Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Porrstjärnan som fann Jesus

Rickard Bransell | 22 mar , 2018
Rikedom, glamour och njutning. Det är den bild porrförespråkarna målar upp. Men för Brittni De La Mora, eller Jenna Presley, som under sju års tid var hennes alter ego som en av porrbranschens största stjärnor, såg tillvaron helt annorlunda ut. Visst tjänade hon bra, men då själen värkte kom också droger in i bilden. Först när hon fann Jesus fick hon ordning på sitt liv. Idag jobbar hon som pastor och vill hjälpa andra som sitter i en liknande sits hon satt i att hitta en väg ut ur porrträsket.
Porrstjarnan_som_fann_Jesus
Året är 2002 och en femtonårig Brittni Ruiz, som hon hette som ogift, reser med några väninnor till Tijuana i Mexico. Efter en blöt kväll hamnar de på en strippklubb. Brittni, som under uppväxten lidit brist på kärlek och bekräftelse, tar den kvällen värvning som topplessdansös, ett jobb hon sedan fortsätter med under två års tid på en klubb i sin hemstad San Diego. 
– Jag hade en tuff uppväxt. Jag trycktes hela tiden ned och blev aldrig bekräftad. Genom att jag ständigt fick höra att jag inte var tillräckligt bra och att livet skulle vara bättre utan mig fylldes jag av osäkerhet. Det ledde till att jag började fatta beslut utifrån min osäkerhet, säger Brittni som förklaring till varför en tillsynes vanlig och välartad tjej hamnade i en bransch få har som mål att hamna i. 
Något intresse av porr hade inte Brittni. Hon strippade för pengarnas skull. Men när hon var 18 fick några producenter från porrindustrin ögon för henne när de såg henne dansa. 

Första porrscenen

De frågade om hon skulle vara intresserad av att spela in romantiska filmer och lovade att göra henne till stjärna. Hon anade vad det handlade om, men gick med på ett möte. Till sin förvåning gick hon männen till mötes och tackade ja till att spela in sin första porrscen. 
– Genom att jag inte älskade mig själv och inte visste hur värdefull jag var gick jag från strippande till porr. Pengarna var stor del i det, men också bekräftelsen och uppmärksamheten, berättar Brittni.
Den första tiden som porrstjärna beskriver Brittni som ett rus. Hon fick en kick av det och upplevde det som spännande. Sedan kom ångesten och depressionen, hon tidigare brottats med, tillbaka.

”Njutbart för stunden”

– Synd är njutbart för en stund. Du försöker fylla ett tomrum som finns i ditt hjärta, men det funkar bara för en tid. Jag började snabbt känna mig väldigt trasig och redan efter ett år ville jag lämna industrin för jag hatade mitt liv, säger Brittni, som snart blev varse om att lämna inte var någon lätt sak. 
Vem skulle ens vilja anställa en tidigare porrstjärna, frågade hon sig själv. Hon blev därför kvar i ytterligare sex år.
Tidigt i karriären kom även droger in i bilden. Inför inspelningarna serverades marijuanakakor, då det var allmänt känt att det var lättare att spela in sexscenerna hög. För Brittnis del blev det snart tyngre droger. 
En regissör kom och sa att hon var tjock och behövde banta, trots att hon bara vägde 50 kilo. Hon började då med kokain för att gå ned i vikt, senare kom hon även att använda både ecstasy och crystal meth.
– Även jag insåg att det inte var lika påfrestande för själen att spela in mina scener om jag var hög. Min depression och nedstämdhet gav också vika när jag var hög, men drogerna gav en falsk känsla av glädje. Det var inget verkligt eller bestående i det.

Porrbranschens toppnamn

Rent ekonomiskt tjänade Brittni bra under sin tid i branschen. Då hon hörde till porrbranschens toppnamn var hennes namn värderat till 3,4 miljoner dollar och per scen hon spelade in fick hon 1 500 dollar. Det gav 30 000 dollar per månad. Men på grund av drogerna var hon ändå ständigt pank.
– När jag lämnade industrin var det inte med många dollar. Jag var drogberoende och mitt beroende var dyrt, så det mesta jag tjänade gick till att stilla mitt drogbegär. Det är väldigt vanligt i industrin. 
Under de senaste månaderna har fem kvinnliga porrstjärnor dött. Någon efter att ha tagit en överdos och andra av självmord. Ett vanligt scenario i branschen och en utväg som Brittni själv vid flera tillfällen försökte ta.

”Inget framtidshopp”

– Eftersom jag inte hade något hopp inför framtiden så kände jag att avsluta mitt liv skulle vara något bra. Ibland kunde jag avleda tankarna genom att skära mig och vid ett tillfälle gick jag och tatuerade mig för att döva min smärta.
Efter tre år i porrindustrin försökte Brittni bryta sig ut. Hon följde med sin morfar till kyrkan och tog emot Jesus som sin Herre och frälsare och började med drogavvänjning. Men då män var hennes svaghet träffade hon snart nya killar att dejta. Killar som drog henne i fel riktning och hon föll tillbaka in i porrindustrin för ytterligare tre mörka år.
I samband med frälsningsupplevelsen fick Brittni förståelse för vem Gud var och upplevde att hon började höra den helige Andes röst. Tre år senare kände hon ett desperat behov av att ta sig ut ur porrindustrin. Hon skulle flyga till Las Vegas för att spela in några scener. 

Kvinnan Isebel

Då hörde hon rösten be henne att ta med sig Bibeln på flyget. Ombord föll ögonen på Uppenbarelseboken 2:20-21 där det står: "Men det har jag emot dig, att du låter kvinnan Isebel hållas, hon som kallar sig profet och lär och förleder mina tjänare att bedriva otukt och äta offerkött. Jag gav henne tid att vända om, men hon vill inte vända om från sin otukt."
– Jag började gråta och kände att jag var den kvinnan. Dagen efter gick jag till regissören och sa att efter den här dagen så slutar jag. Efter det har jag aldrig sökt mig tillbaka.

Always Loved

Idag jobbar Brittni tillsammans med sin man som pastor. Vid sidan driver hon organisationen Always Loved, som hjälper kvinnor att hitta en väg ut ur porrbranschen. Så länge hennes vittnesbörd kan hjälpa andra människor ut i frihet känner hon att det är värt att fortsätta berätta det. Hon skriver därför nu även på en bok om sitt liv.
R​ICKARD B​RANSELL
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019