Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Mitt i karriären blev tron en verklighet

Börje Norlén | 24 nov , 2016
Lars-Eric Näsström var en framgångsrik entreprenör mitt i livet och hans företag växte. Men hustrun Eva sökte något mer i livet. Efter många stickspår fann hon Jesus och det var början till något nytt. – Kunde det hända mig, kan det hända alla, försäkrar Lars-Eric.

mitt_i_karriären_blev_tron_en_verklighet
– I hemmet där jag växte upp fanns inte Gud med på kartan. I den situationen mötte Gud mig och jag är så oändligt tacksam för det, berättar han.

Lars-Eric växte upp i en kreativ företagsmiljö. Efter att ha jobbat en tid i pappans företag, startade han eget som 30-åring, tillsammans med två av sina bröder.

Företaget ägnade sig åt hydraulik. Huvudlagret fanns i Skellefteå och filialer fanns i Umeå (där Lars-Eric själv bodde) och i Stockholm. Som mest hade de 112 anställda.

Men trots att de var unga och framgångsrika var Lars-Erics fru Eva inte riktigt nöjd. Hon sökte efter något mer i tillvaron. Lars-Eric tyckte det var jättejobbig när Eva berättade om sitt andliga sökande, som tog sig uttryck på många sätt.

När så Eva kom hem och berättade att hon blivit frälst, tänkte Lars-Eric att det äntligen kanske skulle bli lugnt hemma.

– Eva hade sökt i så många olika källor och nu verkade det som om hon funnit frid. Hon hade blivit inbjuden till en konsert med Viktor Klimenko i en kyrka.

– På slutet hade han frågat åhörarna om någon ville säga ja till Jesus och då hade Eva räckt upp sin hand, berättar Lars-Eric.

 

Jesus blev levande

Eva började tala om att göra en resa till Israel och hela familjen åkte dit.

Resan blev en oförglömlig upplevelse för hela familjen Näsström, inte minst för Lars-Eric. För honom kändes berättelserna om Jesus inte längre så avlägsna och irrelevanta.

Här fanns de i verkligheten – platserna där Jesus hade rört sig under sina korta år på jorden.

Gång på gång kunde inte Lars-Eric hålla tårarna tillbaka.

– I Betlehem lyssnade vi till en kör från Korea. Jag bara grät och kunde inte vara kvar därinne. Jag fick lyssna till berättelser som gjorde mig alldeles tagen.

– Eva döptes i Israel och jag bestämde mig för att också ta emot Jesus, liksom våra barn. Det var en helt förvandlad familj som åkte hem.

Men allt var inte frid och fröjd. Lars-Eric hade sedan 20-årsåldern dragits med en kronisk njurinfektion och enligt läkaren hade han nu bara tio år kvar att leva.

Njurfunktion och hjärtkapacitet var endast tio procent av den normala. Han var tvungen att äta mycket medicin.

– Listan över defekter var lång: hjärtförstoring, klaffel, kärlkramp; två ärr i hjärtat efter två infarkter, högt undertryck.

– Jag var så utmattad och svag att jag inte kunde göra någonting.

– Min nya läkare Marianne sa: ’Tror du på Gud tycker jag att du ska ropa till honom, för jag kan ingenting göra’. Jag gjorde som hon sa – ropade av hela mitt hjärta till Gud, minns Lars-Eric som då var 40 år.

 

Skrattade hejdlöst

Dagen efter deltog Lars-Eric och några vänner i ett allkristet möte i Skellefteå. Där fick de en så stark beröring av Guds Ande att de blev som berusade. Hela dagen blev som en fest inför Guds ansikte.

Det slutade med att Lars-Eric och hans kompisar skrattade så hejdlöst att de inte kunde sitta kvar på stolarna. Hans son skämdes, när Lars-Eric hamnade på golvet där han och hans vänner tjöt av skratt.

– När vi åkte hem i bilen var vi tvungna att ha fläkten på, fast det var vinter. Det var så mycket av Guds närvaro i bilen att det var alldeles varmt i kupén.

– När vi kom fram kunde två vänner inte gå ur bilen själva, utan vi fick hjälpa dem att komma i säng. Det var inte klokt, men en härlig upplevelse.

När Lars-Eric vaknade på morgonen upplevde han att rummet var som uppfyllt av en mäktig kraft.

Det var som om någon hade lett elektrisk ström genom hans kropp. Inne i bröstkorgen kände Lars-Eric en hand som gjorde en operation i hans hjärta och sedan drog till och spände alla ådror.

– Min spontana reaktion var att Gud själv hade behandlat mig och att jag nu var frisk. Det kändes som att jag hade sockerdricka i blodet och det bubblade i kroppen i flera dagar.

– När jag kom tillbaka till min läkare Marianne blev hon helt överrumplad. Hon tog mig till en hel delegation blivande läkare, och förevisade mig för dem. Hjärtat scannades och inga defekter fanns kvar längre; till och med ärren efter infarkterna var borta.

20 år på övertid

Men njurvärdena var fortfarande inte bra, även om de förbättrats en aning. Två gånger om året gick Lars-Eric därför på kontroll hos en njurläkare.

– De senaste åren jag gick hos honom pratade vi aldrig om njurarna, utan vi samtalade om Gud och våra samtal påverkade hans Gudsrelation på ett avgörande sätt. För tre år sedan tyckte han att det var dags att avsluta dessa regelbundna hälsokontroller.

– Beskedet han gav mig var: ’Lars-Eric, dina njurar fungerar inte till 100 procent – utan till 110’.

– Nu har jag levt 20 år på övertid, och har aldrig varit så frisk, säger Lars-Eric med ett hjärtligt skratt.

Lars-Eric driver sedan närmare 20 år tillbaka ett mindre företag i Uppsala, i samma bransch som förut. Företaget är välskött och går bra; hela miljön andas trivsel och känns inbjudande.

Lars-Eric är ett levande bevis på Guds makt. Han är en man som en gång var dödsdömd av läkare, men som nu strålar av en vitalitet, hälsa och livsglädje, som effektivt tar udden av alla försök till bortförklaringar.

BÖRJE NORLÉN

 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019