Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Dennis bad och en ny värld öppnades

Dennis Eeriksson | 26 maj , 2017
Dennis Eeriksson var satanist och sökte sanningen i det ockulta. För att fylla det inre tomrummet tog han sin tillflykt till alkohol och andra droger redan under gymnasietiden. Men så en dag för några år sedan böjde han knä och tog emot Jesus i sin ensamhet och misär. Då öppnades en ny värld. Här berättar han själv om sin livsresa.
Dennis_bad_och_en_ny_varld_oppnades
Idag är jag glad, uppåt och fylld av helige Ande. Men så har det inte alltid varit. Jag växte upp i en by i Västmanland med föräldrar som var allt annat än kristna. Men jag hade en längtan och ett sökande sinne. 
Som tolvåring började jag gilla de mörka makterna och kallade mig själv satanist. Jag började studera magi och annat ockult. Och när jag började gymnasiet hade jag redan druckit bra mycket öl och sprit. Festat och härjat loss. 
Trots att jag hade bra betyg och ett skötsamt yttre var det någonting som fattades i livet. Någonting jag försökte fylla. Under gymnasiet satt jag i ett pentagram på golvet i mitt rum och försökte ta kontakt med det som jag trodde var det som kunde tillfredsställa mig. Jag kände där och då att det var ingenting för mig. De kalla kårarna som gick utefter min rygg fick mig att tänka om. 
Så jag fortsatte mitt sökande. Samtidigt förnekade jag Kristus och tyckte att det var fegt att böja sig för någonting och att luta sig tillbaka mot en Gud som skulle hjälpa. Jag skulle allt kunna klara mig själv, precis som jag blivit upplärd i hemmet och i skolan. 

Buddhistiska banor

När jag slutade gymnasiet var min inriktning i livet att festa, träffa tjejer och att röka marijuana. Någonting som fortgick under större delen av mitt vuxna liv. Det var marijuanan som fick mig att gå ifrån satanismen och börja tänka i lite mer buddhistiska banor för att i slutändan se mig själv som Gud. 
Jag hade tankesättet att allt som händer, händer av en orsak och att jag är den som styr över ”ödet”. Skulle det finnas en Gud, Jesus, Buddha, Allah eller Satan i slutändan av livet skulle jag rycka på axlarna och säga. ”Ja happ, så det var så här det var tänkt. Får jag reinkarneras till någonting närmare nirvana eller får jag komma in i himmelen? Jag har ju varit ganska snäll ändå.”
Efter att ha tagit och trippat på "magisk svamp" fick jag en uppenbarelse att byta inriktning i mitt liv. Jag tog uppehåll från arbetet för att studera till journalist i Kalix. Skrivandet har varit en stor del av mitt liv och jag har ofta haft ett anteckningsblock med mig. Så det kändes passande.
Under dessa två år av studier hamnade jag hos Kronofogden. Skulden blev bara större och större och räntan fortsatte att ticka på.
Efter studierna hamnade jag i hemstaden igen och jag fortsatte att arbeta på fabriken som jag jobbat på tidigare. Kronofogden lät mig leva på existensminimum och under tiden försökte jag försörja en flickvän, mig själv och samtidigt röka marijuana näst intill dagligen. Jag arbetade på fabriken och levde livet som jag tänkte passade bäst för mig. 

Ville infiltrera Pingstkyrkan

En varm sommardag satt jag, som vanligt på en ledig dag, med en holk tänd och datorspelandet på hög nivå när ett par vänner kom till mig. En av dem hade länge pratat om Jesus Kristus och undrat om inte jag borde ta och släppa sargen och ta emot Jesus som herre och frälsare. 
Jag hade mina egna idéer och teorier om livet, uppkomst och död, men denna dag tänkte jag att det vore kanske bäst att göra som han sa. 
Jag tänkte, i mitt pårökta sinne, att jag skulle infiltrera Pingstkyrkan och visa på hur fel ute de är och hur falskt det är med religion. Så jag sade de magiska orden. ”Jesus Kristus, jag har syndat och jag behöver din nåd och hjälp i mitt liv. Fräls mig och gör mig till din. Tack Gud Fader för att jag nu är ditt barn.” 
Men ingenting speciellt hände, annat än att en av personerna kände sig manad att ge mig ett av hans kors. Ett kors som kändes som brännande eld i min hand när jag tog det. Jag skrev en snabb dikt om det. Den har tyvärr försvunnit, men jag har skrivit många andra dikter sedan dess. 

