Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Jesus befriade Ann- Sofie från missbruk, förtvivlan och ångest

Anna-Karin Stenberg | 18 feb , 2016
Ann-Sofie Norén var missbrukare, men blev ögonblickligt befriad från missbruk när hon mötte Jesus. Genom en lång process är hon även fri från ångest och förtvivlan. Idag, efter två år på bibelskola, mår hon bättre än någonsin.
2016_v7---LIVSBERÄTTELSE---STOR

Ann-Sofie Norén växte upp utanför Södertälje i ett hem med tuffa förhållanden. Det ledde till att hon kände en stor otrygget i livet. Ändå har tron på Gud alltid funnits där. Vid jul gick de till kyrkan och tårarna var nära.
– I kyrkan vid jul spelade de musik och jag skämdes, för att tårarna var så nära, berättar Ann- Sofie.
Hon minns också tillfällen i skolan när hon känt Guds närvaro, till exempel när fröken läste om Maria, Josef och Jesusbarnet. Då infann sig en skön känsla inombords.
Men Ann-Sofie började missbruka och hon både drack och tog droger. Tiden som missbrukare var tuff och det hände ibland att hon blev slagen av olika män.
Hon försökte sluta med drogerna många gånger, men misslyckades varje gång.
– Jag kämpade i egen kraft och klarade inte av det, berättar Ann-Sofie.
För drygt tio år sedan lärde Ann-Sofi känna några grannar som var kristna. 
– De pratade om Gud och Jesus och tog ut mig på promenader när jag var bakfull. Mannen i familjen läste ur Bibeln. Det blev som balsam i bröstet på mig, minns Ann-Sofie. 
–  Det enda krav de hade var att de inte ville träffa mig när jag var påverkad. De gav inte upp utan fortsatte berätta om Jesus för mig tills jag blev frälst, säger hon.

Fullständigt fri från missbruk

Hon började förstå att Jesus fanns och älskade henne. Hon sa ja till Jesus och i frälsningsögonblicket blev hon fullständigt befriad från missbruket. 
Men allt har inte varit lätt. Smärta från barndomens upplevelser började komma upp till ytan när hon inte längre kunde fly genom missbruket. 
– Det har varit tufft många gånger, men Jesus har tagit mig igenom och jag har inte fallit tillbaka i varken droger eller alkohol, berättar hon.
Hon grät många år hemma i sin lägenhet tillsammans med Jesus. Så föddes en längtan att gå bibelskola, men det var osäkert med försörjningen.
– När jag lämnat in ansökan så ordnade sig den ekonomiska biten. Trots att några som lovat hjälpa mig svek mig ekonomiskt löste det sig ändå. 
Hon började på bibelskola och första året fortsatte hon att gråta och grät ut mycket ångest, sorg och smärta. Idag, efter två år på bibelskola, är ångesten borta. 
–  Jag tänkte faktiskt på det häromdagen, att jag nästan aldrig har någon ångest längre.  Det är viktigt att jag sköter min hälsa och sover bra, men ångest har jag inte längre.
Gud helade minnen och hon kan titta tillbaka på både uppväxt- och missbrukartiden utan att må dåligt. Hon kan till och med be för de män som misshandlade henne.
– Jag ber att de ska bli frälsta och få möta Guds kärlek.

Bättre än någonsin

Ann-Sofie har också fått uppleva hur det är att vara utbränd. Läkaren sa till henne att hon aldrig skulle kunna jobba mer än tio timmar i veckan. 
Under utbrändheten utmanade Jesus henne:
–  Han sa "Jag vill att du springer en timme", berättar Ann-Sofie som antog utmaningen och började springa hemma i lägenheten. 
– Jag satt klockan på en timme och så sprang jag en timme och jag orkade. Resten av dagen låg jag till sängs.
Nu, två år efter utbrändheten, mår Ann-Sofie bättre än någonsin.
– Jag blev av med så mycket förtvivlan och hopplöshet på bibelskolan att nu gråter jag väldigt sällan. Visst kan jag bli ledsen om någon sårar mig, men så bra som jag mår nu har jag aldrig gjort i hela mitt liv. 
Nu ska hon dessutom snart bli farmor och vill gärna fortsätta gå bibelskola. I framtiden finns också planer på en bok om livet.  
– Jesus har sagt till mig att det jag inte vill att människor ska veta om mig, det ska vi skriva en bok om i framtiden.

