Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Linnea mötte Guds kärlek på nytt

Anna-Karin Stenberg | 15 sep , 2016
Linnea Stening vet hur det är att befinna sig på den mörkaste botten och där brottas med självmordstankar, kamp, bitterhet och depression. Besvikelse på kyrkan förde henne allt längre bort från Gud. Men Guds kärlek visade sig vara större än hon förstått.

Linnea670
Linnea bor och är uppvuxen  i Halmstad, men föddes i Montes Klaros i Brasilien, där hennes adoptivfamilj var missionärer. Linnea växte alltså upp i en kristen familj och fick en stark barnatro med sig. Hon döptes som trettonåring, men allt eftersom tiden gick skedde en negativ förändring i hennes kristna  tonårsliv.

– Jag började komma bort från tron och ifrågasatte vem Gud var egentligen. Jag såg så mycket i kyrkan som jag tyckte inte hörde hemma där, berättar Linnea.

– Människor var trasiga och gjorde varandra illa. Jag var både arg och bitter. Det blev så mycket tumult i mitt liv, fortsätter hon.

 

Radikalt förvandlad

Som 19-åring fick hon ett livsförvandlade kärleksmöte med Gud på en nyårskonferens i Stockholm.

– Jag blev radikalt förvandlad och kände att Gud verkligen älskade just mig, säger Linnea. Hon har en danstalang och bestämde sig för att söka in till balettakademin i Göteborg och kom in.

– Där levde jag ut ett radikalt kristet liv, berättar Linnea och skrattar vid minnet. Hon bad för flera av sina klasskamrater och de blev helade.

Eftersom det var tufft och mycket utmanande, så hoppade Linnea av utbildningen efter bara ett år och undervisade sedan i dans på Sturegymnasiet i Halmstad.

– Jag fick sedan möjlighet att åka till Israel på en stor konferens som heter:" The feast of tabernacles", berättar Linnea.

– Det är den kristna ambassaden i Jerusalem som anordnar den och jag har varit där tre gånger.

 

Mörker och hopplöshet

År 2001 gifte Linnea sig och paret fick tre barn. Att bli mamma var för Linnea ganska omvälvande och mycket hände inom henne.

Hon började se saker på ett annorlunda sätt, till exempel i relationen med Gud.

Eftersom Linnea är adoptivbarn så väcktes starka känslor upp inom henne. Efter tio års äktenskap gick Linnea och hennes man av olika skäl skilda vägar.

– De värsta sex åren i mitt liv följde, berättar Linnea.

Hon kom in i ett starkt mörker och brottades med depressioner och självmordstankar och när det var som värst och hon mådde som allra sämst blev hon inlagd på psyket.

– Jag kunde vakna på nätterna och höra en röst som sa: "Du ska dö Linnea!"

– Det som gjorde att situationen vände var förstås Guds ingripande, men också stöttningen från mycket goda och förstående vänner.

 

Vågar visa sig svag

– Jag var bergsäker på att ingen kunde hjälpa mig, men det var när jag var på botten av botten som jag förstod Guds oändliga kärlek och att han verkligen finns när man är som mest trasig.

Linnea jobbade och hade sina barn hos sig varannan vecka.

– Men de veckor jag var barnledig kunde jag knappt ta mig ur sängen, säger hon.

Linnea förklarar att hon alltid har visat sig stark utåt, men idag kan hon vara sig själv och är inte rädd för att visa sig svag.

 

En ny förtröstan på Gud

– Resan jag gått igenom, är från ostadig mark till ett liv med "bara Gud". Jag har fått en annan tillförsikt och vet att jag duger. Jag vet att det handlar inte om mina prestationer.

– Man kan ha en bild av Gud, hur man tror att han funkar. Jag tror att det är viktigt att inte fördöma för man vet aldrig vad en annan människa går igenom, menar Linnea som själv brukade känna mycket fördömelse:

– Idag känner jag ingen fördömelse, utan har en helt annan förtröstan, avslutar Linnea. 

