Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Johannes Amritzer vill nå Afrikas huvudstäder

Martina Claesson | 21 jul , 2016
Under SOS missionskonferens i maj firade församlingen, med pastorerna Maria och Johannes Amritzer i spetsen, sitt 20-årsjubileum. – Visionen har alltid varit att nå de onådda folken. Att uppfylla Jesu profetia i Matteusevangelium kaptiel 24, om att alla folken skulle nås, berättar Johannes.

Amma

Under SOS missionskonferens i maj firade församlingen, med pastorerna Maria och Johannes Amritzer i spetsen, sitt 20-årsjubileum.

– Visionen har alltid varit att nå de onådda folken. Att uppfylla Jesu profetia i Matteusevangelium kaptiel 24, om att alla folken skulle nås, berättar Johannes.

Redan som nygifta började Johannes och Maria Amritzer att resa, men tanken att de skulle starta en missionsorganisation fanns inte, eftersom Johannes främst såg sig själv som en evangelist.

Även om Johannes beskriver sig som äventyrare så har målet aldrig varit äventyrsresor i sig, utan att istället att nå de onådda med evangeliet.

– När jag började för 25 år sedan på 1990-talet fanns onådda folkgrupper ute i sydostasiatiska djungeln, på Borneo, i den indonesiska regnskogen och i Kinas inland.

– Detta har helt förändrats med urbaniseringen. Idag söker sig alla ungdomar till storstäderna, speciellt i Afrika och Asien. Därför har vår folkmission blivit mycket mer en storstadsmission.

Allt eftersom fler resor genomfördes och församlingar planterades, blev Johannes pappa åt församlingarna, helt ovetandes om det stora ansvar det innebar.

Stark Jesus-syn
Under en festival i staden Moshi i Kilimanjaroområdet i Tanzania 2013 kom ett häftigt regnoväder. Johannes spenderade mycket tid i bön inne på sitt hotellrum på grund av ovädret. Då fick han uppleva en stark Jesus-syn som förändrade organisationens sätt att jobba.

– Jag upplevde hur Jesus sa: "Nu har du jobbat ute i bushen, men nu ska du ta hela det här arvet på 20 år till huvudstäderna och träna nästa generation. Du ska bli pappa åt nästa generation".

Vid 40-års ålder växlade Johannes över till att bli "pappa" och fick visionen om The African Capital City Tour. (Rundresan till Afrikas huvudstäder.)

Tills idag har Mission SOS besökt fyra av Afrikas 54 huvudstäder. Visionen är att nå de resterande 50 under de nästkommande 20 åren. Nästa generations afrikaner ska tränas.

– Min passion ligger inte i att det är jag som är stjärnan, utan i hur många stjärnor vi kan få igång. Hela grejen med SOS är att multiplicera och få igång så många som möjligt.

– Så många som möjligt ska plantera nya kyrkor, så många som möjligt ska bli festivalevangelister och sätta upp sina egna festivaler, så många som möjligt ska få chans att predika på gatorna och i de olika kyrkorna. Alla ska vara igång.

Planen är att nå två till tre städer varje år. Det innebär att de lagom till Johannes Amritzers 60-årsdag kommer att ha nått alla Afrikas huvudstäder.

Johannes avbryter sig själv då han berättar och ber genant om ursäkt för att han ”bara spruta på”. Det går inte att ta miste på den eld som brinner på insidan.

Nästa generation
I sommar kommer 400 personer från USA och Europa vara i Kampala i Uganda och Bujumbura i Burundi. Tillsammans med de afrikanska teamen blir de cirka 600-700 människor.

Organisationen har valt att investera i unga afrikaner i åldrarna 15-30 år, genom att träna dem i vad de kallar för The Book of Acts Training Camp.

Syftet är att utmana alla deltagare att ta evangeliet vidare från stad till stad, stam till stam, men de uppmuntras också att gå ut i Europa.

Deltagarna tränas från tidigt på morgonen fram till lunch. På eftermiddagen går de sedan ut på gatorna för att praktisera.

– Vi vill resa upp nästa generation urbana Afrikaner. Jag vill få fram en hel armé av nästa generation, berättar Johannes.

På kampanjerna räknar de med runt 100 000 besökare. Eftersom de vill erbjuda förbön för alla krävs det mycket logistik. Därför sätter de upp olika stationer med cirka 200 förebedjare.

– Vi har en station för helande, en för utdrivning av demoner, en för andedop. Sen har vi en pool där det ges möjlighet för dop, berättar Johannes.

Även om Johannes och Maria lägger sitt största fokus just på Afrika så finns det en annan viktig aspekt, hemmaplanen i Sverige och alla flyktingströmmarna.

– Nu kommer de onådda folkgrupperna hit. Det är som att den helige Ande har så bråttom att han inte orkar vänta på att vi åker, han skickar hit dem. Han har vänt på hela steken, avslutar Johannes.

 

Martina Claesson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019