Anna-Karin Stenberg


 
eBlick
jensenwebb
jun 25, 2020
I Norge och Finland har två höga polischefer dömts för haschsmuggling. Walter Kegö, tidigare chef för Rikskriminalens narkotikarotel och sedan regeringens expert i mobilisering mot narkotika, menar att ryska underrättelsetjänster är mycket aktiva i narkotikahandeln. – I Estland jobbade chefen för den nationella narkotikaroteln åt den ryska maffian, som styrs FSB och GRU, konstaterar han.
eBlick
jun 25, 2020
– Än så länge vet vi inte med säkerhet förutsättningarna för resor till Israel i höst, men vi räknar med att landet kommer att lyfta restriktionerna senare under sommaren. Kanske det öppnas för resande från september, berättar Göran Duveskog som äger och driver Duveskogs reseservice som arrangerar åtskilliga resor till Israel varje år.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.
eBlick
jun 04, 2020
Jonas Olsson har drivit Sjöstugans camping och hotell i Älmhult i 19 år. Redan sedan starten har de hyrt ut kanoter. Det är en viktig del av verksamheten. – Att paddla kanot är en jättehärlig aktivitet. Och under den tid som vi lever i nu blir det något helt annorlunda. Gillar man uteaktiviteter så är det en kanonbra aktivitet.
eBlick
jun 04, 2020
Det finns enligt Börje Claésson massor av intressant att uppleva i Småland med omnejd. Till Inblick delar han med sig av sina bästa “hemester” tips. – I min ungdom cyklade jag och min bror på tältsemester till Kållandsö, det slutade med att han mötte sin blivande fru, säger Börje med ett leende på läpparna.
eBlick
maj 22, 2020
I den nyutkomna boken «För ditt eget bästa» berättar Pia Johansson hur hon träffade en man och om hur lycklig relationen var i början med middagar och blommor. Efter fem år var den tidigare så energiska Pia ett nervvrak med en kropp som började säga ifrån. – På slutet är man ingenting. Då behöver de ta ett nytt offer att kasta på den känslomässiga sopstationen och gärna trampa en gång till så att man är riktigt död, berättar Pia för Inblick.
eBlick
maj 22, 2020
Riksbanken förordar svenskt medlemskap i EU:s bank- union. Forum för EU-debatt har en diametralt motsatt åsikt. – Detta är ett sätt att frånta Sverige mer makt över våra banker och knyta oss närmare Euron, säger Nils Lundgren, som är debattör och ekonom, till Inblick.
eBlick
maj 22, 2020
Karelen, den del av Finland som ockuperades av Sovjet och ledde till att 400 000 finska flyktingar fick fly till övriga Finland under andra världskriget, skapar återigen rubriker. I centrum står en rysk rättsskandal kring en människorättsaktivist som har hittat flera av Stalins massgravar i området.
eBlick
maj 07, 2020
I coronapandemins spår har det blivit nödvändigt för landets politiker att finna digitala arbetsformer. Ålderspresident Tuve Skånberg sitter i riksdagens konstitutionsutskott (KU) som arbetar med demokratifrågor. – Det är som att vara urmakare inuti riksdagens urverk, mycket av det som KU avhandlar lämpar sig inte att göra på distans, säger han till Inblick.
eBlick
maj 07, 2020
– Vi har rett ut många svårigheter tidigare. Men många kommer att behöva lite hjälp, särskilt de som är sköra, de som redan har en problematisk tillvaro och de som nu får hela sin tillvaro förändrad, säger Marianne Olsson om hur coronakrisen påverkar människor. Hon ger tips och råd för att klara av situationen.
eBlick
apr 30, 2020
Det pågående gängkriget i Östergötland har skördat ytterligare ett dödsoffer. Men tack vare ett intensivt och mycket framgångsrikt polisarbete kunde de två gärningsmännen till den senaste dödsskjutningen snabbt gripas och häktas. – Kriget kommer fortsätta så länge inget av gängen viftar med vit flagg och ger upp, vilket inte finns på kartan, säger Inblicks uppgiftslämnare ”Niklas”.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jun, 2020
Christian Mölk | 17 jun, 2020
Christian Mölk | 20 apr, 2020
Christian Mölk | 13 apr, 2020
Christian Mölk | 03 mar, 2020
Christian Mölk | 27 feb, 2020
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019