Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Linnea mötte Guds kärlek på nytt

Anna-Karin Stenberg | 15 sep , 2016
Linnea Stening vet hur det är att befinna sig på den mörkaste botten och där brottas med självmordstankar, kamp, bitterhet och depression. Besvikelse på kyrkan förde henne allt längre bort från Gud. Men Guds kärlek visade sig vara större än hon förstått.

Linnea670
Linnea bor och är uppvuxen  i Halmstad, men föddes i Montes Klaros i Brasilien, där hennes adoptivfamilj var missionärer. Linnea växte alltså upp i en kristen familj och fick en stark barnatro med sig. Hon döptes som trettonåring, men allt eftersom tiden gick skedde en negativ förändring i hennes kristna  tonårsliv.

– Jag började komma bort från tron och ifrågasatte vem Gud var egentligen. Jag såg så mycket i kyrkan som jag tyckte inte hörde hemma där, berättar Linnea.

– Människor var trasiga och gjorde varandra illa. Jag var både arg och bitter. Det blev så mycket tumult i mitt liv, fortsätter hon.

 

Radikalt förvandlad

Som 19-åring fick hon ett livsförvandlade kärleksmöte med Gud på en nyårskonferens i Stockholm.

– Jag blev radikalt förvandlad och kände att Gud verkligen älskade just mig, säger Linnea. Hon har en danstalang och bestämde sig för att söka in till balettakademin i Göteborg och kom in.

– Där levde jag ut ett radikalt kristet liv, berättar Linnea och skrattar vid minnet. Hon bad för flera av sina klasskamrater och de blev helade.

Eftersom det var tufft och mycket utmanande, så hoppade Linnea av utbildningen efter bara ett år och undervisade sedan i dans på Sturegymnasiet i Halmstad.

– Jag fick sedan möjlighet att åka till Israel på en stor konferens som heter:" The feast of tabernacles", berättar Linnea.

– Det är den kristna ambassaden i Jerusalem som anordnar den och jag har varit där tre gånger.

 

Mörker och hopplöshet

År 2001 gifte Linnea sig och paret fick tre barn. Att bli mamma var för Linnea ganska omvälvande och mycket hände inom henne.

Hon började se saker på ett annorlunda sätt, till exempel i relationen med Gud.

Eftersom Linnea är adoptivbarn så väcktes starka känslor upp inom henne. Efter tio års äktenskap gick Linnea och hennes man av olika skäl skilda vägar.

– De värsta sex åren i mitt liv följde, berättar Linnea.

Hon kom in i ett starkt mörker och brottades med depressioner och självmordstankar och när det var som värst och hon mådde som allra sämst blev hon inlagd på psyket.

– Jag kunde vakna på nätterna och höra en röst som sa: "Du ska dö Linnea!"

– Det som gjorde att situationen vände var förstås Guds ingripande, men också stöttningen från mycket goda och förstående vänner.

 

Vågar visa sig svag

– Jag var bergsäker på att ingen kunde hjälpa mig, men det var när jag var på botten av botten som jag förstod Guds oändliga kärlek och att han verkligen finns när man är som mest trasig.

Linnea jobbade och hade sina barn hos sig varannan vecka.

– Men de veckor jag var barnledig kunde jag knappt ta mig ur sängen, säger hon.

Linnea förklarar att hon alltid har visat sig stark utåt, men idag kan hon vara sig själv och är inte rädd för att visa sig svag.

 

En ny förtröstan på Gud

– Resan jag gått igenom, är från ostadig mark till ett liv med "bara Gud". Jag har fått en annan tillförsikt och vet att jag duger. Jag vet att det handlar inte om mina prestationer.

– Man kan ha en bild av Gud, hur man tror att han funkar. Jag tror att det är viktigt att inte fördöma för man vet aldrig vad en annan människa går igenom, menar Linnea som själv brukade känna mycket fördömelse:

– Idag känner jag ingen fördömelse, utan har en helt annan förtröstan, avslutar Linnea. 

ANNA-KARIN STENBERG
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019