Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Elitsatsande boxaren Natalia har Jesus som grund

Ola Karlman | 05 jan , 2018
Natalia Lundström tränar stenhårt med målet SM i boxning 2018 i sikte. Tryggheten i hennes liv är dock en annan – relationen med den evige segraren Jesus är densamma oavsett om det blir vinst eller förlust i matchen.
Elitsatsande_boxa ren_Natalia_har_Jesus_som_grund
21-åriga Natalia Lundström har under sin uppväxt fått se hur den kärlek till sina medmänniskor som Jesus pratar om i Bibeln kan praktiseras. Hennes föräldrar har välkomnat människor som behöver ett vänligt ord, ett mål mat och en säng till deras hem.
– Jag är tacksam för den grund jag fått av att växa upp i en jättekärleksfull familj. Mina föräldrar har alltid varit hjälpsamma, vi barn var vana vid att alltid ha människor som kanske var hemlösa eller missbrukare hemma hos oss.
Idrotten blev tidigt ett intresse hos Natalia, som är uppväxt i fotbollsmetropolen Mjällby strax utanför Sölvesborg i västra Blekinge, och hon har bland annat provat just fotboll samt några andra lagsporter. Fotbollstränaren i klubben Lörby IF såg kvaliteter som gjorde att hon spelade på en defensiv position i laget.
– Jag spelade back och var den som gärna ville trycka till i närkamperna, jag är något av en vinnarskalle.

Upptäckte boxningen

2012, året när Natalia fyllde 16 år, upptäckte hon den idrott som snart blev hennes idrott. Hon var intresserad av att få god fysisk träning och upptäckte att boxningsträning gav just det i stora mått. Till en början handlade det om träning men så småningom väcktes även intresset för att tävla i boxning. Men att ta det steget var inte okomplicerat för Natalias del. Det kändes tveksamt om boxningen var något för en människa som förespråkar Bibelns ord om att vända andra kinden till. Mamma där hemma blev till en början bekymrad.
– Hon blev inte glad över att jag började boxas, men nu har hon accepterat det och ser hur jag brinner för det. Men hon är bekymrad om jag får smällar och tycker synd om den som får smällar av mig, säger Natalia och ler.
Att börja tävla i boxning var långt ifrån okomplicerat även för Natalias egen del.
– Det kändes som att bryta mot naturens lag. Ta ett slag, skydda sig och ge tillbaka. Den biten var en tuff kamp för mig att bryta och jag är förvånad att jag inte gav upp.

Tränar hårt

Men glädjen till sporten segrade och nu satsar Natalia stenhårt med sju till nio träningspass per vecka. Hon tävlar i 60-kilosklassen och har vunnit fem av de sex matcher hon hittills gått i ringen.
– Att bli en duktig boxare kräver självdisciplin och tålamod när man jobbar upp sina reflexer. Mitt stora mål är SM 2018.
Det finns många sporter där fysisk kamp och skaderisk ingår. Boxning handlar om att ta poäng och vinna den match som avgörs enligt de förutsättningar som regelboken berättar om och där inställningen att ge och ta är ömsesidig från båda boxarna. Natalia berättar om nya bekantskaper som blir både sparringpartner och vän efter tack för god match. Tron på Jesus är grunden i hennes liv vare sig hon vistas i boxningslokalen eller i kyrkan.
– Folk ser att jag är aktiv i kyrkan och jag är öppen med min tro om någon undrar och vill samtala. Jesus vill ju att vi ska nå alla människor med budskapet om honom.
Tron på Gud är en naturlig del sedan barnsben. Tacksamheten är stor över att ha fått med sig den tryggheten som en grund till beslutet att själv säga ja till Jesus.
– Jag har alltid vetat om att Gud finns och mina föräldrar har alltid påmint oss barn om det. Jag upplever tron på Jesus som en styrka och ett hopp för framtiden. Då behöver man inte gå omkring och tänka att när min tid är slut då är det slut utan man får vara viss om att det finns en fortsättning.

Dop i Jesu fotspår

Men Jesus innebär inte bara trygghet för morgondagen utan han märks även i dag, just nu. Beslutet som hon tog 2008 blev till en underbar upplevelse.
– Jag döptes där Jesus en gång döptes, i Jordanfloden i Israel. Det var så underbart och mäktigt, jag blev så fylld utav glädje. Till våren ska jag åter besöka Israel vilket jag ser fram emot så mycket, säger Natalia.
Förutom boxningen, där hon tävlar för klubben BK Revansch i Sölvesborg, så upplever Natalia stor glädje i att tjäna Jesus genom att sjunga.
– Jag är med i lovsången i min församling Folkkyrkan här i Sölvesborg och upplever en särskild glädje när jag sjunger och ser andra människor prisa Gud.

Vardagens Gud

– Man är inte ensam, det är så gott att få ta del av Guds ord i Bibeln och umgås med honom i bön i mina tankar. Jag brukar läsa dagens bibelvers och tänka på vad den vill säga till mig.
Gud är den som står i främsta ledet i varje människas personliga hejaklack, vi är ju var och en hans älskade barn. Det avspeglar sig i Natalias bön innan hon går in i ringen för att boxas. Vissheten om vem som är den som vet bäst.
– Då ber jag ”Gud, låt din vilja ske”.
O​LA KARLMAN
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019