Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Mats mötte Jesus utanför krogen

Wladimir Loyola | 29 mar , 2018
Mats Sällqvist bar på mycket ångest och oro inombords på grund av svår akne och eksem över hela kroppen. Sent en natt mötte han Jesus på ett revolutionerande sätt utanför en krog där han hållit till och festat. Mats berättar för Inblick hur han träffade en kristen kille som vittnade för honom om Jesus. Vittnesbördet ledde till att han blev både frälst och fri från ångesten och sjukdomarna som plågat honom så länge.
Mats_motte _Jesus-utanfor_krogen
Mats Sällqvist, född och uppvuxen i östgötametropolen Norrköping, var en väldigt glad grabb från början som alltid hade lätt för att skratta. När han kom upp i tonåren började dock en lång rad riktigt jobbiga svårigheter göra entré i hans liv.
– Jag fick väldigt svår akne i ansiktet som plågade mig och det fanns inga lösningar på detta problem. Situationen blev ännu värre när jag fick därefter eksem. Jag gick till läkare men det blev bara värre och värre, berättar Mats Sällqvist för Inblick.
– Till slut hade jag eksem över hela kroppen. Jag mådde sämre och sämre för varje dag. Sjukdomen gav mig dessutom svår ångest.
– Jag hade trots allt en barnatro. Jag hade lärt mig att be “Gud som haver barnen kär”. Att jag bad denna bön hjälpte mig under alla dessa mörka tonår.
Mats fann en tillfredsställelse i alkoholen. Han festade varje helg men det gav honom bara ångest varje gång han druckit. När han var 22 år befann han sig bokstavligt talat i en återvändsgränd. Han hade sökt hjälp hos både läkare och alkoholen för att lindra ångesten men inget hjälpte.
– Mina kompisar sade till mig att "antingen blir du knäpp i huvudet eller så blir du helt enkelt religiös", säger Mats.
– Jag frågade även präster om hur man kom till Gud men de gav mig inga vettiga svar på mina frågor. Jag hade försökt att dämpa ångesten på flera olika sätt men lyckades inte. Till sist kände jag att jag behövde möta personen på korset som jag hade hört om i Svenska kyrkan.

Mötet med Jesus

En kväll gick Mats som vanligt ut på krogen i Norrköping för att dansa och ha roligt. 
– Jag var påverkad av alkohol och frågade runt om det var drag någonstans. Då dök det upp en kille som sade så här till mig: “Jag ska berätta om någon det är drag på. Det är Jesus”, berättar Mats.
– Jag hade aldrig träffat någon kristen som var så rakt på sak. Vi hade en lång konversation om Guds existens. Jag tyckte att han var för enkelspårig. Jag sade till honom “men ser du inte på nyheterna med alla krig och allt elände i världen?”. 
– Min desperation gjorde att jag blev aggressiv till slut. Men den här killen svarade så lugnt och fint och sade att krig och ondska inte var Guds fel utan att det var själva människan som stod bakom allt detta. Killen överbevisade mig om detta och sade grejer som jag verkligen behövde höra.
– Plötsligt sade han "Du kan bli frälst ikväll". Okej då, tänkte jag och blev samtidigt jätterädd. Mitt hjärta började slå och jag tänkte att nu är mitt liv slut. Den här killen och jag satte oss på en parkbänk, mitt bland en massa fulla människor. Han bad en enkel bön för mig.

Inre explosion

När Mats började be tillsammans med sin nyfunne vän kände han att det var något som exploderade i sitt inre.
– Tårarna började rinna och jag kände en frid som fyllde hela mitt väsen på ett underbart sätt. Jag kände att någon talade till mig och sade: "Jag är sanningen som du har sökt". 
Från den stunden visste Mats att det var Jesus han hade mött.
– Ångesten jag burit på så länge försvann på en gång när jag grät, även om det dröjde lite längre innan eksemet och aknen försvann. Jag började tacka Jesus varje dag och bekände Guds ord framför spegeln regelbundet. Jag fick även höra att Jesus hade helat mig och steg för steg försvann hudsjukdomen och jag blev till sist helt frisk, säger Mats Sällqvist.

