
Efter att chefsåklagaren Krister Peterssons nyligen lovade att Palmemordet ska vara löst före halvårsskiftet, har blickarna riktats mot Stig Engström, känd som Skandiamannen. Ali Lindholm, senare kontroversiell chef för länskriminalens hårt kritiserade informatörsverksamhet, förhörde Stig Engström redan dagen efter mordet.
eBlick
mar 19, 2020
Sedan mordet på nyårsafton på en tjugoårig gängmedlem i Stockholmsförorten Rinkeby, har det varit relativt lugnt i området. Några förklaringar till detta är att ett flertal av medlemmarna i de två rivaliserande gangstergängen Shottaz och Dödspatrullen antingen sitter fängslade eller är döda. Men det är, enligt uppgift, ett bedrägligt lugn. – Det finns småkids som ser upp till de här snubbarna, som vill bli lika coola och sälja knark, bära pistol och skjuta för att döda, säger en informationskälla med nära anknytning till Rinkebygängen till Inblick.
eBlick
mar 19, 2020
– Jag är väldigt orolig eftersom inget just nu tyder på en förändrad Mellanösternpolitik. Sveriges ensidiga erkännande av en palestinsk stat komplicerar möjligheterna att normalisera och återuppbygga relationerna till Israel, säger Lars Adaktusson angående Sveriges förhållande till Israel.
eBlick
mar 12, 2020
– Ett invandrarparti har problem att hitta ett gemensamt tema och gemensamt språk, det är olika kulturer och olika nätverk. De ska få kurden från förorten att rösta på Yüksel; turken som är vän med Erdogan, den ekvationen är svår att få ihop, säger den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali till Inblick.
eBlick
mar 12, 2020
De israeliska myndigheter beslöt i måndags kväll att alla som anländer till Israel tvingas till två veckors karantän före inresa.
eBlick
mar 12, 2020
Trots att Göteborgs moské av TV4 Nyheterna avslöjats med att på sin hemsida länka till en annan hemsida, New Muslim Guide, där det förkunnas att en kvinna inte har rätt att neka till att ha sex med sin man, och halvhjärtat tagit avstånd från dess innehåll, så fortsätter moskén att länka till hemsidan med sin förkastliga kvinnosyn.
eBlick
mar 05, 2020
Den psykiska ohälsan har ökat markant de senaste åren. Det gäller även inom kristna kretsar och läkare Morgan Lundell efterlyser fler själavårdare i kyrkorna för att minska ohälsan. – Vi behöver fler "lekmanna-fältsjukvårdare", som kan ge första hjälpen i våra kyrkor. Det behövs innan någon är dödligt sjuk i sin psykiska ohälsa, säger Morgan Lundell till Inblick.
eBlick
mar 05, 2020
Maj-Gull Lidén bor tillsammans med sin make Kenneth i centralorten Vilhelmina. Hon reagerar mycket starkt på de nedskärningar i den kommunala välfärden som kommunledningen planerar att genomföra. – De har misskött ekonomin, säger hon till Inblick.
eBlick
feb 27, 2020
Förra söndagen bad hundratals troende vid Västra muren för de som drabbats av coronaviruset. – Som judar tror vi att Gud har makten att komma med helande. Vi är inte läkare, men vi kan be, säger Rabbi Avi Berman.
eBlick
feb 27, 2020
Ett nätverk av poliser som kan knytas till Socialdemokraterna ligger bakom de manipulerade polisutredningar som i över ett decennium undergrävt Karins trovärdighet, efter att hon anmälde den polis hon bodde tillsammans med för våldtäkt. Hennes syskon har nu allierat sig med detta nätverk för att – som Karin misstänker – göra henne arvslös.
eBlick
feb 27, 2020
Den omdebatterade utställningen ”Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu”, på Norrköpings stadsmuseum, har lockat stora skaror besökare. Förra lördagen slogs nytt besöksrekord. Utställningen, som belyser nazismens historia i Norrköping från 1930-talet och framåt, har utsatts för hot och påtryckningar från nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen och har även polisanmälts av Sverigedemokraterna.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 03 mar, 2020
Christian Mölk | 27 feb, 2020
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019