Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

David blev helad från djupa depressioner och svåra eksem

Anna-Karin Stenberg | 24 maj , 2018
David Vennberg var femton år när han hade tappat allt hopp och gick i självmordstankar. Han plågades av svåra eksem på händerna och hade mardrömmar på nätterna. Men ett samtal om Gud med hans pappa och en låt om Jesus på YouTube förändrade allt.
David_blev_helad_fran_djupa_depressioner_och_svara_eksem
David Vennberg är född och uppvuxen i Stockholm och bor i Sollentuna. Redan i lågstadiet blev han mobbad. Han hade inga vänner och problemen fortsatte därefter genom åren.
– Jag fick problem i skolan och med socialtjänsten och träffade Barn- och ungdomspsykiatrin en gång i veckan i Sollentuna. Sedan hade jag också depressioner och mycket eksem på händerna som jag skämdes över. Jag hade mardrömmar och kunde inte sova på nätterna, berättar David för Inblick.
– Det var något i mitt huvud som sa att jag skulle ta livet av mig. Jag ville inte leva längre. 
– Jag kände mig som ett misstag, det var en obeskrivlig känsla. Jag kände mig inte älskad och trodde inte att jag hade någon framtid, fortsätter han.

Samtal om Gud

Innan David blev frälst tittade han mycket på dokumentärer om vad som händer efter döden. En dokumentär handlade om en missbrukare som en dag svimmade och fick möta Gud och sedan blev nedsänkt till helvetet.
– Jag tänkte på att min pappa var kristen och jag brukade vara där varannan helg, så jag åkte till honom och började ställa frågor om Gud och om himlen och helvetet. Pappa och jag pratade ända från sex på kvällen till tolv på natten om det här.
En hunger kom efter att få veta mer om Gud för David som kände sig uppgiven. När måndagen kom var David hemma från skolan på grund av all eksem. Hans pappa visade då honom en låt på YouTube som handlade om att följa Jesus.

Befrielse genom dopet

– En minut in i låten började jag gråta och Guds närvaro kom in i rummet. Gud rörde vid mig. Jag blev överbevisad om Guds kärlek och fick en känsla av att vara älskad, en känsla som jag inte haft på flera år. Från den dagen ville jag släppa allt och döpa mig. 
– Ändå upplevde jag en kamp på insidan att jag inte skulle göra det.  Det var som om något inte ville att jag skulle döpa mig. Men så blev det. När jag sänktes ner i vattnet fick jag panik och de drog upp mig. 
– Jag började gråta, hosta och skaka. Något började släppa sitt grepp om mig. De lade händerna på mitt huvud och bad och då kom något ut ur min mun. Jag slutade hosta och må illa och kände ett lugn i mitt huvud som jag inte känt på flera år.

Fri från depression

Depressionen släppte taget om David i ett ögonblick och efter händelsen så började han spendera mycket tid med Gud. Han fick nu uppleva förföljelse för sin kristna tro när en person i hans närhet sa att han var hjärntvättad. Men den första veckan efter dopet var den bästa i Davids liv och han blev mirakulöst helad från alla sina eksem.
Mardrömmarna försvann också efter att han blivit frälst och döpt sig men efter lång tid fick han en hemsk mardröm på natten. Men Jesus kom ofta i Davids drömmar på nätterna och undervisade honom om olika saker och om att han kunde tala till det onda i Jesu namn.

Brinnande för Jesus

David berättar att han tittade mycket på skräckfilmer innan han blev kristen, något han tror var en inkörsport för mardrömmarna. Mardrömmarna kom tillbaka efter en tid men David bad mer och mer och mörkret försvann.
Idag är David brinnande för Jesus och det har gått åtta månader sedan han blev frälst. Han berättar gärna om sin kristna tro för människor och han evangeliserar för sina klasskompisar och skulle vilja predika för hela skolan. 
Depressioner, eksem, självmordstankar och mardrömmar tillhör numera hans förflutna.
ANNA-KARIN STENBERG
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.