Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Linnea mötte Guds kärlek på nytt

Anna-Karin Stenberg | 15 sep , 2016
Linnea Stening vet hur det är att befinna sig på den mörkaste botten och där brottas med självmordstankar, kamp, bitterhet och depression. Besvikelse på kyrkan förde henne allt längre bort från Gud. Men Guds kärlek visade sig vara större än hon förstått.

Linnea670
Linnea bor och är uppvuxen  i Halmstad, men föddes i Montes Klaros i Brasilien, där hennes adoptivfamilj var missionärer. Linnea växte alltså upp i en kristen familj och fick en stark barnatro med sig. Hon döptes som trettonåring, men allt eftersom tiden gick skedde en negativ förändring i hennes kristna  tonårsliv.

– Jag började komma bort från tron och ifrågasatte vem Gud var egentligen. Jag såg så mycket i kyrkan som jag tyckte inte hörde hemma där, berättar Linnea.

– Människor var trasiga och gjorde varandra illa. Jag var både arg och bitter. Det blev så mycket tumult i mitt liv, fortsätter hon.

 

Radikalt förvandlad

Som 19-åring fick hon ett livsförvandlade kärleksmöte med Gud på en nyårskonferens i Stockholm.

– Jag blev radikalt förvandlad och kände att Gud verkligen älskade just mig, säger Linnea. Hon har en danstalang och bestämde sig för att söka in till balettakademin i Göteborg och kom in.

– Där levde jag ut ett radikalt kristet liv, berättar Linnea och skrattar vid minnet. Hon bad för flera av sina klasskamrater och de blev helade.

Eftersom det var tufft och mycket utmanande, så hoppade Linnea av utbildningen efter bara ett år och undervisade sedan i dans på Sturegymnasiet i Halmstad.

– Jag fick sedan möjlighet att åka till Israel på en stor konferens som heter:" The feast of tabernacles", berättar Linnea.

– Det är den kristna ambassaden i Jerusalem som anordnar den och jag har varit där tre gånger.

 

Mörker och hopplöshet

År 2001 gifte Linnea sig och paret fick tre barn. Att bli mamma var för Linnea ganska omvälvande och mycket hände inom henne.

Hon började se saker på ett annorlunda sätt, till exempel i relationen med Gud.

Eftersom Linnea är adoptivbarn så väcktes starka känslor upp inom henne. Efter tio års äktenskap gick Linnea och hennes man av olika skäl skilda vägar.

– De värsta sex åren i mitt liv följde, berättar Linnea.

Hon kom in i ett starkt mörker och brottades med depressioner och självmordstankar och när det var som värst och hon mådde som allra sämst blev hon inlagd på psyket.

– Jag kunde vakna på nätterna och höra en röst som sa: "Du ska dö Linnea!"

– Det som gjorde att situationen vände var förstås Guds ingripande, men också stöttningen från mycket goda och förstående vänner.

 

Vågar visa sig svag

– Jag var bergsäker på att ingen kunde hjälpa mig, men det var när jag var på botten av botten som jag förstod Guds oändliga kärlek och att han verkligen finns när man är som mest trasig.

Linnea jobbade och hade sina barn hos sig varannan vecka.

– Men de veckor jag var barnledig kunde jag knappt ta mig ur sängen, säger hon.

Linnea förklarar att hon alltid har visat sig stark utåt, men idag kan hon vara sig själv och är inte rädd för att visa sig svag.

 

En ny förtröstan på Gud

– Resan jag gått igenom, är från ostadig mark till ett liv med "bara Gud". Jag har fått en annan tillförsikt och vet att jag duger. Jag vet att det handlar inte om mina prestationer.

– Man kan ha en bild av Gud, hur man tror att han funkar. Jag tror att det är viktigt att inte fördöma för man vet aldrig vad en annan människa går igenom, menar Linnea som själv brukade känna mycket fördömelse:

– Idag känner jag ingen fördömelse, utan har en helt annan förtröstan, avslutar Linnea. 

