Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

– Jag hittade min glädje och kraft i Gud

Louise Olofsson | 26 maj , 2016
Micke Sjölén tog anabola steroider i sin ungdom och blev steril, men Gud är miraklernas Gud. – Vi hade en pastor som bad för oss och sa att vi kommer få ett barn. Det tog några år, men sen föddes Ester. Ett mirakel från Gud, berättar han.

Micke670

Micke har varit kristen i många år, men förstod vad det kristna livet handlar om först för ett halvår sedan.

Det var när han lyssnade på Simon Ådahls ljudbok ”Den oväntade resan” som något hände i hjärtat.

– Jag förstod att Gud inte söker perfekta människor för de kan han inte förändra. Men operfekta människor kan han använda, berättar han.

– Jag har fel och brister som bara Gud kan förändra. Jag hittade min glädje och kraft i Gud.

Micke förstod att Gud har en tanke och en plan för hans liv.

– Det tog 30 år innan jag förstod att jag verkligen behöver Gud och kyrkan.

– Det tog lite längre tid för mig än för andra. Men jag har förstått att Gud är den sanna vägen.

En sak som förändrats är hans attityd mot människor.

– Under den senaste tiden har jag återupprättat gamla vänskaper. Jag har bjudit in folk jag tidigare inte kunde stå ut med. Jag har fått en djupare empati för alla människor.

 

Jesus är tryggheten

– Gud jobbar långsiktigt. Resan har inte alltid varit enkel, speciellt inte för min familj. Men den har varit värd det.

I sin ungdom tog Micke anabola steroider och blev därför steril, men han och hans fru Ida har alltid längtat efter en familj. Sedan 11 år tillbaka har de varit familjehem för Mikael som idag är 19 år.

 

Ett mirakel från Gud

– Vi hade en pastor som bad för oss och sa att vi kommer få ett barn. Det tog några år, men sen föddes Ester. Ett mirakel från Gud.

Micke beskriver att varje vurpa genom åren har varit ett steg framåt. Hans vänner har varit en bra hjälp genom åren. Varje värdefullt samtal och folk som bett för honom har varit steg i rätt riktning.

– Jag har inte alltid varit en bra pappa, man eller vän. Men Gud upphör aldrig arbeta med någon som vill. Jag misslyckas varje dag, men jag får jobba vidare.

Mickes favorithistorier i Bibeln är människorna som misslyckades innan de fick komma igen och bli ännu starkare. Ett exempel är Petrus, som förnekade Jesus och sedan fick vara en grund där kyrkan växte fram.

– Jesus gick till udda människor. Jag får lära mig mycket den svåra vägen, men processen får ta sin tid. Den är värd allt i slutändan.

För Micke är Jesus hans trygghet. När han inte levererar sin del av avtalet så gör alltid Jesus det. Jesus står kvar.

– Om vi byggt samhället på Jesus så hade världens sett annorlunda ut.

 

Tarzan i B-laget

Micke Sjögren är uppvuxen utanför Sundsvall, i en arbetarfamilj. Pappa körde lastbil och mamma var hemma.

– Är man inte bra i skolan, då måste man kunna något annat. Jag var lite av klassens clown. Jag var Tarzan i B-laget, säger Micke och säger att han knappt gick i skolan.

I årskurs sju började Micke dricka alkohol, och det tog inte många år innan han började testa annat.

– Jag sniffade lim och bensin. När jag var 18 år började jag med anabola steroider. Drömmen var att bli stört, bäst och vackrast.

– Men jag blev bara störst.

Han tävlade i tyngdlyftning och anabola steroiderna ledde till andra droger. Under tiden jobbade han med ljud och ljus, och åkte runt i Sverige och i Europa.

Han började gå i en Pingstförsamling när han var i 20-års åldern.

– De hade något som jag inte hade, därför började jag gå där. Jag ville också ha det.

– Men jag gjorde allt utan att tänka, vilket gjorde att jag aldrig riktigt blev en i gänget.

Micke hoppade runt i olika kyrkor och det har han fortsatt med.

– Jag har haft en tro genom åren. Jag har bränt relationer och saker har hänt, men där vet jag att Gud har hjälpt mig genom det. Han har alltid varit med mig.

En historia som Micke ofta går tillbaka till är den om stegen i sanden. Under de tuffa säsongerna är det bara ett par fotsteg, och det är då Gud har burit honom.

