Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Elitsatsande boxaren Natalia har Jesus som grund

Ola Karlman | 05 jan , 2018
Natalia Lundström tränar stenhårt med målet SM i boxning 2018 i sikte. Tryggheten i hennes liv är dock en annan – relationen med den evige segraren Jesus är densamma oavsett om det blir vinst eller förlust i matchen.
Elitsatsande_boxa ren_Natalia_har_Jesus_som_grund
21-åriga Natalia Lundström har under sin uppväxt fått se hur den kärlek till sina medmänniskor som Jesus pratar om i Bibeln kan praktiseras. Hennes föräldrar har välkomnat människor som behöver ett vänligt ord, ett mål mat och en säng till deras hem.
– Jag är tacksam för den grund jag fått av att växa upp i en jättekärleksfull familj. Mina föräldrar har alltid varit hjälpsamma, vi barn var vana vid att alltid ha människor som kanske var hemlösa eller missbrukare hemma hos oss.
Idrotten blev tidigt ett intresse hos Natalia, som är uppväxt i fotbollsmetropolen Mjällby strax utanför Sölvesborg i västra Blekinge, och hon har bland annat provat just fotboll samt några andra lagsporter. Fotbollstränaren i klubben Lörby IF såg kvaliteter som gjorde att hon spelade på en defensiv position i laget.
– Jag spelade back och var den som gärna ville trycka till i närkamperna, jag är något av en vinnarskalle.

Upptäckte boxningen

2012, året när Natalia fyllde 16 år, upptäckte hon den idrott som snart blev hennes idrott. Hon var intresserad av att få god fysisk träning och upptäckte att boxningsträning gav just det i stora mått. Till en början handlade det om träning men så småningom väcktes även intresset för att tävla i boxning. Men att ta det steget var inte okomplicerat för Natalias del. Det kändes tveksamt om boxningen var något för en människa som förespråkar Bibelns ord om att vända andra kinden till. Mamma där hemma blev till en början bekymrad.
– Hon blev inte glad över att jag började boxas, men nu har hon accepterat det och ser hur jag brinner för det. Men hon är bekymrad om jag får smällar och tycker synd om den som får smällar av mig, säger Natalia och ler.
Att börja tävla i boxning var långt ifrån okomplicerat även för Natalias egen del.
– Det kändes som att bryta mot naturens lag. Ta ett slag, skydda sig och ge tillbaka. Den biten var en tuff kamp för mig att bryta och jag är förvånad att jag inte gav upp.

Tränar hårt

Men glädjen till sporten segrade och nu satsar Natalia stenhårt med sju till nio träningspass per vecka. Hon tävlar i 60-kilosklassen och har vunnit fem av de sex matcher hon hittills gått i ringen.
– Att bli en duktig boxare kräver självdisciplin och tålamod när man jobbar upp sina reflexer. Mitt stora mål är SM 2018.
Det finns många sporter där fysisk kamp och skaderisk ingår. Boxning handlar om att ta poäng och vinna den match som avgörs enligt de förutsättningar som regelboken berättar om och där inställningen att ge och ta är ömsesidig från båda boxarna. Natalia berättar om nya bekantskaper som blir både sparringpartner och vän efter tack för god match. Tron på Jesus är grunden i hennes liv vare sig hon vistas i boxningslokalen eller i kyrkan.
– Folk ser att jag är aktiv i kyrkan och jag är öppen med min tro om någon undrar och vill samtala. Jesus vill ju att vi ska nå alla människor med budskapet om honom.
Tron på Gud är en naturlig del sedan barnsben. Tacksamheten är stor över att ha fått med sig den tryggheten som en grund till beslutet att själv säga ja till Jesus.
– Jag har alltid vetat om att Gud finns och mina föräldrar har alltid påmint oss barn om det. Jag upplever tron på Jesus som en styrka och ett hopp för framtiden. Då behöver man inte gå omkring och tänka att när min tid är slut då är det slut utan man får vara viss om att det finns en fortsättning.

Dop i Jesu fotspår

Men Jesus innebär inte bara trygghet för morgondagen utan han märks även i dag, just nu. Beslutet som hon tog 2008 blev till en underbar upplevelse.
– Jag döptes där Jesus en gång döptes, i Jordanfloden i Israel. Det var så underbart och mäktigt, jag blev så fylld utav glädje. Till våren ska jag åter besöka Israel vilket jag ser fram emot så mycket, säger Natalia.
Förutom boxningen, där hon tävlar för klubben BK Revansch i Sölvesborg, så upplever Natalia stor glädje i att tjäna Jesus genom att sjunga.
– Jag är med i lovsången i min församling Folkkyrkan här i Sölvesborg och upplever en särskild glädje när jag sjunger och ser andra människor prisa Gud.