ANNA-KARIN STENBERG
 
eBlick
palme
okt 29, 2020
Olof Palme, Anders Thunborg, Lennart Ljung, Per Rudberg och Bo Theutenberg förvaltade Sveriges hemliga livlina till Nato. Palmemordet skedde under en period då Bo Theutenberg manövrerades bort från UD, Anders Thunborg slutade som försvarsminister, marinchefen Per Rudberg pensionerades och Lennart Ljung byttes ut som överbefälhavare.
eBlick
okt 16, 2020
I slutet av september anordnade Israels Vänner en debatt mellan politiker om antisemitism i Malmö. Alla politikerna hade stött på problemet och var överens om att det främst finns bland grupper inflyttade från Mellanöstern. Samtidigt betonades att det finns antisemitism i alla extrema grupper och även en vardagsantisemitism i samhället.
eBlick
okt 16, 2020
Fler och fler arabländer överger den heliga kon Palestina. Inom loppet av en månad slöt två arabiska gulfstater, Förenade Arabemiraten och Bahrain, normaliseringsavtal med Israel. För Israel är det livsviktigt att accepteras av sina grannar. Men det palestinska ledarskapet fördömer avtalet och känner sig övergivna.
eBlick
okt 09, 2020
I slutet av september arrangerade Israels vänner en konferens mot antisemitism i Malmö. Fredrik Sieradzki från judiska församlingen var inbjuden för att berätta hur han ser på problemet och vad som görs för att vända trenden.
eBlick
okt 01, 2020
Tillsammans med övriga anställda och frilansare på redaktionen ser Inblicks redaktionsledning till att ta fram Inblicks innehåll varje vecka. Här är en presentation av redaktionsledningens medarbetare.
eBlick
sep 24, 2020
Fredsavtalet mellan Israel och de två arabstaterna Förenade Arabemiraten och Bahrein undertecknades i förra veckan i Vita huset i Washington, DC. Strax innan meddelade Bahrein att de som den fjärde arabiska staten erkände Israel, några veckor efter att Förenade Arabemiraten fattat samma beslut.
eBlick
sep 14, 2020
Han säger i polisförhören att han kände ett tvång att döda två människor för att få inre frid. Daniel Nyqvist har varken före eller efter det brutala dubbelmordet i Linköping 2004 varit i klammeri med rättvisan. I 16 år levde han under radarn. I nästa vecka ställs han inför rätta åtalad för ett dubbelmord han erkänt sig skyldig till.
eBlick
sep 14, 2020
Förra måndagen presenterade Olle Eriksson projektet Ung inlåst under ett digitalt seminarium från Skyddsvärnets lokaler i Stockholm. – Vår fulla övertygelse är att om vi ska lyckas nå dem som fått en tråkig och tuff start i livet behöver de få en tilltro till vuxenvärlden, berättade Olle Eriksson.
eBlick
sep 11, 2020
Rinkeby Folkets hus var oroliga för att barnen glömdes bort under coronakrisen. Därför startade man tillsammans med Rädda Barnen initiativet Pysselakuten i maj i år. Drygt en månad senare greps och anhölls Rinkeby Folkets hus ordförande av polis, misstänkt för våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.
eBlick
sep 03, 2020
Cajsa Tengblad kom nyligen ut med boken "Kroppsnöjd och själsstark." På ett personligt sätt beskriver hon sin väg till att bli nöjd med sin kropp och ger tips på vad själen behöver för att må bra. – Att bli vän med sig själv och stärka den psykiska motståndskraften är livsviktigt, säger hon.
eBlick
sep 03, 2020
Professionella artister och musiker har drabbats hårt av restriktionerna som följt av pandemin med förlorade speltillfällen och intäkter. Nu visar en ny enkätundersökning att var tredje musiker är på väg att lämna yrket. – Den verkliga siffran är mycket högre, säger musikern Simon Ådahl till Inblick.