LOUISE OLOFSSON

Fakta: Micke Sjölén

Familj: Frun Ida, dottern Ester och fostersonen Mikael

Bor: Nye, Vetlanda

Gör: Driver familjeföretag som markentreprenör

 
eBlick
På bild, Olle Eriksson och Jonas Klinteberg, Fotograf, Andreas Diernert 1
sep 14, 2020
Förra måndagen presenterade Olle Eriksson projektet Ung inlåst under ett digitalt seminarium från Skyddsvärnets lokaler i Stockholm. – Vår fulla övertygelse är att om vi ska lyckas nå dem som fått en tråkig och tuff start i livet behöver de få en tilltro till vuxenvärlden, berättade Olle Eriksson.
eBlick
sep 14, 2020
Han säger i polisförhören att han kände ett tvång att döda två människor för att få inre frid. Daniel Nyqvist har varken före eller efter det brutala dubbelmordet i Linköping 2004 varit i klammeri med rättvisan. I 16 år levde han under radarn. I nästa vecka ställs han inför rätta åtalad för ett dubbelmord han erkänt sig skyldig till.
eBlick
sep 11, 2020
Rinkeby Folkets hus var oroliga för att barnen glömdes bort under coronakrisen. Därför startade man tillsammans med Rädda Barnen initiativet Pysselakuten i maj i år. Drygt en månad senare greps och anhölls Rinkeby Folkets hus ordförande av polis, misstänkt för våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.
eBlick
sep 03, 2020
Cajsa Tengblad kom nyligen ut med boken "Kroppsnöjd och själsstark." På ett personligt sätt beskriver hon sin väg till att bli nöjd med sin kropp och ger tips på vad själen behöver för att må bra. – Att bli vän med sig själv och stärka den psykiska motståndskraften är livsviktigt, säger hon.
eBlick
sep 03, 2020
Professionella artister och musiker har drabbats hårt av restriktionerna som följt av pandemin med förlorade speltillfällen och intäkter. Nu visar en ny enkätundersökning att var tredje musiker är på väg att lämna yrket. – Den verkliga siffran är mycket högre, säger musikern Simon Ådahl till Inblick.
eBlick
sep 03, 2020
Turkiets president Erdogan vill återuppliva det Ottamanska riket, som kollapsade för omkring 100 år sedan, efter att riket hade förlorat kontrollen över Jerusalem. Han vill nu ”befria” Al-Aqsa-mosken och ”förena det islamiska samfundet” mot Israel. Turkiet är ett mycket större hot mot Israel än Iran, menar Israels underrättelsechef.
eBlick
aug 27, 2020
I boken "Överlevarna - Röster från Förintelsen" finns citat från 95 personer som överlevde Förintelsen. – Idén är att via personliga citat ge förståelse för något som är ofattbart. Skulle jag bidra med det då har boken fyllt sin uppgift, berättar författaren Bernt Hermele.
eBlick
aug 27, 2020
Litauen klassar nu Hizbollah som en terrororganisation och fattar därmed samma beslut som USA, Kanada, Holland, Arabförbundet, Gulfstaterna, Storbritannien och Tyskland. – Vi uppskattar det framgångsrika samarbetet mellan de litauiska och israeliska säkerhetsorganen, sade landets utrikesminister Linas Linkevičius i samband med beslutet.
eBlick
aug 27, 2020
– Det är omöjligt att säga vad som kommer ske, det är en hårdför regim i Belarus som inte gärna kommer ge sig frivilligt, säger tidigare riksdagsledamoten och valobservatören för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), Christian Holm Barenfeld till Inblick.
eBlick
aug 20, 2020
I förra veckan nådde Israel och Förenade Arabemiraten fram till en historisk fredsöverenskommelse. Avtalet handlar om att fullt ut normalisera de diplomatiska förbindelserna mellan de två nationerna. – Vår högsta önskan är att få en full normalisering av de diplomatiska förbindelserna med hela arabvärlden, säger ambassadör Ilan Ben-Dov.
eBlick
aug 20, 2020
Motivationstalaren Charbel Gabro har under sommaren samlat 20 killar från utsatta förorter i Norrköping och Linköping för att bryta ner murar mellan deras värld och det svenska samhället. Satsningen heter "Min sommar - Mitt liv". – Tanken var att de som inte har något att göra under sommarlovet ska få något att ägna sig åt gemensamt. Ha något att komma till och känna sig inkluderad, ungefär som i skolan, berättar Charbel Gabro för Inblick.