Vardagens Gud

– Man är inte ensam, det är så gott att få ta del av Guds ord i Bibeln och umgås med honom i bön i mina tankar. Jag brukar läsa dagens bibelvers och tänka på vad den vill säga till mig.
Gud är den som står i främsta ledet i varje människas personliga hejaklack, vi är ju var och en hans älskade barn. Det avspeglar sig i Natalias bön innan hon går in i ringen för att boxas. Vissheten om vem som är den som vet bäst.
– Då ber jag ”Gud, låt din vilja ske”.
O​LA KARLMAN
 
eBlick
På bild, Olle Eriksson och Jonas Klinteberg, Fotograf, Andreas Diernert 1
sep 14, 2020
Förra måndagen presenterade Olle Eriksson projektet Ung inlåst under ett digitalt seminarium från Skyddsvärnets lokaler i Stockholm. – Vår fulla övertygelse är att om vi ska lyckas nå dem som fått en tråkig och tuff start i livet behöver de få en tilltro till vuxenvärlden, berättade Olle Eriksson.
eBlick
sep 14, 2020
Han säger i polisförhören att han kände ett tvång att döda två människor för att få inre frid. Daniel Nyqvist har varken före eller efter det brutala dubbelmordet i Linköping 2004 varit i klammeri med rättvisan. I 16 år levde han under radarn. I nästa vecka ställs han inför rätta åtalad för ett dubbelmord han erkänt sig skyldig till.
eBlick
sep 11, 2020
Rinkeby Folkets hus var oroliga för att barnen glömdes bort under coronakrisen. Därför startade man tillsammans med Rädda Barnen initiativet Pysselakuten i maj i år. Drygt en månad senare greps och anhölls Rinkeby Folkets hus ordförande av polis, misstänkt för våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.
eBlick
sep 03, 2020
Cajsa Tengblad kom nyligen ut med boken "Kroppsnöjd och själsstark." På ett personligt sätt beskriver hon sin väg till att bli nöjd med sin kropp och ger tips på vad själen behöver för att må bra. – Att bli vän med sig själv och stärka den psykiska motståndskraften är livsviktigt, säger hon.
eBlick
sep 03, 2020
Professionella artister och musiker har drabbats hårt av restriktionerna som följt av pandemin med förlorade speltillfällen och intäkter. Nu visar en ny enkätundersökning att var tredje musiker är på väg att lämna yrket. – Den verkliga siffran är mycket högre, säger musikern Simon Ådahl till Inblick.
eBlick
sep 03, 2020
Turkiets president Erdogan vill återuppliva det Ottamanska riket, som kollapsade för omkring 100 år sedan, efter att riket hade förlorat kontrollen över Jerusalem. Han vill nu ”befria” Al-Aqsa-mosken och ”förena det islamiska samfundet” mot Israel. Turkiet är ett mycket större hot mot Israel än Iran, menar Israels underrättelsechef.
eBlick
aug 27, 2020
I boken "Överlevarna - Röster från Förintelsen" finns citat från 95 personer som överlevde Förintelsen. – Idén är att via personliga citat ge förståelse för något som är ofattbart. Skulle jag bidra med det då har boken fyllt sin uppgift, berättar författaren Bernt Hermele.
eBlick
aug 27, 2020
Litauen klassar nu Hizbollah som en terrororganisation och fattar därmed samma beslut som USA, Kanada, Holland, Arabförbundet, Gulfstaterna, Storbritannien och Tyskland. – Vi uppskattar det framgångsrika samarbetet mellan de litauiska och israeliska säkerhetsorganen, sade landets utrikesminister Linas Linkevičius i samband med beslutet.
eBlick
aug 27, 2020
– Det är omöjligt att säga vad som kommer ske, det är en hårdför regim i Belarus som inte gärna kommer ge sig frivilligt, säger tidigare riksdagsledamoten och valobservatören för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), Christian Holm Barenfeld till Inblick.
eBlick
aug 20, 2020
I förra veckan nådde Israel och Förenade Arabemiraten fram till en historisk fredsöverenskommelse. Avtalet handlar om att fullt ut normalisera de diplomatiska förbindelserna mellan de två nationerna. – Vår högsta önskan är att få en full normalisering av de diplomatiska förbindelserna med hela arabvärlden, säger ambassadör Ilan Ben-Dov.
eBlick
aug 20, 2020
Motivationstalaren Charbel Gabro har under sommaren samlat 20 killar från utsatta förorter i Norrköping och Linköping för att bryta ner murar mellan deras värld och det svenska samhället. Satsningen heter "Min sommar - Mitt liv". – Tanken var att de som inte har något att göra under sommarlovet ska få något att ägna sig åt gemensamt. Ha något att komma till och känna sig inkluderad, ungefär som i skolan, berättar Charbel Gabro för Inblick.