Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Jesus befriade Ann- Sofie från missbruk, förtvivlan och ångest

Anna-Karin Stenberg | 18 feb , 2016
Ann-Sofie Norén var missbrukare, men blev ögonblickligt befriad från missbruk när hon mötte Jesus. Genom en lång process är hon även fri från ångest och förtvivlan. Idag, efter två år på bibelskola, mår hon bättre än någonsin.
2016_v7---LIVSBERÄTTELSE---STOR

Ann-Sofie Norén växte upp utanför Södertälje i ett hem med tuffa förhållanden. Det ledde till att hon kände en stor otrygget i livet. Ändå har tron på Gud alltid funnits där. Vid jul gick de till kyrkan och tårarna var nära.
– I kyrkan vid jul spelade de musik och jag skämdes, för att tårarna var så nära, berättar Ann- Sofie.
Hon minns också tillfällen i skolan när hon känt Guds närvaro, till exempel när fröken läste om Maria, Josef och Jesusbarnet. Då infann sig en skön känsla inombords.
Men Ann-Sofie började missbruka och hon både drack och tog droger. Tiden som missbrukare var tuff och det hände ibland att hon blev slagen av olika män.
Hon försökte sluta med drogerna många gånger, men misslyckades varje gång.
– Jag kämpade i egen kraft och klarade inte av det, berättar Ann-Sofie.
För drygt tio år sedan lärde Ann-Sofi känna några grannar som var kristna. 
– De pratade om Gud och Jesus och tog ut mig på promenader när jag var bakfull. Mannen i familjen läste ur Bibeln. Det blev som balsam i bröstet på mig, minns Ann-Sofie. 
–  Det enda krav de hade var att de inte ville träffa mig när jag var påverkad. De gav inte upp utan fortsatte berätta om Jesus för mig tills jag blev frälst, säger hon.

Fullständigt fri från missbruk

Hon började förstå att Jesus fanns och älskade henne. Hon sa ja till Jesus och i frälsningsögonblicket blev hon fullständigt befriad från missbruket. 
Men allt har inte varit lätt. Smärta från barndomens upplevelser började komma upp till ytan när hon inte längre kunde fly genom missbruket. 
– Det har varit tufft många gånger, men Jesus har tagit mig igenom och jag har inte fallit tillbaka i varken droger eller alkohol, berättar hon.
Hon grät många år hemma i sin lägenhet tillsammans med Jesus. Så föddes en längtan att gå bibelskola, men det var osäkert med försörjningen.
– När jag lämnat in ansökan så ordnade sig den ekonomiska biten. Trots att några som lovat hjälpa mig svek mig ekonomiskt löste det sig ändå. 
Hon började på bibelskola och första året fortsatte hon att gråta och grät ut mycket ångest, sorg och smärta. Idag, efter två år på bibelskola, är ångesten borta. 
–  Jag tänkte faktiskt på det häromdagen, att jag nästan aldrig har någon ångest längre.  Det är viktigt att jag sköter min hälsa och sover bra, men ångest har jag inte längre.
Gud helade minnen och hon kan titta tillbaka på både uppväxt- och missbrukartiden utan att må dåligt. Hon kan till och med be för de män som misshandlade henne.
– Jag ber att de ska bli frälsta och få möta Guds kärlek.

Bättre än någonsin

Ann-Sofie har också fått uppleva hur det är att vara utbränd. Läkaren sa till henne att hon aldrig skulle kunna jobba mer än tio timmar i veckan. 
Under utbrändheten utmanade Jesus henne:
–  Han sa "Jag vill att du springer en timme", berättar Ann-Sofie som antog utmaningen och började springa hemma i lägenheten. 
– Jag satt klockan på en timme och så sprang jag en timme och jag orkade. Resten av dagen låg jag till sängs.
Nu, två år efter utbrändheten, mår Ann-Sofie bättre än någonsin.
– Jag blev av med så mycket förtvivlan och hopplöshet på bibelskolan att nu gråter jag väldigt sällan. Visst kan jag bli ledsen om någon sårar mig, men så bra som jag mår nu har jag aldrig gjort i hela mitt liv. 
Nu ska hon dessutom snart bli farmor och vill gärna fortsätta gå bibelskola. I framtiden finns också planer på en bok om livet.  
– Jesus har sagt till mig att det jag inte vill att människor ska veta om mig, det ska vi skriva en bok om i framtiden.

Anna-Karin Stenberg


 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019