Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Dennis bad och en ny värld öppnades

Dennis Eeriksson | 26 maj , 2017
Dennis Eeriksson var satanist och sökte sanningen i det ockulta. För att fylla det inre tomrummet tog han sin tillflykt till alkohol och andra droger redan under gymnasietiden. Men så en dag för några år sedan böjde han knä och tog emot Jesus i sin ensamhet och misär. Då öppnades en ny värld. Här berättar han själv om sin livsresa.
Dennis_bad_och_en_ny_varld_oppnades
Idag är jag glad, uppåt och fylld av helige Ande. Men så har det inte alltid varit. Jag växte upp i en by i Västmanland med föräldrar som var allt annat än kristna. Men jag hade en längtan och ett sökande sinne. 
Som tolvåring började jag gilla de mörka makterna och kallade mig själv satanist. Jag började studera magi och annat ockult. Och när jag började gymnasiet hade jag redan druckit bra mycket öl och sprit. Festat och härjat loss. 
Trots att jag hade bra betyg och ett skötsamt yttre var det någonting som fattades i livet. Någonting jag försökte fylla. Under gymnasiet satt jag i ett pentagram på golvet i mitt rum och försökte ta kontakt med det som jag trodde var det som kunde tillfredsställa mig. Jag kände där och då att det var ingenting för mig. De kalla kårarna som gick utefter min rygg fick mig att tänka om. 
Så jag fortsatte mitt sökande. Samtidigt förnekade jag Kristus och tyckte att det var fegt att böja sig för någonting och att luta sig tillbaka mot en Gud som skulle hjälpa. Jag skulle allt kunna klara mig själv, precis som jag blivit upplärd i hemmet och i skolan. 

Buddhistiska banor

När jag slutade gymnasiet var min inriktning i livet att festa, träffa tjejer och att röka marijuana. Någonting som fortgick under större delen av mitt vuxna liv. Det var marijuanan som fick mig att gå ifrån satanismen och börja tänka i lite mer buddhistiska banor för att i slutändan se mig själv som Gud. 
Jag hade tankesättet att allt som händer, händer av en orsak och att jag är den som styr över ”ödet”. Skulle det finnas en Gud, Jesus, Buddha, Allah eller Satan i slutändan av livet skulle jag rycka på axlarna och säga. ”Ja happ, så det var så här det var tänkt. Får jag reinkarneras till någonting närmare nirvana eller får jag komma in i himmelen? Jag har ju varit ganska snäll ändå.”
Efter att ha tagit och trippat på "magisk svamp" fick jag en uppenbarelse att byta inriktning i mitt liv. Jag tog uppehåll från arbetet för att studera till journalist i Kalix. Skrivandet har varit en stor del av mitt liv och jag har ofta haft ett anteckningsblock med mig. Så det kändes passande.
Under dessa två år av studier hamnade jag hos Kronofogden. Skulden blev bara större och större och räntan fortsatte att ticka på.
Efter studierna hamnade jag i hemstaden igen och jag fortsatte att arbeta på fabriken som jag jobbat på tidigare. Kronofogden lät mig leva på existensminimum och under tiden försökte jag försörja en flickvän, mig själv och samtidigt röka marijuana näst intill dagligen. Jag arbetade på fabriken och levde livet som jag tänkte passade bäst för mig. 

Ville infiltrera Pingstkyrkan

En varm sommardag satt jag, som vanligt på en ledig dag, med en holk tänd och datorspelandet på hög nivå när ett par vänner kom till mig. En av dem hade länge pratat om Jesus Kristus och undrat om inte jag borde ta och släppa sargen och ta emot Jesus som herre och frälsare. 
Jag hade mina egna idéer och teorier om livet, uppkomst och död, men denna dag tänkte jag att det vore kanske bäst att göra som han sa. 
Jag tänkte, i mitt pårökta sinne, att jag skulle infiltrera Pingstkyrkan och visa på hur fel ute de är och hur falskt det är med religion. Så jag sade de magiska orden. ”Jesus Kristus, jag har syndat och jag behöver din nåd och hjälp i mitt liv. Fräls mig och gör mig till din. Tack Gud Fader för att jag nu är ditt barn.” 
Men ingenting speciellt hände, annat än att en av personerna kände sig manad att ge mig ett av hans kors. Ett kors som kändes som brännande eld i min hand när jag tog det. Jag skrev en snabb dikt om det. Den har tyvärr försvunnit, men jag har skrivit många andra dikter sedan dess. 

Böjde knä

Tiden gick, det blev ett avslut med tjejen som var moder till min dotter. Jag flyttade ut på landet och bodde i ett hus utan vatten och avlopp i flera månader. Jag jobbade och rökte marijuana ännu mer för att döva smärtan från allt som hänt. 
Inte mycket hände från Gud förrän en speciell dag när allt kändes som mest tungt. Jag var full, hade träffat några tjejer av och till och försökte få träffa och ta hand om min dotter när tiden passade. 
Ingen hade hjälpt mig, ingen förklarade och ingen vägledde mig till vad det egentligen menas med att vara en kristen. Men där i min ensamhet, för tre år sedan, gick jag ner på knä och bad frälsningsbönen igen och denna gången menade jag vad jag sade. 
Jag ropade ut till Gud och nya saker öppnades för mig. Jag fick en känsla av att jag måste döpa mig. Jag började be till Herren om hjälp och vägledning i livet. Jag började läsa Bibeln. 
Jag hörde när jag själv svor och när andra svor och hur illa det lät. Så jag slutade med det. Jag fick en avsmak för alkohol och lade av mig det också, insåg att jag inte kan kasta bort min vakna tid på att spela tv- och datorspel. Jag slutade röka, både cigaretter och marijuana, och efter en stund lade jag av mig snuset. 
Jag bad till Herren om en öppning och insåg att det är viktigt att leva i bibelordet. Jag träffade en kristen kvinna som fick mig att komma ännu närmare sann kärlek och Herren Gud själv. Hon är min älskade fru sedan två år tillbaka. Min fru och dotter kommer överens och livet går på i Jesu Kristi namn. 

Takt- och tondöv

Från att ha varit takt- och tondöv har jag lärt mig både sjunga, spela gitarr och munspel till vår käre herre och frälsare. Allt är tack vare honom. Insikter och uppenbarelser avlöser varandra när man vandrar med Herren. 
Jag har aldrig tidigare känt mig så hel som jag gör nu. Och allt tackar jag Herren för. Innan kunde jag inte i min vildaste fantasi tro att jag skulle ”vika ner mitt ego” och böja knä för någon som bara är en påhittad saga. Ack så fel jag hade, efter år av förnekelse, hat och förtalande mot Herren insåg jag att han förlät mig för detta.
Vägen hit var lång och det har varit ett par diken, men först när en äldre kristen broder frågade mig och mina bröder vem det är vi ber till egentligen insåg jag hur det hela fungerar. Man ber till Fadern, genom helige Ande i Jesu namn. Tidigare hade jag ropat Jesus och bara Jesus. 
Efter den frågan och insikten har det hänt ännu fler positiva saker. Jag växer var dag i tro och fylld av den helige Ande har jag lagt händer på sjuka och de har blivit bättre. Varje dag är en ny dag i Jesu Kristi namn som man får lov att ge till honom. Jag känner mig bekväm, fri och uppfylld av glädje när jag kommer inför Gud Fadern i bön. 
D​ENNIS EERIKSSON
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019