Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Anna Andermo fick övernaturlig frid då hon drabbades av cancer

Ingrid Byström | 07 apr , 2016
För knappt ett år sedan fick nyblivna mamman Anna Andermo besked om att hon hade cancer. Idag är hon frisk och kan berätta hur Gud gav henne övernaturlig frid istället för oro och rädsla under sjukdomsperioden. – I mig själv hade jag aldrig kunnat vara så lugn, säger Anna.
2016_v14---LIVSBERÄTTELSE---STOR

I maj 2014 upptäckte Anna Andermo att hon hade en knöl på vänster sida, intill revbenen. Eftersom hon trodde att det bara var en fettknöl, gjorde hon inget åt det. I augusti samma år föddes sonen Movits. 
Tiden gick och Anna tyckte att knölen blev större, så i maj i fjol bestämde hon sig för att undersöka vad det kunde vara.
Läkarna på vårdcentralen tyckte också att det såg ut som en fettknöl, men de tog bort den och skickade den på analys. Efter två veckor fick Anna ett telefonsamtal från sin läkare, som sa att han behövde prata med henne.
– När de kallar in dig vet du att det inte är positivt. Jag var lite nervös när jag åkte dit, säger hon.
Läkaren berättade att knölen var en tumör, som inte var helt godartad. Först efter en stund gick det upp för Anna att det faktiskt var frågan om en cancertumör.
– Då fanns det rätt många små cancerceller kvar där knölen suttit. Det fanns risk att de kunde sprida sig i kroppen och därför fick jag tid för operation en månad senare.

Glädje och frid

Först blev Anna väldigt ledsen och tänkte: ”Det här händer inte mig. Jag är 27 år och har en son som är 1 år.” Hennes man Björn hämtade henne på vårdcentralen och de tog en promenad. 
De kom till en bilverkstad, där radion stod på och precis när de gick förbi spelades en låt med Bob Marley: ”Don´t worry about a thing, ´cause every little thing gonna be alright.” De kände båda två att Gud talade till dem genom texten.
När de gick vidare hörde de att någon bytte låt till: ”Don´t worry, be happy” med Bobby Mc Ferrin. Då började de gråta av glädje och Anna kände hur Guds frid fyllde henne. 
Samtidigt kom hon att tänka på ett bibelord från Filipperbrevet: ”Då skall Guds frid som övergår allt förstånd bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.” 
– Det ordet har jag stått på under hela den här perioden, för det är inte normalt att man skrattar och känner en sådan enorm frid tio minuter efter att man fått ett cancerbesked.
Anna skickade sms till ett tiotal personer, som hon visste skulle be, uppmuntra och tala tro. Hon valde att inte berätta om cancern för så många, för hon behövde inte människors medömkan.
– Det man ofta förknippar med cancer är att man ska dö, men det är den största lögn som kan talas in med skräck och rädsla i människor. 
– Jag kunde välja att ställa mig över det med Guds hjälp och med hans ord.

Kraften i Guds ord

När Anna kom hem från vårdcentralen, läste hon allt hon kunde hitta om helande i Bibeln. Hon skrev upp bibelorden och läste dem över sig själv.
– I begynnelsen skapade Gud genom sitt ord. Vi är skapade till Guds avbild och det vi talar ut har en otrolig kraft, säger Anna.
– Så fort jag kände oro kunde jag gå till Guds ord och se vad det säger om mig. Där finns allt vi behöver och jag hade inte klarat mig utan det, fortsätter hon. 
På kvällen bad hon: ”Gud, det här kommer verkligen att få bli till din ära, oavsett hur utgången blir.” 
Hon bestämde sig för att ha samma attityd som Josef i Gamla testamentet. Han blev kastad i en brunn, såld som slav och satt i fängelse. När han sedan mötte sina bröder som orsakat allt detta, sa han: ”Ni tänkte ont mot mig, men Gud har tänkt något gott genom det som har skett.”
– Jag tror inte att Gud gör någon sjuk. Saker händer i livet och det är vårt val att bestämma om vi vill ta Gud i handen och lita på att han har koll, vad som än händer, säger Anna.
Anna kände sig inte sjuk, utan fortsatte jobba som vanligt. Hon är anställd i Connect Church i Göteborg. Hon har ansvar för de kreativa teamen som förbereder gudstjänsterna och hon undervisar i bibelskolan.

I väntan på miraklet

Operationen gick bra och tre veckor senare, den 7 augusti, skulle hon få besked om tilläggsbehandling skulle behövas. 
Det var redan bestämt att hon skulle predika den 9 augusti, så hon ägnade väntetiden åt att skriva sin predikan, som hon kallade ”I väntan på miraklet”. 
Den handlade om att tala tro, mata sig med sanningen i Guds ord, välja vilka man pratar med, fortsätta göra det som är rätt och att se de små saker som Gud gör under tiden man väntar.
En vecka innan besked skulle komma försökte hon skriva en alternativ predikan, men kom ingenstans.
– Det var som om Gud sa att jag inte behövde någon plan B. Jag fick bara lita på att jag kunde predika det här, även om det blev ett dåligt besked, säger Anna.

Goda nyheter

Men det blev goda nyheter från läkaren. Det fanns inga cancerceller kvar i Annas kropp och hon behövde ingen tilläggsbehandling. Hon behövde bara komma på efterkontroller. 
Läkaren sa också att han tyckte Anna hade varit otroligt lugn varje gång han träffat henne. Det var han inte van vid. 
– De flesta brukar vara uppjagade, ledsna och oroliga. Men Guds löfte till mig att hans frid skulle fylla mig och övergå mitt förstånd, det var sant för hela min sjukdomsperiod. 
– Det fick lysa igenom till all sjukvårdspersonal.
Samma helg var det församlingsläger och Anna kunde fira tillsammans med alla som vetat om vad hon gått igenom. När hon predikade på söndagen var där några tillfälliga besökare, som just hade lämnat sin cancersjuka moster på sjukhuset.
– Jag fick höra att predikan gav dem otroligt mycket tröst. Redan där var bollen i rullning över hur Gud hade tänkt använda det här. Sedan har jag fått så in det här budskapet i så många, säger Anna.
Hon känner att hennes tro har blivit mycket starkare efter det som hänt.
– Jag kan tala till människor med en annan auktoritet, eftersom jag vet att det är möjligt, inte bara att bli helad, men också att känna frid igenom en svår situation.

Ingrid Byström

 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019