Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

– Jag hittade min glädje och kraft i Gud

Louise Olofsson | 26 maj , 2016
Micke Sjölén tog anabola steroider i sin ungdom och blev steril, men Gud är miraklernas Gud. – Vi hade en pastor som bad för oss och sa att vi kommer få ett barn. Det tog några år, men sen föddes Ester. Ett mirakel från Gud, berättar han.

Micke670

Micke har varit kristen i många år, men förstod vad det kristna livet handlar om först för ett halvår sedan.

Det var när han lyssnade på Simon Ådahls ljudbok ”Den oväntade resan” som något hände i hjärtat.

– Jag förstod att Gud inte söker perfekta människor för de kan han inte förändra. Men operfekta människor kan han använda, berättar han.

– Jag har fel och brister som bara Gud kan förändra. Jag hittade min glädje och kraft i Gud.

Micke förstod att Gud har en tanke och en plan för hans liv.

– Det tog 30 år innan jag förstod att jag verkligen behöver Gud och kyrkan.

– Det tog lite längre tid för mig än för andra. Men jag har förstått att Gud är den sanna vägen.

En sak som förändrats är hans attityd mot människor.

– Under den senaste tiden har jag återupprättat gamla vänskaper. Jag har bjudit in folk jag tidigare inte kunde stå ut med. Jag har fått en djupare empati för alla människor.

 

Jesus är tryggheten

– Gud jobbar långsiktigt. Resan har inte alltid varit enkel, speciellt inte för min familj. Men den har varit värd det.

I sin ungdom tog Micke anabola steroider och blev därför steril, men han och hans fru Ida har alltid längtat efter en familj. Sedan 11 år tillbaka har de varit familjehem för Mikael som idag är 19 år.

 

Ett mirakel från Gud

– Vi hade en pastor som bad för oss och sa att vi kommer få ett barn. Det tog några år, men sen föddes Ester. Ett mirakel från Gud.

Micke beskriver att varje vurpa genom åren har varit ett steg framåt. Hans vänner har varit en bra hjälp genom åren. Varje värdefullt samtal och folk som bett för honom har varit steg i rätt riktning.

– Jag har inte alltid varit en bra pappa, man eller vän. Men Gud upphör aldrig arbeta med någon som vill. Jag misslyckas varje dag, men jag får jobba vidare.

Mickes favorithistorier i Bibeln är människorna som misslyckades innan de fick komma igen och bli ännu starkare. Ett exempel är Petrus, som förnekade Jesus och sedan fick vara en grund där kyrkan växte fram.

– Jesus gick till udda människor. Jag får lära mig mycket den svåra vägen, men processen får ta sin tid. Den är värd allt i slutändan.

För Micke är Jesus hans trygghet. När han inte levererar sin del av avtalet så gör alltid Jesus det. Jesus står kvar.

– Om vi byggt samhället på Jesus så hade världens sett annorlunda ut.

 

Tarzan i B-laget

Micke Sjögren är uppvuxen utanför Sundsvall, i en arbetarfamilj. Pappa körde lastbil och mamma var hemma.

– Är man inte bra i skolan, då måste man kunna något annat. Jag var lite av klassens clown. Jag var Tarzan i B-laget, säger Micke och säger att han knappt gick i skolan.

I årskurs sju började Micke dricka alkohol, och det tog inte många år innan han började testa annat.

– Jag sniffade lim och bensin. När jag var 18 år började jag med anabola steroider. Drömmen var att bli stört, bäst och vackrast.

– Men jag blev bara störst.

Han tävlade i tyngdlyftning och anabola steroiderna ledde till andra droger. Under tiden jobbade han med ljud och ljus, och åkte runt i Sverige och i Europa.

Han började gå i en Pingstförsamling när han var i 20-års åldern.

– De hade något som jag inte hade, därför började jag gå där. Jag ville också ha det.

– Men jag gjorde allt utan att tänka, vilket gjorde att jag aldrig riktigt blev en i gänget.

Micke hoppade runt i olika kyrkor och det har han fortsatt med.

– Jag har haft en tro genom åren. Jag har bränt relationer och saker har hänt, men där vet jag att Gud har hjälpt mig genom det. Han har alltid varit med mig.

En historia som Micke ofta går tillbaka till är den om stegen i sanden. Under de tuffa säsongerna är det bara ett par fotsteg, och det är då Gud har burit honom.

LOUISE OLOFSSON

Fakta: Micke Sjölén

Familj: Frun Ida, dottern Ester och fostersonen Mikael

Bor: Nye, Vetlanda

Gör: Driver familjeföretag som markentreprenör

 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019