Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Roul ger biblar till MC-folket

OLA KARLMAN | 18 jun , 2015
Mötet med Jesus i ungdomsåren innebar en bestående frid och glädje för Roul Åkesson personligen. Men inte bara för honom själv. Han började omgående berätta om Jesus för andra människor och den passionen är lika stark nu som då.
2015_v25---LIVSBERÄTTELSE---STOR

Roul Åkesson växte upp i en vanlig kristen familj i skånska Sjöbo. Där fanns det inte många som var aktiva kristna, speciellt inte på skolan. Därför hade han svårt att bekänna sin kristna tro. Fast att han egentligen ville det och kämpade med sin frimodighet.
När Roul var 15 år gammal hände något som i grunden skulle komma att förändra hela hans liv. Han var på ett tältmöte i en annan skånsk ort, Tomelilla, och upplevde plötsligt något mycket påtagligt.
– Jag satt i min bänkrad och upplevde Jesus starkt, att han var där. Han frågade efter mig och undrade om jag ville följa honom. Det var så starkt och brottningskampen var så svår att jag kände att jag ville gå ut därifrån. Men jag satt kvar.

En uppräckt hand

Så småningom kom mötet fram till det så kallade eftermötet och pastorn som predikat undrade om någon i tältet ville ta emot Jesus. Roul räckte upp sin hand.
– Jag kände direkt en sådan frid i mitt hjärta och upplevde att min synd var förlåten.
Efter den här stunden kom en helt ny frimodighet in i hans liv. Han hade fått tag på det bästa som finns att få – en personlig relation med Jesus. Och den goda nyheten, att möjligheten till gemenskap med Jesus finns för varje människa, var inget som han ville behålla för sig själv. Han gick ganska omgående från tanke till handling.
– Jag var 15 år och gick ensam ut till Folkparken i Sjöbo där jag delade ut kristen litteratur och vittnade för människor som jag mötte.

Kallad till Tyskland

Något år senare var Roul med på en Europakampanj och evangeliserade i Tyskland. Han upplevde i samband med den resan en tydlig kallelse att verka i just Tyskland. Men den tanken försökte han skjuta ifrån sig. Han ville arbeta i sin pappas företag som sålde cyklar, mopeder, motorsågar och gräsklippare. Dessutom kände han sig osäker då han inte hade några kunskaper i tyska språket.
Men han kom inte ifrån kallelsen och bad Gud om ett tecken. Om hans pappa fick den del av sitt företag som omfattade cyklar och mopeder sålt skulle det betyda klartecken att åka till Tyskland. Pappan hade försökt sälja flera gånger – utan att lyckas.
– Det dröjde inte en månad innan pappa skojade med en kund och frågade om han ville köpa en del av företaget. Det ville han.
Roul åkte först ut i kortare perioder, men bosatte sig sedan i Tyskland och blev kvar där i 16 år. Han lärde sig tyska och var ute på gågator och torg och samtalade med människor. Så småningom kom han in i det som han än i dag brinner för – bibelspridning.
– Under slutet av 1980-talet delades det ut 50 000 Nya Testamentet i olika städer i Tyskland.

Biblar till Hells Angels

År 2000 hade det blivit dags för Roul och hans hustru Birgit att åter flytta hem till Sverige. De gjorde det med resväskan full av upplevelser om vad Jesus kan göra i människors liv och fortsatt inspirerade till att hitta nya vägar att nå ut med det glada budskapet. När han blev omkörd av motorcykelklubben Hells Angels medlemmar på motorvägen väcktes tanken på att kunna nå dem med Guds ord. Ett Guds tilltal kom som innebar att en bibelutgåva skulle göras just för dem.
2001 hade det blivit dags att trycka upp de första 10 000 exemplaren av Biker Bibeln som innehåller Nya Testamentet samt 128 sidor där mc-folk vittnar om sin tro på Jesus.
En stor mc-träff ägde rum på nöjesparken High Chaparral i Småland och Roul med medarbetare dukade upp ett bord med kaffe och Biker Biblar.
– Jag undrade om det skulle funka. Skulle bikerfolket ta emot biblarna?
Men det stod snabbt klart att Gud hade en plan med Roul och vännernas  närvaro på High Chaparral.
– Vi fick dela ut 2 500 biblar under den träffen. Några av de första som kom fram och tog en Biker Bibel var två killar från Hells Angels.

Öppet för samtal

Roul Åkesson vet att vanliga människor i Sverige inte är speciellt sekulariserade. Tvärtom så söker man efter något som ger livet en djupare mening. Att få höra om Jesus berör hjärtan och kan förändra den mörkaste situation en människa hamnat i.
– Det är öppet för Guds ord i alla sammanhang.
I dag finns Biker Biblen på 17 språk och har tryckts i ungefär 
750 000 exemplar. Roul Åkesson är ordförande i organisationen Street Church som evangeliserar på stora festivaler men även i mindre grupper på gator och torg.
– Det är öppet att samtala om Jesus. Det finns mycket undran och frågor och vi får be för många människor.
Gatuevangelisation behövs mer än någonsin i vårt samhälle. Ett möte med en Jesustroende människa där man byter några ord och får ett Nya Testamente i handen kan göra en avgörande skillnad i en människas liv.
– Det är ett enkelt koncept. Man kan beställa biblar och gå ut på stan. Ta med lite kaffe och bjud på och dela ut Guds ord till människor som du möter.

OLA KARLMAN
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.