Böjde knä

Tiden gick, det blev ett avslut med tjejen som var moder till min dotter. Jag flyttade ut på landet och bodde i ett hus utan vatten och avlopp i flera månader. Jag jobbade och rökte marijuana ännu mer för att döva smärtan från allt som hänt. 
Inte mycket hände från Gud förrän en speciell dag när allt kändes som mest tungt. Jag var full, hade träffat några tjejer av och till och försökte få träffa och ta hand om min dotter när tiden passade. 
Ingen hade hjälpt mig, ingen förklarade och ingen vägledde mig till vad det egentligen menas med att vara en kristen. Men där i min ensamhet, för tre år sedan, gick jag ner på knä och bad frälsningsbönen igen och denna gången menade jag vad jag sade. 
Jag ropade ut till Gud och nya saker öppnades för mig. Jag fick en känsla av att jag måste döpa mig. Jag började be till Herren om hjälp och vägledning i livet. Jag började läsa Bibeln. 
Jag hörde när jag själv svor och när andra svor och hur illa det lät. Så jag slutade med det. Jag fick en avsmak för alkohol och lade av mig det också, insåg att jag inte kan kasta bort min vakna tid på att spela tv- och datorspel. Jag slutade röka, både cigaretter och marijuana, och efter en stund lade jag av mig snuset. 
Jag bad till Herren om en öppning och insåg att det är viktigt att leva i bibelordet. Jag träffade en kristen kvinna som fick mig att komma ännu närmare sann kärlek och Herren Gud själv. Hon är min älskade fru sedan två år tillbaka. Min fru och dotter kommer överens och livet går på i Jesu Kristi namn. 

Takt- och tondöv

Från att ha varit takt- och tondöv har jag lärt mig både sjunga, spela gitarr och munspel till vår käre herre och frälsare. Allt är tack vare honom. Insikter och uppenbarelser avlöser varandra när man vandrar med Herren. 
Jag har aldrig tidigare känt mig så hel som jag gör nu. Och allt tackar jag Herren för. Innan kunde jag inte i min vildaste fantasi tro att jag skulle ”vika ner mitt ego” och böja knä för någon som bara är en påhittad saga. Ack så fel jag hade, efter år av förnekelse, hat och förtalande mot Herren insåg jag att han förlät mig för detta.
Vägen hit var lång och det har varit ett par diken, men först när en äldre kristen broder frågade mig och mina bröder vem det är vi ber till egentligen insåg jag hur det hela fungerar. Man ber till Fadern, genom helige Ande i Jesu namn. Tidigare hade jag ropat Jesus och bara Jesus. 
Efter den frågan och insikten har det hänt ännu fler positiva saker. Jag växer var dag i tro och fylld av den helige Ande har jag lagt händer på sjuka och de har blivit bättre. Varje dag är en ny dag i Jesu Kristi namn som man får lov att ge till honom. Jag känner mig bekväm, fri och uppfylld av glädje när jag kommer inför Gud Fadern i bön. 
D​ENNIS EERIKSSON
 