ANNA-KARIN STENBERG
 
eBlick
Massgravar_bakom_rysk-finsk_konflikt
maj 22, 2020
Karelen, den del av Finland som ockuperades av Sovjet och ledde till att 400 000 finska flyktingar fick fly till övriga Finland under andra världskriget, skapar återigen rubriker. I centrum står en rysk rättsskandal kring en människorättsaktivist som har hittat flera av Stalins massgravar i området.
eBlick
maj 22, 2020
I den nyutkomna boken «För ditt eget bästa» berättar Pia Johansson hur hon träffade en man och om hur lycklig relationen var i början med middagar och blommor. Efter fem år var den tidigare så energiska Pia ett nervvrak med en kropp som började säga ifrån. – På slutet är man ingenting. Då behöver de ta ett nytt offer att kasta på den känslomässiga sopstationen och gärna trampa en gång till så att man är riktigt död, berättar Pia för Inblick.
eBlick
maj 22, 2020
Riksbanken förordar svenskt medlemskap i EU:s bank- union. Forum för EU-debatt har en diametralt motsatt åsikt. – Detta är ett sätt att frånta Sverige mer makt över våra banker och knyta oss närmare Euron, säger Nils Lundgren, som är debattör och ekonom, till Inblick.
eBlick
maj 07, 2020
I coronapandemins spår har det blivit nödvändigt för landets politiker att finna digitala arbetsformer. Ålderspresident Tuve Skånberg sitter i riksdagens konstitutionsutskott (KU) som arbetar med demokratifrågor. – Det är som att vara urmakare inuti riksdagens urverk, mycket av det som KU avhandlar lämpar sig inte att göra på distans, säger han till Inblick.
eBlick
maj 07, 2020
– Vi har rett ut många svårigheter tidigare. Men många kommer att behöva lite hjälp, särskilt de som är sköra, de som redan har en problematisk tillvaro och de som nu får hela sin tillvaro förändrad, säger Marianne Olsson om hur coronakrisen påverkar människor. Hon ger tips och råd för att klara av situationen.
eBlick
apr 30, 2020
Det pågående gängkriget i Östergötland har skördat ytterligare ett dödsoffer. Men tack vare ett intensivt och mycket framgångsrikt polisarbete kunde de två gärningsmännen till den senaste dödsskjutningen snabbt gripas och häktas. – Kriget kommer fortsätta så länge inget av gängen viftar med vit flagg och ger upp, vilket inte finns på kartan, säger Inblicks uppgiftslämnare ”Niklas”.
eBlick
apr 30, 2020
Elidas besättning blev strandsatta i hamnen i Las Palmas i 17 dygn. Det enda de fick göra var att gå till affären och handla, en och en. – Spanien stängde ner och det blev tvärstopp, jag har aldrig upplevt något liknande, säger skeppare Stefan Abrahamsson till Inblick.
eBlick
apr 23, 2020
Enligt en ny rapport går våldet i nära relationer långt ner i åldrarna. Barn och ungdomar vittnar om hur de blivit utsatta för psykiskt, fysiskt och sexualiserat våld av sina pojkvänner. – Mäns våld mot kvinnor börjar med killars våld mot tjejer. Ett framgångsrikt våldsförebyggande arbete kräver därför mycket större fokus på detta, säger Zandra Kanakaris som driver Kunskapscentret för ungas relationer.
eBlick
apr 23, 2020
Det nybildade partiet Nyans, som av politiska bedömare anklagas för att vara ett islamistiskt parti, satsar stort på att ta plats i kommunfullmäktige i Stockholm, Göteborg och Malmö samt i riksdagen i valet 2022. – Jag är övertygad om att vi kan komma in riksdagen, med hjälp av Malmökretsen, om vi kan fixa de ekonomiska förutsättningarna. Det kräver en del pengar att vara med i valrörelsen, skriver partiets ordförande Mikail Yüksel i ett mejl till Inblick.
eBlick
apr 17, 2020
Skulle du vilja ha möjlighet att spela in videor och sjunga till originalmusikbakgrunder till några av världens största hitlåtar? Har du drömt om att få sjunga duett med Miriam Bryant, Laleh, Samir & Viktor eller Chris Isaak? Nu har du chansen när den världsunika musikappen Sing Along Official släpps på App Store.
eBlick
apr 17, 2020
Mobbning är en av orsakerna till psykisk ohälsa bland barn och ungdomar och enligt Friends mobbas ungefär 60 000 barn i Sverige. Christer Olsson är psykolog och har föreläst och skrivit böcker i ämnet sedan 80-talet. – Jag möter inte så sällan personer som ringer och skriver till mig, vuxna människor som aldrig blivit fria. Det har skadat dem för livet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 20 apr, 2020
Christian Mölk | 13 apr, 2020
Christian Mölk | 03 mar, 2020
Christian Mölk | 27 feb, 2020
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019