Jesus kan hela

Ett år på Livets Ords bibelskola i Uppsala lade en stabil grund i Mats Sällqvists liv. På bibelskolan fick han bland annat lära sig att Jesus är läkaren som kan hela människor från alla sjukdomar. Detta är något som Mats har fått uppleva både i sitt eget liv och när han har bett för andra människor som varit sjuka.
W​LADIMIR L​OYOLA
 
eBlick
Massiva_polisinsatser_mot_barn
feb 20, 2020
Sirenerna studsar mellan husets väggar. Polisbilar kör i rad i hög hastighet mot Barnevernets kontor i Stavanger. Vissa av dem stannar vid ingången till byggnaden vid St. Olavs gate, andra på Løkkeveien. Fem polisbilar anländer, sju poliser stormar in i byggnaden.
eBlick
feb 20, 2020
För att förstå vad som händer i och kring Israel idag är det viktigt att ha den historiska bakgrunden. I Inblicks nya serie om Israels pionjärer presenteras män och kvinnor som varit viktiga i förberedelsearbetet när den nya judiska staten skulle födas fram. Många av dem blev pelare i den nyfödda statens politiska och industriella arbete.
eBlick
feb 20, 2020
I augusti 2018 tillträdde Rigmor Holst som chefredaktör. Efter att ha varit sjukskriven en tid lämnar hon nu över till Hans och Eva Marklund. Inblick ställde fem frågor till Rigmor om tiden som chefredaktör.
eBlick
feb 13, 2020
Varje år äger en mycket speciell försoningskonferens rum vars syfte är att sammanföra dem som inte skulle kunna samlas under några andra omständigheter: judiska och arabiska troende från hela Mellanöstern.
eBlick
feb 13, 2020
Hans och Eva Marklund vill på Alla hjärtans dag starta ett upprop på nätet för äktenskapet, We two, Vi två. – Vi behöver lyfta fram äktenskapet betydelse i vårt samhälle idag, när cirka 50 procent av alla äktenskap går sönder, säger Hans till Inblick.
eBlick
feb 13, 2020
Under 2018 ägde 24 958 skilsmässor rum i Sverige, enligt Statistiska Centralbyrån (SCB). Det är nästan 1 000 fler skilsmässor än året innan. Samtidigt gifte sig drygt 50 000 personer. – De höga skilsmässotalen kan vara en konsekvens av samhällets ändrade värderingar, säger prästen Ole Olsen, till Inblick.
eBlick
feb 06, 2020
I dagarna tvingas hundratals personer, en majoritet av dem är ensamkommande ungdomar, lämna Migrationsverkets boende. En i allra högsta grad osäker tillvaro i hemlöshet, utsatthet och kriminalitet är vad som väntar dem när de nu slängs ut på gatan.
eBlick
feb 06, 2020
Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta stämmer inte överens med verkligheten. Två frågor som behövs ställas är: Finns det ett historiskt, självständigt land som heter Palestina och vad är i så fall det landets historia och dess gränser?
eBlick
feb 06, 2020
USA:s historiska förslag till fredsplan för Mellanösternkonflikten tillkännagavs av Donald Trump och Benjamin Netanyahu i Washington DC förra veckan. Planen har som väntat fått delade reaktioner då USA erkänner Israels rätt till landområden som av FN anses vara ockuperat. – Det här är en historisk dag, sade Benjamin Netanyahu.
eBlick
jan 31, 2020
Sveriges statsminister Stefan Löfven höll tal vid konferensen World Holoccaust Forum 2020 i Yad Vashem i Jerusalem inför minnesdagen för Förintelsen.
eBlick
jan 31, 2020
Tre terminer i stället för två och ett kortare sommarlov. Det kan bli verklighet i Malmö då grundskolenämnden vill testa detta under en försöksperiod. En ansökan kommer att lämnas in till regeringen. – Både barn och lärare behöver den återhämtning och den morot ett sommarlov är, säger läraren Kerstin Carlsson, som jobbat många år i Malmö till Inblick
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019