eBlick
På bild, Olle Eriksson och Jonas Klinteberg, Fotograf, Andreas Diernert 1
sep 14, 2020
Förra måndagen presenterade Olle Eriksson projektet Ung inlåst under ett digitalt seminarium från Skyddsvärnets lokaler i Stockholm. – Vår fulla övertygelse är att om vi ska lyckas nå dem som fått en tråkig och tuff start i livet behöver de få en tilltro till vuxenvärlden, berättade Olle Eriksson.
eBlick
sep 14, 2020
Han säger i polisförhören att han kände ett tvång att döda två människor för att få inre frid. Daniel Nyqvist har varken före eller efter det brutala dubbelmordet i Linköping 2004 varit i klammeri med rättvisan. I 16 år levde han under radarn. I nästa vecka ställs han inför rätta åtalad för ett dubbelmord han erkänt sig skyldig till.
eBlick
sep 11, 2020
Rinkeby Folkets hus var oroliga för att barnen glömdes bort under coronakrisen. Därför startade man tillsammans med Rädda Barnen initiativet Pysselakuten i maj i år. Drygt en månad senare greps och anhölls Rinkeby Folkets hus ordförande av polis, misstänkt för våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.
eBlick
sep 03, 2020
Cajsa Tengblad kom nyligen ut med boken "Kroppsnöjd och själsstark." På ett personligt sätt beskriver hon sin väg till att bli nöjd med sin kropp och ger tips på vad själen behöver för att må bra. – Att bli vän med sig själv och stärka den psykiska motståndskraften är livsviktigt, säger hon.
eBlick
sep 03, 2020
Professionella artister och musiker har drabbats hårt av restriktionerna som följt av pandemin med förlorade speltillfällen och intäkter. Nu visar en ny enkätundersökning att var tredje musiker är på väg att lämna yrket. – Den verkliga siffran är mycket högre, säger musikern Simon Ådahl till Inblick.
eBlick
sep 03, 2020
Turkiets president Erdogan vill återuppliva det Ottamanska riket, som kollapsade för omkring 100 år sedan, efter att riket hade förlorat kontrollen över Jerusalem. Han vill nu ”befria” Al-Aqsa-mosken och ”förena det islamiska samfundet” mot Israel. Turkiet är ett mycket större hot mot Israel än Iran, menar Israels underrättelsechef.
eBlick
aug 27, 2020
I boken "Överlevarna - Röster från Förintelsen" finns citat från 95 personer som överlevde Förintelsen. – Idén är att via personliga citat ge förståelse för något som är ofattbart. Skulle jag bidra med det då har boken fyllt sin uppgift, berättar författaren Bernt Hermele.
eBlick
aug 27, 2020
Litauen klassar nu Hizbollah som en terrororganisation och fattar därmed samma beslut som USA, Kanada, Holland, Arabförbundet, Gulfstaterna, Storbritannien och Tyskland. – Vi uppskattar det framgångsrika samarbetet mellan de litauiska och israeliska säkerhetsorganen, sade landets utrikesminister Linas Linkevičius i samband med beslutet.
eBlick
aug 27, 2020
– Det är omöjligt att säga vad som kommer ske, det är en hårdför regim i Belarus som inte gärna kommer ge sig frivilligt, säger tidigare riksdagsledamoten och valobservatören för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), Christian Holm Barenfeld till Inblick.
eBlick
aug 20, 2020
I förra veckan nådde Israel och Förenade Arabemiraten fram till en historisk fredsöverenskommelse. Avtalet handlar om att fullt ut normalisera de diplomatiska förbindelserna mellan de två nationerna. – Vår högsta önskan är att få en full normalisering av de diplomatiska förbindelserna med hela arabvärlden, säger ambassadör Ilan Ben-Dov.
eBlick
aug 20, 2020
Motivationstalaren Charbel Gabro har under sommaren samlat 20 killar från utsatta förorter i Norrköping och Linköping för att bryta ner murar mellan deras värld och det svenska samhället. Satsningen heter "Min sommar - Mitt liv". – Tanken var att de som inte har något att göra under sommarlovet ska få något att ägna sig åt gemensamt. Ha något att komma till och känna sig inkluderad, ungefär som i skolan, berättar Charbel Gabro för Inblick.